MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

“Van Marwijk mag me altijd bellen”

15 november 2008 | in Sport | 4 Reacties

Youssef El-AkchaouiNEC-verdediger Youssef El-Akchaoui is bezig aan een uitstekend seizoen. Zijn trainer Mario Been noemt de Marokkaanse international zelfs de beste linksback van Nederland.

Gesterkt door de woorden van Been kijkt de verdediger met een knipoog naar de toekomst. El-Akchaoui, die namens Marokko alleen in actie kwam in oefenduels, mag daardoor nog altijd uitkomen voor het Nederlands elftal. Zelf rekent de NEC’er niet op een selectie.

“Maar Bert van Marwijk mag altijd bellen”, zegt El-Akchaoui volgens VoetbalPrimeur. “Officieel mag ik nog steeds voor Oranje uitkomen, maar dat zal niet gebeuren hoor. Ze zitten bij Oranje niet op mij te wachten.”

El-Akchaoui zet de laatste weken zijn goede vorm van vorig seizoen voort. Been noemt hem zelfs de beste linksback van Nederland. “Hij heeft laten doorschemeren dat ik een hoger niveau aan kan. Ik kijk naar de backs van Ajax, PSV en Feyenoord en als een van hen een foutje maakt, denk ik: ik had dat zus of zo opgelost. Maar die jongen staan wel bij een topclub onder contract en ik bij NEC.”

De linksback komt echter met plezier uit voor de Nijmeegse club. “Ik heb het naar mijn zin bij NEC hoor, maar ik wil graag ook hogerop.”

Er zijn 4 reacties

 1. berber
  15 november 2008 om 11:32 uur.

  zulke spelers hoef je niet op te roepen voor marokkaaanse team roep liever marokkanen op die in marokkaanse comptitie spelen die het veel beter doen en hard en met trots voor hun land spelen. zo als egypte het doet egypte heeft bijna helemaal geen spelers die bij top clups spelen de meeste spelers van eypte spelen in eigen comptitie of in het midden oosten maar je ziet ze wel hard en met trots voor hun land spelen en vandaar dat ze altijd goede presentaties halen

  maar zulke spelers als El-Akchaoui hoef je niet meer op te roepen we hebben al een goede linck back en dat is sbai die speelt met trots voor zijn land met zulke spelers in je team zal je nooit ver komen

  nu snap ik wel waarom marokkaanse bond geen marokkanen uit belgie en nederland niet willen op roepen ze voelen zich goed voor marokko. er is 1 speler die trots voor zijn land wil spelen en dat is feynoorder el ahmedi

 2. Bilal
  15 november 2008 om 11:31 uur.

  Waarom kan hij niet gewoon zeggen :

  Ik ben trots om voor mijn land uit te komen en ookal belt Van marwijk ik kies voor marokko

 3. Abdoel
  19 november 2008 om 06:35 uur.

  Rare mensen hier…..
  als voetballer wil je graag voetballen en niet anders!!!
  uitkomen voor je Moeder/Vader land is geweldig, er bestaat niets beter!!
  Maar als je geen speelminuten krijgt omdat ze in Marokko aan voetbal Politiek doen, zou ik daar ook niet willen spelen en altijd open staan voor een hogere niveau(Nederland)

  Heey Berber (ben trouwens ook berber:D)
  Marokko heeft 1 grote fout gemaak op het gebied van voetbal en dat is het niet kiezen van van Hanegem als BondsCoach!!

  Heey Berber (ben trouwens ook berber:D)
  het sellecteren van spelers die op eigen grond spelen???
  Voetbal draaid om winnen, en winnen doe je meestal met de beste spelers, dus of je nou in europa voetbalt of in china, is niet belangrijk…
  de beste moeten spelen….

  wat me trouwens wel opvalt is dat er geen berbers in het Nationale team zitten…erg vreemd…of niet?? nee want het draaid om voetbal POLITIEK en dan kiest de koning uit wie er speelt en wie niet….en uiteraard kiest hij voor zijn eigen bloed!!!

 4. berber
  20 november 2008 om 09:32 uur.

  heey abdel winnen doe je met spelers die voor elkaar vechten je wint niet met de beste spelers maar met een team die voor elkaar vechten en marokko moet geen hollanders op roepen ze voelen zich hoog nee hoor er lopen weinig bekende berbers rond moeten ze soms spelers van nador of van alhoceima op roepen me

Plaats je reactie