MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kamerlid: Marokkanen moeten ‘vernederd’ worden

14 oktober 2008 | in Maatschappij, Politiek | 27 Reacties

Marokkaanse jongeren die niet willen deugen, moeten worden ‘vernederd’. Dat zegt PvdA-Kamerlid Hans Spekman deze week in een interview met het weekblad Vrij Nederland. “De Marokkanen die niet willen deugen moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen”, zegt Spekman.

Een waarschuwing of een boete werkt niet, zegt Spekman (foto). “En van een celstraf krijgen ze alleen maar meer status in hun groep. Je moet ze zo aanpakken dat ze hun status juist verliezen. Dat is het enige dat werkt.”

Er zijn 27 reacties

 1. mo@hotmail.com
  14 oktober 2008 om 09:01 uur.

  ik vrees dat hij gelijk heeft

 2. Alexander Toth
  15 oktober 2008 om 07:46 uur.

  Ah, dan heb jij misschien een idee hoe dit socialistisch eerbare voorstel tot psychologische marteling zou moeten worden uitgevoerd mo@hotmail.com.

  Wat te doen? Openbare lijfstraffen en dan degene uitlachen die het eerst begint te huilen? In een Village People pakje vastzetten in een schandpaal? Plantsoenen aanharken en de mensen die daar hun brood mee moeten verdienen een uitkering aansmeren? Wat zal het zijn?

  Plato in Gorgias “onrecht doen is erger dan onrecht lijden” verwoord een belangrijke grondslag voor het rechtstatelijk denken in deze contreien sinds enige tijd nadat de Arabieren begonnen met het vertalen van Aristoteles.

  Het martelen en het meewerken aan martelen waar wij ons nu sinds enige tijd ook openlijk aan overgeven is een aantasting van ons rechtssysteem, het is m.a.w. een vernedering van ons allemaal iedere keer wanneer zo’n “sociale Rambo” zijn Stalinistische neigingen niet kan onderdrukken.

 3. jan jansen
  15 oktober 2008 om 10:08 uur.

  jullie kabinet zijn gek pak ze op en sluit ze op wat vernederen jij moet worden vernedert met je mooi knappe gezicht van je hihihi lelijk dat ben je zeker

 4. Henk el Makhloufi
  15 oktober 2008 om 10:58 uur.

  Dit kamerlid citeerde uit een recent gegeven interview in Rotterdam over de aanpak van criminele Antilianen.
  Hij gebruikte de exact zelfde bewoordingen die hierin werden gedaan door een chef in het kader van de aanpak bestijding criminele zaken door rijksgenoten.
  Alleen het woord Antilianen verving hij door Marokkanen
  De criminaliteit in deze groep is schrikbarend veel groter met een enorme geweldgolf dan de rotzooi door de andere inwoners.
  Een typerende uitsprak van deze politiechef was”het enige waar die gasten spijt van hebben is dat ze zijn gepakt”.

 5. Henk el Makhloufi
  15 oktober 2008 om 10:58 uur.

  Sorry moet zijn “een chef van de politie”

 6. said
  15 oktober 2008 om 11:51 uur.

  Mijn grote vijanden zijn de probleemjongeren. Meneer Spekman heeft grote gelijk. Deze jongeren moet je aanpakken op hun machogedrag.

 7. Mevrouw
  15 oktober 2008 om 02:46 uur.

  ’t licht er aan wat hij bedoeld met vernederd ..
  en jaa bij sommige werkt een boete of celstraf niet , die moeten aangepakt worden!

  me moeder zegt altijd: terbia is zero !

 8. Jamal
  15 oktober 2008 om 02:49 uur.

  juist, hij weet precies hoe het zit in Marokkaanse gevoelssfeer

 9. Aklim
  15 oktober 2008 om 03:35 uur.

  Dat zou een oplossing zijn .

 10. mhamed
  15 oktober 2008 om 03:44 uur.

  gelijk hebben is een groot woord MO@hotmail.com.

  venederen is juist een woord dat reactie om vrraagt en dat willen wij toch weer niet!!!!

