MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ook Tunesië en Algerije verbieden L’Express

04 november 2008 | in Tijdschriften | Reageer

Na Marokko hebben maandag ook Algerije en Tunesië de uitgave van deze week van het Franse tijdschrift L’Express International verboden, omdat de inhoud beledigend zou zijn voor de islam schrijft Nieuws.nl.

L’Express brengt deze week verschillende artikelen waarin vergelijkingen worden getrokken tussen het christendom en de islam. Sommige van die artikelen zijn volgens ambtenaren van het Algerijnse ministerie van informatie ‘pro-Bijbel’. Ook wijzen zij er op dat in het blad afbeeldingen staan van het gelaat van de profeet Mohammed, waar in de islam een taboe op rust. Overigens zijn de gewraakte afbeeldingen afkomstig uit islamitische manuscripten.

L’Express zegt niet te begrijpen waarom de internationale editie in de Noord-Afrikaanse landen is verboden. Het blad zegt juist rekening te hebben gehouden met de gevoeligheden door de voorpagina aan te passen. Op de Franse editie staan de portretten van Jezus en Mohammed, maar in de internationale editie is het gelaat van Mohammed bedekt.

Plaats je reactie