MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Geld overmaken staat op agenda

21 november 2008 | in Politiek | 6 Reacties

Maxime VerhagenMinister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) kaart volgende week tijdens zijn bezoek aan Marokko de problemen aan die Marokkaanse Nederlanders hebben met het overboeken van geld vanuit hun vaderland. Dat heeft minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) donderdag, volgens De telegraaf, aan de Tweede Kamer geschreven.

Marokko is volgens hem “huiverig” voor een uitstroom van geld, omdat dat nodig is voor het behoud van economische stabiliteit en groei. Marokkaanse Nederlanders kunnen hun in Marokko gespaarde geld of de opbrengst van de verkoop van een huis vaak niet naar Nederland overboeken.

Daarvoor is toestemming nodig van de zogeheten Office des Changes, maar die honoreert een verzoek slechts zelden. In welke gevallen het bureau wel een vergunning afgeeft, is volgens Van der Laan onbekend.

Verhagen zal niet alleen de problemen met overboekingen naar Nederland bespreken in Marokko, maar ook zaken als de samenwerking op het terrein van terrorisme, economie en handel.

Ook zal hij de mogelijke beïnvloeding van de Marokkaanse overheid in Nederlandse zaken aan de orde stellen, zo zei hij donderdagavond in een debat met de Kamer. Verhagen heeft herhaaldelijk duidelijk gemaakt dat van Marokkaanse inmenging geen sprake mag zijn, schrijft de krant.

Er zijn 6 reacties

 1. zva
  21 november 2008 om 08:42 uur.

  TZZZZZZ

  wat is dat nou weer voor onzin.
  euro kopen is heel dom en duur.

  ik laat het geld gewoon staan en elke vakantie lekker gebruiken.

  daaahaah

 2. khalid
  22 november 2008 om 03:12 uur.

  @ ZVA

  Het is maar wat je onzin noemt, mensen die hun geld laten slapen in Marokko om het uit te geven en niet meer terug te krijgen, of mensen die willen investeren in hun thuisland en daarna de winst gedeeltelijk terug te brengen naar Nederland en het weer ergens anders te investeren (misschien wel marokko) en zo een nieuwe investeringsmarkt creeeren.

  Euro duur? Lees je weleens de kranten? Lees je uberhaupt weleens?

 3. Mostafa
  23 november 2008 om 04:29 uur.

  Elk land heeft haar wetten, bemoeien met regels en wetten van andere landen is een soort hoppy bij sommigen.
  Mag marokko ook vragen stellen over de situatie van de Marokkanen in het land van , wilders , Verdonk, Bolkenstijnen Hirsi Ali?
  Is beledigen van Marokkanen in Nederland van zelfspreknd is? juist moet en mag??
  Er zijn problemen, maar kijk alstublieft ook in het spiegel, die heeft zeker een andere boodschap over u dan u zelf denkt.

 4. khem7
  25 november 2008 om 12:57 uur.

  nederland wil gewoon alle drugsgeld en halal spaargeld hier hebben van die marokkanen maar marokko verdient daar natuurlijk niks aan logisch.
  Onze land moet groeien niet die van hun. en trouwens ze hebben hier een SAFARA CLUB niet vergeten BELASTING DIENST TFOE !

 5. zakarya
  25 november 2008 om 02:39 uur.

  waar je ook heen gaat zal je vroeg of laat terug naar je bron(wortels) een boom zonder wortels is een dood boom. Marokko is een land van 1500 jaar cultuur, en geschiedenis zelf VS is een land van 260 jaar en de wereld draait net als de geschidenis .Waar isRoma? Waar is Egypte/ Waar is De Khilafat ? als de normen en waarden verdwijnen werdijnt een civilisatie zonder twijfel.lees de geschiedenis van andere volkeren voor ons.en de countdown voor de westerse civilisatie is al lang begonnen .als een man met een man kan touwen ,en een vrouw met 1 vrouw en dat wettelijk wordt erkend dan moet je wachten op de afgrond van een maatschappij waar dan ook op de wereld .deze wereld heeft een leider (Allah) zoals elk landje een leider heeft die de regels hanteer en handhaft .De schepper heeft deze wereld gekreerd en heeft ook regels gemaakt zodat de mensheid ,als die zonder problemen verder wil .dan moet die mensheid juist die regels strikt volgen (lees over AAd ,Thamud ,Faroon. …..etc )Anders zullen ze allemaal verdwalen en uitsterven .We kunne Allah niet negeren en verwachten dat wij zullen slagen al lukt t je even, zal dat van kort duur en velies zaleeuwig .Want ik nog nooit een schip gezien die alles zelf doet !!! Een schip hoort wel een admiraal aan bord te hebben zo is deze wereld ook

  Als je tchnische ver bent ,dat zegt nog steeds niet dat je ontwikkeld bent .Als je wat je noemt je onwikkeling buiten de regels van Allah zich afspeelt dan ben zelfs achterlijker dan een dier die weet tenminst hoe hij zich moet voortplanten en volgt de regels van de schepper . salam

 6. kano
  25 november 2008 om 04:09 uur.

  er zijn weinigen die de dirham in euro willen omwisselen, dan is het niets waard en met de huidige soepele investeringspolitiek in marokko ik denk dat veel mensen hun geld daar gaan investeren, ik denk allen mensen met een nood die hun geld hierheen brengen en dat is geen 1%

Plaats je reactie