MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aantal moslims in Spanje neemt toe

11 september 2008 | in Geloof | 5 Reacties

koranDe afgelopen vijf jaar zijn minstens 10.000 Spanjaarden overgegaan tot de islam. Dat meldt het Spaanse protestantse persbureau ACPress. Spanje telt inmiddels 1,2 miljoen moslims.

Hoewel officiële cijfers ontbreken, maakten maandag, aan het begin van de ramadan, moslimorganisaties in Spanje cijfers bekend. De organisaties denken dat er de afgelopen vijf jaar 10.000 Spanjaarden (van wie zo’n 3500 in Andalusië en 3000 in Catalonië) tot de islam zijn overgegaan, waarmee het totaalaantal Spaanse moslims op 25.000 zou komen.

Voor de binnen- en vooral buitenlandse moslims zijn in Spanje 11 moskeeën en 480 andere religieuze centra beschikbaar, citeert het Reformatorisch Dagblad de Spaanse krant.

Volgens de woordvoerder van de moslimgemeenschap in Sevilla waren onder de toegetredenen zowel praktiserende rooms-katholieken als andere Spanjaarden.

Er zijn 5 reacties

 1. kano
  11 september 2008 om 02:25 uur.

  Andalusië waar de Islam en de wetenschap ooit bloeide

 2. mhamed
  11 september 2008 om 04:11 uur.

  das niet gek hoor inderdaad waar de islam begon in europa andalucia.

 3. dre
  12 september 2008 om 11:35 uur.

  De wetenschap bloeit nog steeds,was niet ooit.

 4. newjeep
  16 januari 2009 om 01:43 uur.

  Is het niet tijd dat wij de grond van onze voorouders gaan terug eisen die van ons gestolen is door de spanjarden via de vervloekte Requisenta in Al Andalus?

  Als de joden dat in Palestina proberen dan maken wij moslim in Al Andalus zeker een kans.

 5. Juan
  21 januari 2009 om 10:08 uur.

  New Jeep:
  Ten eerste was spanje van Germaanse stammen en van pre-romeinse volkeren (Kelten) die daar al woonden toen jouw voorouders nog dachten dat kamelen konden praten.
  Doordat een germaanse leider de hulp had ingeroepen van berbers, is Spanje onder de voet gelopen (dus Spanje is niet van oorsprong Moslim, net als Palestina niet van oorsprong Israelisch is dus elke Marrokaanse idioot die denkt dat Spanje van de islam/Marrokanen is, vindt dus ook dat Palestina van de Israeliers is!!!) Dus met de Reconquista hebben we terug gepakt wat van ons was en de bezetter goed op zijn kloten gegeven. En dat zullen we blijven doen wanneer dat ook nodig is (onlangs nog voor die kleine eilandjes (neutraal gebied) voor de kust van Marokko, goed onthouden).
  Trouwens, een grote groep moslims kan nog wat leren van de islamitische gemeenschap die in Spanje bestond. Deze was tolerant naar andersdenkenden en niet zoals nu! Tegenwoordig wordt een grote groep (gelukkig niet allemaal!) moslims nogal dom gehouden door onder andere salafisten die waarschijnlijk een klote jeugd hebben gehad en nu hekel hebben aan alles om hun heen.
  Ik heb niks tegen moslims (mijn vriendin is moslim) maar de moslim (of christen,jood of wat dan ook) die niet met anderen om kan gaan of loopt te klagen over de samenleving kan drie dingen doen: 1) mond dicht houden en het accepteren. 2) er iets aan willen doen zodat de samenleving beter wordt 3) doorblijven janken, maar dan opdonderen naar je eigen land. (mijn ouders zijn ook buitenlands, maar hebben gewoon een onderdeel gevormd van de samenleving en liepen niet te janken op alles wat anders is) Voor niks gaat de zon op, en voor de rest daar moet je voor werken!

  Met vriendelijke groet,

  Juan

Plaats je reactie