MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Melilla is afgesloten van buitenwereld

27 oktober 2008 | in Marokko | Reageer

Ceuta en MelillaDoor zware overstromingen is de Spaanse enclave Melilla in Noord-Afrika volkomen afgesloten geraakt van de buitenwereld. Dat heeft de Spaanse regering gezegd.

Door hevige regenval zijn ten minste twee rivieren uit hun oevers getreden. Op de luchthaven in Melilla heeft de overstroming een gat van dertig meter in een muur geslagen, waardoor de terminal onder water liep en alle vluchten moesten worden geannulleerd.

Het noodweer in het westelijk deel van het Middellandse Zeegebied weerhoudt ook schepen ervan uit Melilla te vertrekken of er aan te leggen. Drie bruggen die de stad met Marokko verbinden zijn noodgedwongen gesloten, omdat de rivieren waar ze overheen liepen te wild waren. De politie heeft met reddingsacties al meerdere mensen voor de verdrinkingsdood behoed. Zo meldt Het Laatste Nieuws.

Plaats je reactie