MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Lemerre wil praten met El Hamdaoui

06 november 2008 | in Sport | 13 Reacties

Roger Lemerre, bondscoach van Marokko, komt naar Nederland om te praten met onder meer Mounir El Hamdaoui. Volgens de berichtgeving in de Marokkaanse media staat de naam van de aanvaller bovenaan het lijstje van de bondscoach om opgeroepen te worden.

El Hamdaoui speelde in het verleden al twee interlands voor het nationale elftal van Marokko. Twee jaar geleden liet de oud-speler van onder meer Tottenham Hotspur en Willem II weten zich gebruikt te voelen door de Marokkaanse voetbalbond. Daarom wilde hij in de toekomst uitkomen voor het Nederlands elftal, maar vanwege zijn twee eerdere interlands voor Marokko is dit niet meer mogelijk.

Lemerre zal de komende week ook met andere Marokkaanse spelers spreken die uitkomen in de Nederlandse of Belgische competitie. De keuzeheer van de Marokkanen nam voor de oefenwedstrijd tegen Zambia drie spelers op in de voorselectie die in de Nederlandse Eredivisie uitkomen. Naast El Hamdaoui maken Youssef El Akchaoui (NEC) en Karim El Ahmadi kans op een definitieve uitnodiging. Zo schrijft de Fanpagina van AZ.

De Voorlopige selectie van Marokko is:

Doel: Karim Zaza (Aalborg)

Verdediging: Abdessalam Ouaddou (AS Nancy), Badr El Kaddouri (Dinamo Kiev), Erbate Elamine (Olympique Marseille), Mehdi Benatia (Clermont foot), Oualid Regragui (Grenoble), Rabeh Youssef (Levski Sofia), Youssef El Akchaoui (NEC), Sbai Salaheddine (Charleroi)

Middenveld: Youssef Safri (SC Qatar), Hamdani Rachid (Clermont), Karim El Ahmadi (Feyenoord), Houcine Kharja (Siena), Yacine Abdessadki (SC Freiburg), Nabil El Zhar (Liverpool), Ahmed Ajeddou (Al-Ittihad), Zemmama Marouane (Al Shaab), Mehdi Taouil (Kilmarnock), Tarik Sektioui (FC Porto), Nabil Dirar (Club Brugge), Hicham Aboucherouane (Al-Ittihad)

Aanval: Youssef Hadji (AS Nancy), Benjelloun Abdessalam (Charleroi), Bouchaib El Moubarki (Grenoble), Marouane Chamakh (Bordeaux), Mohssine Iajour (Charleroi), Moncef Zerka (AS Nancy), Mounir El Hamdaoui (AZ) en Nabil Baha (Malaga).

Er zijn 13 reacties

 1. samadie
  06 november 2008 om 11:23 uur.

  ik mis bousoffa !

 2. zva
  06 november 2008 om 11:48 uur.

  Best Mounir,

  als jou was zou ik focussen op AZ en niet MA elftal en helemaal niet Lemerre.
  je weet hoe het gaat in marokko als je geen frans praat kom je gewoon niet in.

  een bondscoach die al van tevoren aangeeft dat het moeilijk wordt om WK 2010 te halen omdat de tegenstanders groot zijn. moet je niet serieus nemen.

  weg met lamerre en geen fransen meer in de fucking marokko voetbal.
  lang leve Badou zaki en willem van Hanegem.

 3. fatima
  06 november 2008 om 12:45 uur.

  Beste mounir, doe wat je zelf wilt doen. Maar er is naar mijn mening niets mooiers dan spelen onder de Marokkaanse vlag..Inchalah zien we je schitteren in het marokkaanse elftal

 4. Mustapha
  06 november 2008 om 01:12 uur.

  Salamu Alaykum,

  Moet je toch eens kijken waar al die spelers spelen, Engeland, Schotland, Nederland, Belgie, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italie, Oekraine, Bulgarije, Oekraine, Golfstaten…ik denk dat de ECHTE nationalisten ECHT boos gaan worden, niemand uit de Marokkaanse competitie!

 5. hoes
  06 november 2008 om 01:58 uur.

  deze voetballers die voor nederland uitkomen hebben 2 goeie eigenschappen ze kunnen voetballen en zijn slim , want het is geen marokkaans elftal maar eerder een franse elftal met een franse trainer en er wordt alleen maar frans gesproken

 6. Rif_star
  06 november 2008 om 02:15 uur.

  Monier El Hamdaoui is een hele mooie speler ,een technisch begaafd speler een spits met klasse. hij zou het erg goed doen bij de Atlas lions .
  ik heb alleen niet zo een goed gevoel over de fransman LEMERRE, de reden is dat hij niet zo goed overweg kan met de niet frans spreekenden.
  wat mooi zou zijn is als VAN HANEGEM het zou overnemen van de fransman.
  van hanegem is daar een geschikte coach voor de marokkaanse elftal.

 7. kano
  07 november 2008 om 12:04 uur.

  waar blijven bosoefa en al aloudi

 8. Mostafa
  09 november 2008 om 12:38 uur.

  Ik zelf, houd van eten.

 9. Mocro-Samad
  09 november 2008 om 05:52 uur.

  alloudi & boussoufa waar zen die..?
  De beste trainer was ZAKI hij was de beste!!!!!!!!!!
  die fransman gaat et gegarandeerd verpeste voor de marokkane hij is immers tog ne FRANSman da is ni hetzelfde als ne marokkaan… hij traint ni voor zijn land…

 10. kamal
  10 november 2008 om 02:09 uur.

  nou ik zou daar niet veel van verwachten want lemerre is niet vrij in zijn keuz hij moet toch luisteren naar een paar mensen die geen vesrtand van voetbal hebben en toch alles beslissen in marokko kijk naar trainer badou zakki die was de best van afgelopen 25jaar maar omdat die gasten hem niet mogen moest ie als nog vertreken DUS ZO GAAT HET DAAR HET WORDT NOOIT WAT ZO LANG DIE GASTEN DER BOVEN OP ZETEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. ibi afellay
  10 november 2008 om 09:17 uur.

  zaki is izan die fransman is izan het marokkaanse elftal speelt als elf doorgeslagen chaotische schapen die door egyptische spelers worden gepaneerd en hun laat centjes zoeken het marokkaanse tactiek is even stront als hun onderbroeken die vol zit met schijt omdat ze 5 0 achterstaan door armoedig kut land als somalie eh man laten we ophouden met deze jostis band euhm team enige medicijn afelay aisati poro del rif jeweetzeluf

 12. ali
  11 november 2008 om 03:37 uur.

  waar blijft Boussoufa????

 13. kamal
  14 november 2008 om 01:49 uur.

  nou ik zie geen aloudi geen moukhtari geen bousoufa geen boukhari en ga zou maar door ik weet niet of lemerre zelf beslisst of zijn de er????????????????????????????????????????????? toch die gasten

Plaats je reactie