MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Oom koning schiet politieagent neer

18 september 2008 | in Marokko | 7 Reacties

Koning Mohammed VIMan schiet agent in bovenbeen – die zaak houdt Marokko nu al dagen bezig. En dat is niet gek, want de dader is Hassan Yacoubi, een aangetrouwde oom van koning Mohammed VI. Bovendien hebben de autoriteiten er alles aan gedaan de affaire in de kiem te smoren, zoals ‘in een ander tijdperk’ normaal was, aldus de krant Le Soir. De mensenrechtenorganisaties AMDH en CMDH dringen er op aan dat Yacoubi net als iedere andere burger wordt berecht.

Yacoubi rijdt op 9 september door Casablanca als een agent hem aanhoudt en zijn papieren vraagt. Yacoubi bijt de agent toe dat hij een bakhouch is, een insect, en komt uit zijn auto, een zwarte 4×4, merk Infinity. Hij zegt: ‘Denk je dat je de enige bent met een wapen?’ Hij schiet en de agent valt neer.

Al snel gaat het gerucht dat de dader een chrif is, een hooggeplaatst persoon. En dat is waar.

Achter het stuur van de Infinity neemt een plotseling opgedoken meneer plaats, die met Yacoubi in de drukte van Casablanca verdwijnt.

Enkele uren later meldt het officiële persbureau Map, onder het kopje Faits divers, de gemengde nieuwtjes, dat Yacoubi lijdt aan de ziekte van Korsakov. Hij is in een psychiatrische kliniek opgenomen. Onvermeld blijft dat Yacoubi is getrouwd met Lalla Aïcha, de tante van de koning.

Volgens commentator Driss Bennani van Le Soir wordt op diverse redacties druk uitgeoefend om geen foto van Yacoubi te publiceren en zelfs om ‘dit simpele nieuwtje’ helemaal niet te melden. Sommige redacties negeren die druk.

Intussen zwellen de protesten tegen de affaire-bakhouch aan, schrijft de Volkskrant. Menige Marokkaan vraagt zich af: als Yacoubi Korsakov heeft, hoe kan hij dan een wapenvergunning hebben? En hoe kan onlangs een blogger met kritiek op de koning zijn veroordeeld tot celstraf, in een rechtszaak van tien minuten, terwijl Yacoubi misschien een rechtszaak ontloopt?

Er zijn 7 reacties

 1. hassan
  18 september 2008 om 08:37 uur.

  deze agent welde steekpennigen maar kreeg lood zijn dik verdiende loon
  dit is wat anders dan 100 dirham in zijn handen geven. deze agent(boef) stopt nooit meer iemand

 2. Hassanhasson
  19 september 2008 om 07:55 uur.

  Van die agenten word je ook schijt ziek van.. soms heb ik ook zin om zo’n figuur met een uzi neer te maaien..
  hoe meer kogels hoe meer vreugde.. hup naar de volgende agent

 3. Aklim
  19 september 2008 om 12:31 uur.

  Die agent is ook een mens dus iemand met pistool moet gestraft worden ook als hij minister is.

 4. karim
  19 september 2008 om 12:54 uur.

  Hassanhasson een heel goed idee als je helemaal kabot geslaagen wil worden is het echt een goed idee en hassan heb jij bewijs dat die angent een boef is? die oom schoot dus hij was fout

 5. SH66T6N
  19 september 2008 om 03:48 uur.

  waait wel over, agent wordt schadeloos gesteld en de media gesust met welke agent? drukte makers.

  in vele landen gebeuren zaken rondom koningshuizen of machthebbers.

  ik bescherm mijn familie ook tot grote hoogte, om nog duidelijker te zijn, waar staat de naam van de agent inkwestie? straks is er helemaal geen agent.

  bla bla, die rat zal er sowieso gezeik aan overhouden…..

 6. mhamed
  24 september 2008 om 05:52 uur.

  ik was niet bij en ken de situatie ook niet maar een ding, marokko is corupte als de tering klaar.

 7. mocro
  31 december 2008 om 12:58 uur.

  ewa ja berechten, Als Marokko nou echt gemodeniseerd is berechten ze hem en sluiten ze hem op in een kliniek. Die agent staat daar ook voor de veiligheid en als nou iedereen agenten begint te beschieten dat kan naturrlijk niet. Hogeplaatst of niet hoe wil je nou corruptie tegen gaan als je zelf corrupt bezig bent

Plaats je reactie