MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Omroep wil beeld moslims verbeteren

25 september 2008 | in TV | 1 Reactie

AllochtonenZenit, de eerste Nederlandse moslimomroep voor betalende leden, wil het beeld dat Nederlanders van moslims en de islam hebben, kantelen. Dat zei initiatiefnemer, voorzitter en directeur Radi Suudi woensdag bij de presentatie van de omroep in Hilversum, meldt BNR Nieuwsradio.

Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de Nederlanders de islam en moslims wantrouwt. Onder meer met programma’s over maatschappelijke ontwikkelingen in de landen van herkomst van veel moslims wil de omroep verandering in die houding brengen. Zenit is woensdag met de ledenwerving begonnen.

Zenit is niet religieus en wil met zijn programma’s zowel Nederlandse moslims als niet-moslims aanspreken. Nederland kent al twee moslimomroepen: de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) en de Nederlandse Islamistische Omroep (NIO). Zij hebben zendtijd op grond van de Mediawet en hebben geen leden.

Meer over de nieuwe Zenit is hier verder te lezen.

Er is 1 reactie

 1. sako
  25 september 2008 om 11:36 uur.

  salam moeilikom

  was NIO of NMO niet die programma die alleen maar negatieve beeld gaven van Islaam en marokkanen , deze programma’s gaan echt nergens over
  Als je programma presenteert over islaam ga dan niet praten over problemen
  zoals een zogenaamde ontvoering naar marokko, Of over oplichting van een reisbureau,

Plaats je reactie