MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Berovingen op scooters door Marokkanen’

03 december 2008 | in Politiek | 6 Reacties

scooterDe Amsterdamse GroenLinks keert zich tegen de ‘selectieve’ controle van Marokkaanse scooterrijders door de politie. Volgens fractievoorzitter Judith Sargentini overtreedt de politie ‘diverse regels’ door scooterrijders te registreren, ook als er niets mis is met hun scooter. Het Parool berichtte daar zaterdag over.

Sargentini in Het Parool: ”Ik heb dit uitgezocht en het verbaast me nogal dat er mensen worden geregistreerd voor het geval ze later een misstap begaan.” Volgens haar is de actie ‘selectief’ omdat er naar afkomst wordt gekeken, en ‘willekeurig’ omdat er geen aanleiding is deze jongens aan te houden.

De politie zegt volgens de krant dat berovingen op scooters vrijwel altijd door Marokkaanse jongeren en jong-volwassenen worden gepleegd.

De recherche kan in het geval van een beroving het bestand van scooterrijders raadplegen. De registratie is ook bedoeld als waarschuwing.

Sargentini zal burgemeester Job Cohen hier kritische vragen over stellen. ”Als de burgemeester de boel bij elkaar probeert te houden, en de politie tegelijk op uiterlijke kenmerken selecteert, wordt het wel moeilijk.”

In de PvdA vindt GroenLinks geen medestanders. ”De politie zal er een reden voor hebben,” zegt raadslid Frank de Wolf. ”Ik ga ervan uit dat de politie niet discrimineert.”

Er zijn 6 reacties

 1. piet
  03 december 2008 om 11:29 uur.

  zal wel nodig zijn! goeie zaak!

 2. peter = de naam
  03 december 2008 om 12:09 uur.

  Selectieve verontwaardiging van groen S-links. Op snelwegen bijvoorbeeld word ook via kenteken vastleggen geprobeerd om informatie te verkrijgen.

  Deze maatregel van Amsterdam helpt alleen maar om dit soort criminaliteit proberen te voorkomen, danwel op te lossen.

 3. gast
  05 december 2008 om 11:41 uur.

  van scooter registratie tot DNA afname bij de geboorte van een alochtoon om te voorkomen dat… Nog even en er wordt met de de arm vooruit gesalueerd.

 4. Joop
  07 december 2008 om 07:40 uur.

  Daar geloof ik niets van,marokkaanse jongen doen zoiets niet.
  Die zitten allemaal te studeren om slimmer te worden dan de meisjes.
  Joop Essaouira

 5. Mohammed S
  07 december 2008 om 11:11 uur.

  Voortaan na geboorte Marokkanen DNA afnemen, gedeeltelijk laten opvoeden door autichtoon gezin of helemaal en avondklokken instellen voor Marokkaanse jongeren.

  Verder handig dat “goede”Marokkanen afstand nemen van straatterroristen en vernderingstechnieken toepassen bij macho’s van 12 jaar..

  Ja geweldig, integratie is echt top. Stem PvdA of PVV of een ander rechtse partij. Stem Marcouch, stem tegen Marokkanen. Stem voor vrijheid en stem tegen Marokkanen.

 6. Joop
  08 december 2008 om 11:17 uur.

  Mohammed S,
  Waarom nemen zo weinig z.g. goede marokkanen afstand.en waarom horen we daar in de mosk niets van.
  Salam Joop Essaouira

Plaats je reactie