MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Prostitutie in Marokko rukt op

09 december 2008 | in Marokko | 26 Reacties

marokkoStudentes die bijverdienen door zich te laten betalen voor seks, kinderen die door toeristen worden misbruikt, een uittocht van vrouwen die in het Midden-Oosten eindigen als prostituee. Marokko lijkt in de voetsporen van Thailand te treden als het gaat om prostitutie. Armoede drijft de meeste prostituees, maar er zijn ook vrouwen bij wie het doen uit een behoefte aan luxe de achterliggende reden is. En dat in een land waar mannen het voor het zeggen hebben. ‘In bed worden al die kerels hondjes.’

De eerste keer dat Nadia (22) zich voor seks liet betalen, had te maken met een Mercedes. Nadia studeert journalistiek in Rabat. Ze was onderweg naar de universiteit, ze had de bus gemist en het regende. Toen stopte er een Mercedes voor haar. De bestuurder, een veertiger, leverde haar af bij de faculteit. Wat voelde Nadia zich stoer: zij stapte uit de Mercedes van een oudere man, en iedereen kon het zien.

Een aantal dagen later hadden ze seks en toen hij haar daarvoor betaalde, weigerde ze niet. Ze had al veel studiegenoten horen praten over deze manier van geld verdienen. Het was zo gemakkelijk, zeiden ze, je hoefde er bijna niets voor te doen. Zo werd Nadia hoer, al weigert ze zichzelf dat etiket op te plakken. ‘Ik ben serieus bezig met mijn studie’, zegt ze. ‘Mannen pik ik alleen op als ik dat wil.’

Nadia doet voor Marokkaanse begrippen ook niets uitzonderlijks

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Er zijn 26 reacties

 1. adil
  09 december 2008 om 11:00 uur.

  ik vind die marokkaanse meisjes hier van nl veel lekkereder dan die van marokko

 2. ali
  09 december 2008 om 12:52 uur.

  Als ik dit lees krijg ik allerlei gekke commerciele idieen om dit probleem in marokko op te lossen! Is het een idee om een exportbedrijf naar het midden oosten te beginnen om die hoeren marokko uit te krijgen ?

  Eenmaal bitch altijd bitch toch ?

  voordelen van deze plan zijn :

  1 levert geld op voor marokko
  2 marokko wordt dan hoerenvrij want elke bitch die getransporteert wordt raakt haar marokkaanse nationaliteit kwijt.(ze zijn toch een schande voor het land)
  3 de vrouwen in marokko krijgen weer respect.
  4 hoertjes kunnen geen andere vrouwen aansteken met deze ziekte, je lijf verkopen voor heel weinig.
  5 je houdt niet veel vrouwen meer in marokko over, maar wat je overhoudt weet je dat het goede vrouwen zijn die hun eer en zichzelf respecteren. wat vinden jullie van deze master plan?

 3. mhamed
  09 december 2008 om 01:04 uur.

  Ten eerst betreur ik dit fenomeen.
  Hoewel ik dat best kan begrijpen!!wat mij boos maakt is dat marokkaanse Meisjes en vrouwen laten zich pakken door die vieze mannen voor lux leven!!!
  Ze laten hun geloof vallen voor aardese lust,
  Mijn vraag is ook waarom juist marokkaanse vouwen dit heel vaak ook doen Voor geld!

  Ik weet dat wij gewoon dienaaren zijn en dat wij aan onze afspraken moeten houden en dat ook andere dienaaren dat niet doen.

 4. RiFFi
  09 december 2008 om 02:36 uur.

  Tfoe 3li fucking hoer..!

 5. triest voor woorden
  09 december 2008 om 07:49 uur.

  en zo denkt een andere over je zus of een vrouwlijke familielid het zelfde menner Adil
  ipv je te schamen wat met je zusters gebeurd doe je gezellig ook mee met de vijand
  ik heb hier gen worden voor sorry
  triest moet ik zeggen
  de joden en de kofar hebben ons waar ze ons hebben willen.
  gewoon armoden zaaein en dat gepaard met pornografie
  dan heb je de poppe aan het dansen in islamitische landen
  en als je wat zegt over fatsoensnormen, eer, en respect ben je ineens achterlijk en niet van deze tijd.
  marokko en vele van die landen zin overgeleverd aan de zioniten
  als er iemand zegt dat dat gedrag niet past binne onze cultuur dan ben je een achterlijke radicale moslim
  e

 6. Azidan
  09 december 2008 om 10:21 uur.

  Adil, je hebt niks gezien man,

  Ga eens naar binnenland, ik heb meisjes van marokko gezien, amaai zo’n lichamen jong, dat is allemaal goed stevig

 7. Azidan
  09 december 2008 om 10:24 uur.

  En in de Rif ook

  Wallah, ik zou gewoon naar de opticien gaan moest ik van u zijn, want ge hebt waarschijnlijk verkeerd gekeken,

 8. JAWAD
  10 december 2008 om 02:34 uur.

  TZZZZZ oud nieuws!!!!!

