MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Door islam verruiming export slachtvee

05 december 2008 | in Economie | Reageer

slachtfeestNederlands slachtvee uit het zogeheten insluitingsgebied vanwege blauwtong mag sinds gisteren onder voorwaarden naar gebieden in Duitsland buiten het beperkingsgebied worden vervoerd. Dat hebben Nederland en Duitsland afgesproken. Duitsland had om de versoepeling verzocht, vanwege een toenemende vraag naar slachtvee in verband met het islamitische offerfeest, meldt Het Agrarisch Dagblad.

De extra voorwaarden behelzen onder meer dat de dieren alleen naar speciaal aangewezen slachthuizen mogen (alle erkende slachthuizen in Nedersaksen en lamsslachterij Baumann in Viernheim); ook vindt extra controle onderweg plaats. Verder mogen dieren geen verschijnselen van blauwtong vertonen, en moeten ze afkomstig zijn van bedrijven waar zich de laatste dertig dagen geen blauwtong heeft voorgedaan.

Het insluitingsgebied is de zone van 50 kilometer rond besmette bedrijven, schrijft het dagblad. Heel Nederland is beperkingsgebied.

Plaats je reactie