MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Burgemeester waarschuwt voor stigmatiseren

10 oktober 2008 | in Overheid | Reageer

schotelsDe Dordtse Burgemeester R. Bandell gelooft niet in vliegende politiebrigades die ingezet kunnen worden als er ernstige ordeverstoringen zijn met Marokkaanse jongeren.

Dat zei hij donderdag bij de presentatie van het boekje ’Samen mintthee drinken’ over achttien jaar samenwerking tussen de politie en allochtone Dordtenaren.

Bandell waarschuwde voor stigmatisering van Marokkanen na incidenten in Gouda, Gorinchem en Amsterdam en zei dat het vooral belangrijk is dat je ’elkaar kent’ en met elkaar praat. De Dordtse burgemeester heeft zich verbaasd over het spoeddebat in de Tweede Kamer na ongeregeldheden in Amsterdam.

Lof had hij voor de Marokkaanse buurtvaders die de afgelopen achttien jaar in de stad diverse malen problemen hebben kunnen sussen. Onder andere bij het uitkomen van de film Fitna wisten ze spanningen te dempen en ook bij eeen demonstratie zijn dank zij de buurtvaders ongeregeldheden voorkomen. ,,Ik hoop dat we ons in Dordrecht niet gek laten maken.’’

Volgens districtschef A. Sijtsma van de pollitie Zuid-Holland zuid heeft Dordrecht het geluk dat er op tijd een netwerk is opgebouwd met Marokkaanse sleutelfiguren. ,,Er gebeuren óók zoveel goede dingen. Alleen dat hoor je niet, want dat is geen nieuws,’’ zei Sijtsma tegen het Algemeen Dagblad.

Plaats je reactie