MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse vrouw mag niet naar haar man

16 november 2008 | in Maatschappij | 11 Reacties

nederlandsGeen inburgeringsexamen en te weinig middelen van bestaan. Dat zijn de redenen waarom een Marokkaanse vrouw geen toestemming krijgt om zich bij haar echtgenoot in Nederland te vestigen. De vrouw legt zich daar echter niet bij neer en is een rechtszaak begonnen tegen de afwijzing.

Dinsdag behandelt de rechtbank in Den Bosch de zaak, bericht het Brabants Dagblad.

De aanvraag van de Marokkaanse dateert van juni 2007. Ze vervoegt zich dan bij de Nederlandse Vertegenwoordiging in Rabat en vraagt een zogenaamde ‘machtiging tot voorlopig verblijf in het kader van gezinsvorming echtgenoot.

De aanvraag wordt afgewezen, omdat de vrouw niet heeft voldaan aan het ‘inburgeringsvereiste’ en omdat haar echtgenoot niet beschikt over voldoende middelen van bestaan beschikt. Ze gaat tegen die afwijzing in beroep en vraagt ontheffing van beide vereisten. Het inburgeringexamen kan ze vanwege psychische klachten en een te lage opleiding nooit halen. En haar man zal nooit over voldoende middelen van bestaan kunnen beschikken. Hij heeft een WAO-uitkering 1000 euro en is volledig arbeidsongeschikt.

De minister van Buitenlandse Zaken wijst het beroep af. De vrouw kan, eventueel met hulp van haar echtgenoot, het inburgeringsexamen in de toekomst misschien wel halen. Ook het argument dat haar man volledig en blijvend arbeidsongeschikt is wordt niet geaccepteerd.

De vrouw doet ook nog een beroep op artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dat garandeert het recht op familie- en gezinsleven. De minister legt ook dat naast zich neer met als argument dat niets het gezins- en familieleven van de vrouw in de weg staat. Haar man heeft de Nederlandse en de Marokkaanse nationaliteit en kan zich bij haar voegen in Marokko. Voor zover de in Nederland wonende en nu nog minderjarige zoon hulp en begeleiding nodig heeft, mag van zijn broers en zusters verwacht worden dat die bijspringen, vindt de minister.

Er zijn 11 reacties

 1. Joop
  16 november 2008 om 10:19 uur.

  De betrokken man kan beter bij zijn vrouw in Marokko gaan wonen.Daar kan hij van zijn uitkering (waar hij het recht op behoud.) redelijk rond komen.
  Veel zie ik er hier die het van minder moeten doen.
  Joop Essaouira

 2. saidi muraud
  17 november 2008 om 10:57 uur.

  Nederlandse kabinet is de gevaarlijkste kabinet ter wereld. Dit kanke inburging
  cursus is om ons te pesten vanwege ons goddienst. Ze zijn bang dat nederland islamitish land wordt, daarom kommen ze met dit bullshit.Ze haten
  ons.maar ja we zitten hiernamaals in de hemel en hun de helll er is geen weg om te kunnen weglopen.dit wereld is een korte verblijfplaats. Hier wordt je geleefd Wat is nederland nu met alle die polen roemenish russen enz.niks meer. Nu moet je geld sparen en wegwezen hier. inversteeren in je eigen land
  FUCK HUN DIE ONGELOVIGEN HONDEN WE ZULLEN WINNEN GOD IS MET ONS.
  Alles wat god heeft verboden is hier te vinden.

 3. barbare
  17 november 2008 om 11:38 uur.

  joop een tagna jij bent echt een ziek persoon, ik zeg dit als kind bij naam jij bent een ezel met je uitkering je denkt dat het altijd daar om gaat ? doe eens normaal en wees een echte vent/vrouw en die naam van je joop misschien moet je met echt trouwen met zo iemand die zo heet aangezien er vaak nederlandse namen worden gebruikt hierop neem ik aan dat vooral jij een oogje hebt…. doe wat je niet laten kunt en stop je hoofd in je kont en kijk of die past…

 4. AM
  17 november 2008 om 12:09 uur.

  JOOP
  MAN HEEFT HIER ALLES GEBOUWD EN HIJ MAG NIET DAAR GAAN WONEN MET ZIJN WAO IN MAROKKO
  WEET JE DAT VEEL MENSEN GINGEN SCHEIDEN VAN ZIJN PARTNER OMDAT ZIJ NIET AAN DIE NORMAN KUNNUN KOMEN ,BETREFT INKOMEN HEB IK T OVER,VOORAL MENSEN DIE GEEN WERK KUNNUN KRIJGEN INVERBAND MET HUN HANDICAPT,
  DIT IS DISCRIMENEERD WET DIE GELDT ALLENMAAR VOOR MENSEN UIT 3E WERELD LANDEN

 5. NAIMA
  18 november 2008 om 07:48 uur.

  als je een wao uitkering hebt, is al voldoende om je partner over te halen.
  Dat is geen reden dat ze niet mag overkomen.

 6. NEDERLANDSEMAROK
  18 november 2008 om 07:41 uur.

  Ik vind die wet discriminerend, die zegt dat je over genoeg middelen van bestaan moet beschikken!! om zomaar iemand onrecht te doen, ik vind dat je verder moet kijken maar ook terug moet kijken, bijvoorbeeld die meneer die in de wao zit kan er niets aan doen dat hij daarin terecht is gekomen, in dit geval zou ik naar zijn werkverleden kijken en het vandaar uit beoordelen, wat men nu doet is de mensen in de steek laten terwijl ze messchien in het verleden wel iets betekent hadden voor het land!! en zo zie je maar weer dat er een heleboel onwetende poltici die zichzelf slim vinden en zomaar een wet uitvinden die nergens op slaat.

 7. kano
  19 november 2008 om 02:07 uur.

  Dus die man heeft in het verleden gewerkt, en door omstandigheden is hij een WAO-er geworden (vooral als het een arbeidsongeval is) dan heeft hij alle rechten om zich met zijn partner te herenigen, deze persoon is invalide hij heeft zeker een partner hard nodig die voor hem gaat zorgen, anders moet de Nederlandse regering de verzorging van deze man financieren en ze komen zeker duurder uit dan wanneer hij zich met zijn vrouw herenigd

 8. am
  23 november 2008 om 01:48 uur.

  mensen wortd wakker waar blijven marokkaans organisaties die moeten
  actie ondernemen ,want deze wetten zijn racistich ,er zijn mensen die voor
  35% afgekeurd zijn hoe komen die mensen aan die 120%
  ik wis niet dat in zuid korea japan australie en amerika dat daar word nederlands wordt gesprokken want die landen hoeven niet inburgering
  deze wetten scheidt mensen uit elkaar want er zijn veel mensen die gingen scheiden omdat zij niet aan die weten kunnun voldoen
  er moet acties komen en demonstraties om duidelijk te maken richting denhaag dat wij dit accepteeren

 9. am
  23 november 2008 om 01:49 uur.

  sory foutje
  nie t accepteeren

 10. Joop
  23 november 2008 om 11:38 uur.

  Barbare, heb geen uitkering mijn leven lang gewerkt en ben daarna in Maroc gaan wonen , ben een man van 67 en kom hier slimmere mensen tegen als die figuren als jij, Joop Essaouira

 11. abdessalem
  30 augustus 2011 om 08:43 uur.

  ik vind dat alle moslims verkeerd worden behandeld
  of je nu nederlandsen moslim bent of van uit 1 anderen land
  ze behandelen allen moslims
  als 2de hands burgers

Plaats je reactie