 11. kano
  15 oktober 2008 om 04:50 uur.

  die lui moet je in kampen opsluiten waar ze zwaar arbeid moeten gaan verrichten tot ze volwassen worden

 12. Hans
  16 oktober 2008 om 03:20 uur.

  ahah bolle hans spekman scan je kop kaulo lelijkerd je vernedert jezelf alleen maar zaama een goed idee voor de probleemmarokkanen wie ga jij vernederen a bezem a weld kahba tabon de yemak tfoe alik a nurd ahahahaha

 13. Joop
  16 oktober 2008 om 04:20 uur.

  Dat hoeft Spekman niet te zeggen,vernederen doen ze zichzelf al.
  Maar helaas nemen ze de hele groep mee,ook de grote groep goedwillende marokanen.Joop Essaouira

 14. JeroenW
  16 oktober 2008 om 09:52 uur.

  Ik weet ’t niet hoor, ik krijg juist de indruk dat het onderscheid tussen goedwillende marokkanen en het tuig juist steeds meer wordt gemaakt.

  Wat die laatste groep betreft, aangezien die toch een strafblad als voornaamste ambitie lijken te hebben…. wel ’s een chain gang gezien in amerika? Als taakstraf in een fel oranje overall werk doen op straat in de kettingen onder zwaar gewapend politietoezicht? Wellicht werkt het en het ruimt in ieder geval de red bull blikjes wat op.

 15. peter = de naam
  16 oktober 2008 om 11:15 uur.

  Als je die etterbakjes wil vernederen, kun je ze ook hun evt “dure” spullen afpakken. Scootertjes, mobieltjes. Kunnen ze gelijk wat minder aan groepsvorming doen. Na een delict inleveren die hap. Alvast als aanbetaling voor de schade die ze aanrichtten.

  En kosten in rekening brengen bij een delict is een goed idee. Denk aan de schade allereerst en vervolgens de kosten van de hulpdiensten. Pluk etterbakjes en/of ouders maar kaal. Hopelijk is dan t gedrag ingedamd..

  En het is inderdaad belangrijk om onderscheid te maken tussen de grote groep goedwillende Marokkanen die niets te maken (willen) hebben met etterbakjes. En degenen waar het om gaat.

 16. peter = de naam
  16 oktober 2008 om 11:30 uur.

  Criminaliteit kost de samenleving klauwen met geld. Bijna 2 x zoveel per jaar als de transactie van de Fortisbank. Namelijk zo’n 31 miljard euro, is laatst berekend. Zie link

  http://www.depers.nl/binnenland/113244/Criminaliteit-kost-klauwen-met-geld.html

  Het zou goed, jah, noodzakelijk zijn om zoveel mogelijk van die kosten in rekening te brengen bij de veroorzakers. Kan met dat geld tenminste nuttige dingen gedaan worden voor de samenleving

 17. barbare
  17 oktober 2008 om 02:03 uur.

  ach Jah Daar heb je De ( Kont,Achterna,Mensen ) Whollah jullie zijn allemaal hopeloos geen leven en zkkr geen eer.
  In deze wereld heb je drie soorten mensen, 1 mensen die stil zijn, 2mensen die actief zijn dus in zich zelf , en mensen die niet Deugen valt onder een leugenaar , Kont achterna, en noem maar op…. de meeste hier op deze magreb.nl zijn Derde van de zogenoemde 3soorten mensen… ik stel dus eerst na denken en weten wat je zegt en hoe je iet brengt en bij wie je staat en kijk om je heen dan een kleur gebruiken ( Voor de mongolen kleur gerbuiken is het zelfde als Een marokkaan alleen gebruiken terwijl er meer cultuuren zijn en jah hoor marokkanen altijd zeggen ze Dan, Nou dan kan ik tegen zulke mongolen zeggen dat je een film ook gelooft wat er in speelt??? dus je gelooft Media en de krant??? wees wijzer en ga je zelf achterna in plaats achter mensen aan gaan. Ik zou dus zeggen Ga in Vrede en wie weet wordt je ooit de man/Vrouw die je graag wenste te zijn… iemand die de kenmerken heeft van nummer 1 en 2 wees stil of actief in dingen die niet te maken hebben met anderen..

