MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Bruid moet Nederlands én Engels kennen’

26 november 2008 | in Politiek | 15 Reacties

trouwenDe criteria voor huwelijksimmigratie moeten worden aangescherpt. Zo is het nodig dat importbruiden voortaan beschikken over een diploma van een afgeronde vervolgopleiding in het land van herkomst. Ook moeten zij de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift beheersen, anders komen ze Nederland niet in. Dat staat, volgens Nieuws.nl, in een rapport van het Wetenschappelijk Instituut (WI) van het CDA over integratie.

Cijfers tonen aan dat het aantal huwelijksmigranten dat Nederland binnenkomt nog steeds ‘onaanvaardbaar hoog’ ligt, stelt het WI in de studie ‘Integratie op waarden geschat’. Ongeveer een kwart van de Nederlandse Turken en Marokkanen huwt een partner uit het land van herkomst. Sinds 2006 komen er jaarlijks ongeveer vijftienduizend kinderen en partners naar Nederland. “Dat betekent dat er in drie jaar tijd een middelgrote stad bestaande uit niet-westerse volgimmigranten bijkomt.”

Bij deze importhuwelijken is de kans op relatieproblemen, huiselijk geweld en echtscheidingen verder relatief groot door verkeerde wederzijdse verwachtingen en aanpassingsproblemen. Veertig procent van de importhuwelijken eindigt in een echtscheiding, schrijft de website.

Omdat het niet vlot met de integratie van deze importbruiden bepleit het WI een strengere selectie aan de poort. Behalve de diploma-eis moet het CDA overwegen om het recht op gezinsvorming in te perken: mensen mogen slechts eenmaal een partner laten overkomen. Ook komt de binnenkomende partner na drie jaar alleen in aanmerking voor een zelfstandige verblijfsvergunning als die beschikt over een zelfstandig inkomen en het inburgeringsexamen heeft gehaald. Nu krijgt iedereen na drie jaar een verblijfsvergunning.

Verder moet het verbod op huwelijken tussen neven en nichten opnieuw worden ingevoerd en moeten maatregelen worden genomen om de zogeheten België-route onmogelijk te maken. Een ‘groeiend aantal’ allochtonen onttrekt zich aan de Nederlandse gezinsherenigingsregels door zich tijdelijk in België of Duitsland te vestigen om vervolgens een partner of familielid over te laten komen. Dan hoeft geen voorlopig verblijf te worden aangevraagd waarmee de Nederlandse regels worden omzeild.

Er zijn 15 reacties

 1. am
  26 november 2008 om 12:20 uur.

  wat een kut land engels

 2. Henk el Makhloufi
  26 november 2008 om 12:21 uur.

  Zachtjes kruipen ze ook in de richting van de VVD en PVV.
  Alleen met dit verschil dat ze met de uitgestreken smoelen in de kerk zitten te bidden voor gelijkheid van alle mensen op aarde.
  En met de naderende kerstdagen hebben ze hun kerstgedachten op papier voor de toespraken al klaar.
  Nog even wat slap lullen,je eigen volvreten en de hele zooi de klere laten krijgen.
  De waarheid?
  Mag iedereen zelf invullen!!!

 3. aklim
  27 november 2008 om 09:22 uur.

  De nederlanders moeten zelf eerste nederlandse taal schrijven en spreken EN engels spreken .

 4. fatima
  27 november 2008 om 11:52 uur.

  En wat met mij te doen? Ik geboren en getogen in Nederland die een bloedhekel heeft aan engels en de taal zeker niet goed beheerst?..Ik vraag me af hoe lang het zal duren dat men chinees zal toevoegen aan het pakketje talen dat beheerst moet worden..het is nu wel duidelijk dat het hier niet gaat om inburgering of welke bullshit dan ook…men wil de drempel steeds hoger zetten om zo de bruidjes buiten de deur te houden (dames en heren wees daar dan ook gewoon eerlijk in).

 5. Joop
  27 november 2008 om 12:54 uur.

  Henk el makhloufi,,dit begrijp ik niet er zijn al zoveel marokkanen die hun school niet afmaken dan gaat het IQ eindelijk iets omhoog.Dat is nodig in jullie gemeenschap in Nederland,
  Joop Essaouira

 6. karim
  27 november 2008 om 02:07 uur.

  ben blij dat ik niet in nl woon

 7. chouk
  27 november 2008 om 07:29 uur.

  Dit is wel humor,
  Engels in woord en geschrift,

  Ze verzinnen van alles om moslims buiten de deur te houden. Maak het je zelf als CDA makkelijk en maak een wet, waarin wordt vastgelegd dat moslims nederland niet in mogen in plaats van steeds regeltjes opstellen en dan roepen dat dat niet gericht is tegen moslims.

 8. hij had gelijk
  28 november 2008 om 03:38 uur.

  chouk

  ene OBL heeft het al gezegd, en blijkbaar had hij nog gelijk ook!!!!!!

  als je begrijp wie ik bedoel

 9. kano
  28 november 2008 om 07:09 uur.

  en chinees, misschien over vijf jaar.

 10. kano
  28 november 2008 om 07:17 uur.

  kunner alle Nederlanders Engels,veel nederlanders praten en schrijven alleen maar de nederlandse straattaal sommige kunnen geen eens een formulier invullen of een een brief schrijven, deze regering moet eerst er voor zorgen dat de Nederlanders de Nedrlandse taal goed kunnen beheersen dan pas naar anderen kijken

 11. khem7
  30 november 2008 om 01:33 uur.

  deze land is gewoon een NAZI LAND TEGEN MOSLIMS vooral marokkanen die eronder lijden regeltjes die het ons moeilijk maken om ons leven op een normaal manier te leven !

 12. Henk el Makhloufi
  02 december 2008 om 12:32 uur.

  Als alle autochtone Nederlanders ,goed Nederlands moeten gaan leren is het onderwijs de komende 45 jaar verstopt.,moeten we scholen gaan bijbouwen.

 13. Henk el Makhloufi
  02 december 2008 om 03:41 uur.

  Kano,
  Er is een formulier waar we allemaal moeite mee hebben,
  Belasting!!!!!!!!
  Joop,
  Het is te zien waarom je ons land heb verlaten!
  Enne, “MIJN” gemeenschap ?
  Dank je voor het compliment,krijg ik niet vaak.
  Of moette ikke zaagen:
  “iike niettte vaalker dieje complimanten krijg vankaassiekoppie”.

 14. lianne
  04 december 2008 om 09:41 uur.

  i don’t no why?
  allemaal hup in de zak van zwarte piet graag en vooral niet meer terug komen zijn ze nou helemaal nederlands engels wat komt er in godsnaam nog meer uit de mouw rollen spreekwoorden gezegde’s enz????

 15. hayat
  02 augustus 2009 om 12:43 uur.

  hey het is met hayat ik wil graag trouw maar ik wet ni nog ni f-denk ik

Plaats je reactie