MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse blogger veroordeeld na kritiek

10 september 2008 | in Media | 13 Reacties

amn lwatanieIn Marokko is een blogger veroordeeld tot twee jaar cel, omdat hij kritiek had geuit op de koning. Ook moet hij een boete betalen. Mohamed Erraji schreef op de website Hespress dat de Marokkaanse bevolking geen zelfrespect heeft. Dit omdat ze door het regime afhankelijk wordt gemaakt van gunsten, zoals het verlenen van een taxivergunning.

Erraji werd vrijdag gearresteerd en maandag berecht. Volgens zijn familie was daarbij geen advocaat aanwezig.

Reporters Zonder Grenzen eist de vrijlating van de blogger; Erraji komt uit een arme familie en heeft een slechte gezondheid. Sinds maart 2007 schrijft hij onder zijn eigen naam over politieke en sociale kwesties in Marokko. Zo meldt de Wereldomroep.

Er zijn 13 reacties

 1. MENSENRECHTEN
  10 september 2008 om 01:01 uur.

  EN NU MOETEN WE OPSTAAN EN KENBAAR MAKEN DAT HET OVER EN UIT IS MET DEZE RAZZIA OPsLUITINGEN .. ZODRA ER KRITIEK WORD UITGEOEFEND DAN IS HET PAM RAAK EN WORDEN WE IN DE CEL GEGOOID ! IK ZEG HUP ORGANISEER EEN DEMONSTRATIE VOOR ZIJN VRIJLATING EN MEE VRIJHEID VAN MENINGSUITING VOORDE AMBASSADE VAN MAROKKO TE AMSTERDAM !! A UB DIT IS VOOR HET VOLK EN ALLEEN NAAR HET VOLK TOE er gebeuren nog veel louche dingen in marokko die worden verbergd.. de koning heeft niet alleen een mooie kant die we alleen maar zien.. kom op en VERENIG U Ik heb niks tegen de koning maar wel tegen zijn handselswijze!

 2. abdel
  10 september 2008 om 06:24 uur.

  Marokko maakt zich weer belachelijk. Een beetje kritiek en daar komt de intimidatie van de dictatuur weer naar boven. Ondertussen wel goede sier maken naar het Westen maar intern de bevolking keihard onderdrukken. Wat is dat voor onzin dat je geen kritiek mag hebben op de koning. Echt mijn hart is in tranen als ik dit soort berichten lees.

 3. kano
  11 september 2008 om 02:33 uur.

  Ze noemen zich democratisch, wat een stel leugenaars, als je die ministers hoort praten dan denk je,mooi Marokko gaat vooruit maar dat is allemaal bedrog en om het volk te misleiden, een dictator blijft een dictator het zit in hun bloed.

 4. mhamed
  11 september 2008 om 04:13 uur.

  het is gewoon een corupte bende dat marokko.

 5. MocR0
  11 september 2008 om 07:24 uur.

  Die Homo moet gewoon zijn bek houden over de koning hij moest 10 jaar krijgen

 6. Aklim
  12 september 2008 om 04:16 uur.

  Natuurlijk mag je een koning niet beledigen,wel de regering.

 7. kano
  12 september 2008 om 05:59 uur.

  zelfs onze profeet MOHAMED s.a.o. kreeg kritiek van anderen, en heeft niemand in de gevangenis gestopt

 8. Joop
  13 september 2008 om 03:59 uur.

  Democratie gaat langzaam! was de Koning geen H?

 9. nardjis
  13 september 2008 om 11:07 uur.

  bang om macht kwijt te raken?

 10. jamal
  14 september 2008 om 09:27 uur.

  Die homo moest zijn bek dicht houden?
  Was onze koning niet zelf een homo?
  Ik dacht het wel!
  Toen hij nog de kroonprins was is hij regelmatig gesinialeerd op homo-feestjes enz.
  Ook was hij een vaste klant van it’s in amsterdam die gay discotheek!
  hahahahahahahhahahaahha.

 11. Henk el Makhloufi
  15 september 2008 om 10:54 uur.

  Kunnen we iedereen niet gewoon in zijn waarde laten en accepteren zoals hij
  is?

 12. kano
  15 september 2008 om 05:34 uur.

  jamal @

  was jij erbij of heb jij die geruchten van je homovriend gehoort, tegenwoordig heb je meer geruchten dan de waarheid jongen vooral hier in dit land elke dag hoor je wat vooral in die roddelbladen (b.v Prive) ze hebben van alle prinsen homos gemaakt zoals de jongste prins van het Nederlands koningshuis en de prins van Belgie en nog meer, ik geloof er niets van jongen als ik iets met mijn ogen zie dan wel. je zegt dat hij een vaste klant van it ’s was, hoe kom je daar erbij jongen heb je soms daar gewerkt ofzo, ik denk niet dat een kroonprins naar de zo’n tent gaat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. hassan
  18 september 2008 om 08:57 uur.

  lang leven de koning van marokko hoerahoera
  yahyaa almalek
  en de rest die hier grootte bek heeft dat zijn taroristen polisario
  landveraders ygg ftou

Plaats je reactie