 18. Alexander Toth
  17 oktober 2008 om 07:36 uur.

  Criminaliteit is een gegeven van menselijke samenlevingen en zolang we wetten hebben die we willen handhaven kost dat geld. Als je dat artikeltje leest dan word je ook duidelijk precies wáár dat geld in gaat zitten en dat is dus niet het onderwerp die we hier behandelen. In het artikel staat specifiek vermeld dat “ongeveer de helft van de 22,5 miljard juist bestaat uit kosten voor die vermogensdelicten. ” Dat omdat die het meeste voorkomen. Het duurste voor ons is het plegen van een moord.

  Als we het dan toch over Fortis hebben als symbool voor wat de “kredietcrisis” heet, maar eigenlijk een “gierenduitdeklauwengelopenaandeelhouderseconomiecrisis” zou moeten heten, dan blijkt evenwel dat het effect van echte respectabele witteboordencriminaliteit, waarin bedragen rondgaan waar zelfs 31 miljard nauwelijks telt als los wisselgeld aardig wat destructiever is.

  In tegenstelling tot een voorstelling van zaken als het vernederen van “Marokkaanse” straatschuim economisch rendabel zou zijn, gaat het veel geld kosten en bovendien met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid averechts werken. Indien we alle juridische, rechtsstatelijke en humanitaire argumenten om niet te zeggen de beschaving zelf zouden negeren dan pleit zelfs het puur economische argument tegen deze “inventieve” Ramboficering van het strafrecht.

  Ik vroeg om concrete suggesties hoe dat vernederen dan precies vorm zou moeten krijgen, de oogst tot nu toe is: concentratiekampen (Kano) , aan kettingen zwerfvuil laten opruimen aan de openbare weg (JeroenW), stelen legaliseren, schadevergoeding bestaat namelijk al (Peter = de Naam).

  Ik geloof dat het failliet van dit grandioze idee hier alvast zelfs nog meer zit in de praktische ideeen zelf dan in de creativiteit.

 19. mo
  17 oktober 2008 om 10:09 uur.

  dan lijkt alleen zo jeroen maar dat helpt helemaal niet en al verneder je ze helpt ook niet, als je even je ogen open doet in de gevangenis stikt het van de hollanders en niet alleen de marokkanen, meeste junkies zijn hollanders ja dus de marokkanen moeten vernederd worden omdat ze tuig zijn en de andere tuig dan zoals de nederlandse, surinaamse, turkse, alle andere stinkende tuig wat je kan opnoemen wat moet daarmee gebeuren dan en die spekman die wilde gewoon dat de mensen hem horen maar die lult alleen onzin net zoals jij jeroen en alle andere motherfuckers die hier positief over kunnen praten

 20. Hanane
  17 oktober 2008 om 10:52 uur.

  Artikel 3 EUROPEES VERDRAG VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS – Verbod van foltering

  Niemand mag worden onderworpen aan folteringen of aan onmenselijke of VERNEDERENDE behandelingen of bestraffingen.

  Hij moet toch beter zijn huiswerk doen!!

 21. peter = de naam
  17 oktober 2008 om 04:40 uur.

  @Toth. Schadevergoeding eisen van criminelen gebeurt nauwelijks. Wettelijk mag het. In de ideen van burgemeester Cornelis van Gouda komt ook het aspect schadevergoeding eisen voor.

  Voor het effectief bestrijden van een groot aantal criminele activiteiten zou het wel kunnen helpen. Zoveel mogelik kosten in rekening brengen. De wetten daarin worden steeds verder uitgebreid/opgerekt. In de praktijk is dit nog vaak te bewerkelijk. En gebeurt het te weinig.

  Behalve dan in sommige zaken waarin de bewijslast word omgedraaid. En de crinimineel moet aantonen/bewjizen hoe hij aan t vermogen en/of goederen komt.

  Als je mensen in hun portemonnee treft, komt het wel het hardste aan.

 22. ........
  17 oktober 2008 om 07:43 uur.

  GAAAA ZOOO DOOR MOCROOOOSSS!!!!

 23. Alexander Toth
  18 oktober 2008 om 08:48 uur.

  Excuses, ik wist niet dat het laten betalen van schadevergoeding een vernedering was. Ik heb totaal geen problemen met het laten betalen van schadevergoeding voor reëel veroorzaakte schade, integendeel. Maar ik heb wel (en dat is principieel) grote problemen met het omdraaien van bewijslast in allerlei zaken dat inderdaad ook steeds vaker gebeurt.

