MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gedwongen hulp Eindhovense jongeren

29 november 2008 | in Overheid | 4 Reacties

jongerenEindhoven gaat de Marokkaanse probleemjongeren in de stad definitief hard aanpakken. Hun ouders worden verplicht mee te werken met gezinscoaches. Nieuwe, potige straatcoaches gaan de jongeren dicht op de huid zitten. En er zullen méér gebiedsverboden onder voorwaarden worden uitgevaardigd.

Dat staat, volgens het Eindhovens Dagblad, in het Plan van Aanpak van Marokkaanse risicojongeren waarover het college van burgemeester en wethouders komende maand moet beslissen. Onlangs hebben allerlei instanties die ermee te maken hebben overeenstemming bereikt over het plan.

Een Eindhovense Sociaal-Maatschappelijke School (eSMS), die in september van start moet gaan, maakt deel uit van de aanpak. Op deze heropvoedingsschool moeten ontspoorde tieners onder een strak regime van acht uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds verplicht blijven.

Volgens de Eindhovense politiechef Pieter van der Linden gaat een benadering van vrijwilligheid plaatsmaken voor ‘drang en dwang’. “Wij zagen als politie al enkele jaren dat het niet goed ging met deze groep. De harde kern bestaat uit vijftig tot tweehonderd personen. We misten altijd de bevoegdheid om hulpverlening te kunnen afdwingen.”

In de toekomst zullen straatverboden onder voorwaarden, bijvoorbeeld de route van en naar school, worden uitgedeeld. Marokkaanse gezinnen met veel problemen krijgen verplichte opvoedingsondersteuning. Als ze daar niet aan meewerken, kunnen ze hun uitkering verliezen. Momenteel krijgen 59 gezinnen, voor een deel Marokkaanse, vrijwillige opvoedingshulp. Van der Linden: “De problemen spelen zich af op straat, maar de oorzaak zit achter de voordeur.”

Er zijn 4 reacties

 1. Nordin
  29 november 2008 om 02:22 uur.

  Tfoe kut marokkanen.
  Al die ettertjes oppaken en voeten en benen afhakken en dan in het water gooien.

 2. Nordin
  29 november 2008 om 02:23 uur.

  Plus die kut familei die hun kinderen niet opvoeden erachterna gooien.

 3. goed zo
  29 november 2008 om 12:33 uur.

  het wordt eens een keer tijd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. aziz
  04 december 2008 om 08:36 uur.

  je bil! Dit is een goed plan dat zal werken! Als die vader tegen zijn kind schreeuwt van mijn uitkering gaat weg. geen geld!!! Gaat zijn zoon wel 393838 keer nadenken voor ie wat uithaalt. Tenzij ie al een geslaagde crimineel is en zijn gezin onderhoudt, dan is het antwoord ver tezoeken op deze kwestie!

Plaats je reactie