MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Dirar: van anti-held tot held

15 oktober 2008 | in Sport | Reageer

Nabil DirarToen Nabil Dirar in september bekendmaakte dat hij voor de Rode Duivels had gekozen, donderde het in Marokko. De flankspeler van Club Brugge werd er afgeschilderd als een hypocriet en een landverrader. Het tij kan snel keren.

Nabil Dirar is geboren in Casablanca en verhuisde op zijn veertiende naar België. Via Haren, RWDM, Union, Diegem Sport en Westerlo belandde hij medio 2008 bij Club Brugge. De 22-jarige Dirar koos voor de Rode Duivels. De FIFA-regels zijn echter onverbiddelijk: Dirar had de switch kunnen maken tot zijn 21ste.

Roger Lemerre, de bondscoach van Marokko, trok zich niets aan van de kritiek aan het adres van Nabil Dirar. Hij selecteerde de creatieve flankspeler voor de interland tegen Mauretanië. Dirar kreeg veel netelige vragen van de pers, maar van een vijandige sfeer was geen sprake. De supporters jouwden hem ook niet uit.

Dirar leverde een assist af (4-1 zege) en was ongrijpbaar voor de tegenstander. De Marokkaanse pers is vol lof over de nieuwe international. Van anti-held tot held, schrijft VoetbalBelgië.be.

Plaats je reactie