  Er is natuurlijk wel het probleem dat kale kippen zich slecht laten plukken en dat dit volgens mij (*) allerminst een gewenste gedragswijziging bevordert. En ik kreeg toch sterk de indruk dat deze radicale en in mijn ogen meer dan alleen onzinnig voorstel toch juist daar om te doen was.

  (*) Ik kan dat niet onderbouwen met cijfers, dus als dit anders zit dan ik logisch deduceer dan hoor ik dat graag.

 24. Henk el Makhloufi
  18 oktober 2008 om 02:16 uur.

  Die P de Z, die blijft geloven in zijn eigen verzinselen en leugens.

 25. Moesa
  18 oktober 2008 om 08:19 uur.

  Hallo Mensen,

  1 ding staat als paal boven water: we zitten opgescheept met elkaar (mensheid) en we moeten er wat moois van maken. Maar kijk om je heen de wereld in, levenskwaliteit, besef en het realisatie van we hebben allemaal 1 voorvader gaat teniet, ondanks onze moderne tijd met veel kennis. Hoe is dat toch mogelijk? 21ste eeuw, schatten aan kennis, en iedere dag komt de mens meer te weten en toch genoeg productie van kennis, maar geen realisatie en connectie met de verworven kennis. HEEL TRIEST.

  We zijn allemaal de weg kwijt en zeggen heel veel zonder erbij na te DENKEN. Zoals dhr H. Spekman. Grijze massa is om te gebruiken en oplossingen te vinden. Het is te gek voor woorden iemand die een land, een partij en een grote aantal mensen representeert (dhr Spekman) een dergelijke uitspraak doet. Ik zou er niet van op kijken als morgen een groep van de Marokkaanse jeugdigen naar hem toestappen en hem flink een ram geven. Hoe kunt u nou zo’n uitspraak doen. Er is een regel die de mens in de greep heeft namelijk: Als u aardig bent tegen mij, doe ik MISSCHIEN aardig tegen u. Doet u ROT tegen mij dan of ik scheld u uit, of ik sla u neer en er zijn er bij die zelf iemand neersteken en of neerknallen. EER is heel erg belangrijk voor een mens en helemaal iemand uit een niet westerse maatschappij (Allochtonen) en als u daar aan komt dan of ik leven of u leven. Kracht van autoriteit is toepasselijke sanctie als het moet, maar bovenal autoriteit moet rechtvaardig en charismatisch zijn. Vertelt u mij nu waar zit het charisma van iemand vernederen en dat ook nog eens een kind dat niet de leeft tijd van 21 heeft bereikt , doch wel van 16?

  MENSEN er zijn andere oplossingen voor het structureren van onze maatschappij. Er zijn heel veel allochtone jongeren die verdwaald zijn. ZE zijn VERDWAALD en niet BEDORVEN. Onze taak als mensen die het beter weten is niet een lagere groep te vernederen, maar naar het licht lijden. Boven is aangegeven dat probleem jongeren onze maatschappij 31 Miljard euro kost. Hahaha dat is heel veel geld. Met de helft van het geld kun je problemen oplossen, maar kost tijd. Besteed het geld beter en kom je niet uit klop maar aan genoeg oplossingen.

  JONGEREN MOET JE TEGENWOORDIG MET LOGICA, LIEFDE, EN KENNIS BEINVLOEDEN. VERNEDEREN ZORGT VOOR EEN NOG GROTERE KLOOF EN ONDERGANG VAN ONZE TOEKOMST. JEUGD VAN VANDAAG MOET MORGEN GAAN BOUWEN EN TOEKOMST VAN DE MENSHEID WAARBORGEN. praten is zilver waard en zwijgen is goud waard dus denk voor je iets zegt.

 26. jaja
  22 oktober 2008 om 08:48 uur.

  Hou Je Bek Mafkees

  Als Er Ruzie Wordt Gezocht Met Marokanen Dan Moet Je Dat Voor Me Neus Zeggen En Niet Zielig Achter Je Pc Gaan Zitten Schelden Over Marokanen

 27. Kadysha
  29 oktober 2008 om 05:10 uur.

  Dienstplicht herinvoeren en al deze zogenaamde Nederlanders heropvoeden.

Plaats je reactie