 9. Abdars
  10 december 2008 om 12:13 uur.

  A3odoebilah I minna Shaitan I rajjim,

  Wallah ik ben niet zo`n gelovige jongen maar dit raakt mij in mijn bottemerg en zenuwen!

  Het meest waardevolle van een vrouw is haar Charaf ( kuisheid en eerbaarheid). Zonder deze wordt zij en haar familie heel verdietig, geen goud, geen diamant, geen dollar Euro of Dinar die dit goed kan maken. Eenmaal verloren voor altijd en immer.

  Voor de mannen die dit goedpraten Wallah ik meen het met mijn hart want dit grijpt mij heel erg aan! Ik hoop dat wat jullie volwassen mannen die meiden toewensen of hoe jullie ze zien percies hetzelfde met jullie ZUSSEN gebeurt.
  Indien dit goed is mlih! Zo niet ga dan bij jezelf te rade.

  Ik vind dit zo erg dat ik hier iets aan wil doen met andere organisaties en bij de Marokkaanse overheid wil lobbyen namens een streke coaltie dit een halt toe te roepen.

  Niks maar dan ook niks wat ik mij kan bedenken op deze aardbol rechtvaardigd dit gedrag en hierbij wil ik toevoegen dat de Mannen hier netzoveel aandeel in hebben.

  Thalla fe rassekum nir thi Izeggiffen ennwan!!

 10. bezorgde Meskin
  10 december 2008 om 12:54 uur.

  dit stukje staat weer eens in een krant waar niet altijd de waarheid wordt verteld…toch is het wel een opkomende fenomeen in arabische landen en dus ook in de Maghreb.
  dit is niet gek, gezien het feit dat zelfs de regeringen daar geilen op alles wat uit het commerciele westen komt, van voedsel tot muziek, film, kleding en ga zo maar door .. de mensen willen ook meegaan met deze trends en modes maar hebben daar geen financien voor en zoeken naar manieren om geld te verdienen…de een hangt aan een vrachtwagen om grensen te passeren, de agent neemt steekpenningen aan en de vrouw geeft haar eer weg voor een stuiver… wij en dan doel ik op de mensen die van zomer tot zomer daarheen gaan om families op te zoeken en een maandje te rusten en vakantie te vieren helpen ook mee aan deze tragische ontwikkeling door met geld te gaan smijten en patserige autos en kleding te showen waardoor de Meskin daar de pest erin krijgt !! wij zijn voor deze tijden gewaarschuwd en nu komt alles uit

 11. kano
  10 december 2008 om 03:58 uur.

  De Marokkaanse regering is hiervoor verantwoordelijk die stelletje homos schamen zich niet wanneer ze naar andere arabische landen reizen (middenoosten) waar veel Marokkaanse hoetjes zijn en daar de leiders van dat land ontmoeten hoe durven ze dat. Ik heb gehoord dat de Marokkaanse mannen in het middenoosten vooral in de golfstaten de HOERENZOON worden genoemd, het is een grote schande, ik hoop dat die Islamitische party aan de macht komt in de volgende verkiezingen inscha allah

 12. am
  10 december 2008 om 05:55 uur.

  dat is vrijheid en democatie die zijn tol betaaldl

 13. Abdars
  11 december 2008 om 10:17 uur.

  @ AM

  Dat is geen democratie, democratie houd in dat het volk bepaald wat er gebeurt in een land. Dit is in Marokko nog niet aan de orde, zo ook het beleid betreffende aanpak prostitutie.

  De Istiklal partij heeft bewezen zich weinig te bekommeren om de waardigheid en zedelijkheid van de Marokkaanse maatschappij.

  De PJD is geen Taliban partij zoals de voorzitter zelf heeft verklaard, zij willen alleen dat het Marokkaanse overheidsbeleid vanuit een Islamitische visie beinvloeden. Dit doen alle Christelijke partijen in Europa ook zoals het CDA in Nederland. De Koning moet hun een kans geven samen met een liberale partij die Marokko kan moderniseren op sociaal, economisch gebied waarbij tevens onze waarden en normen sterk worden vertegenwoordigd.

  Democratie is wanneer de PJD in de Marokkaanse regering komt, want dat is wat het Marokkaanse volk wil. En nogmaals het is geen extremistische partij!

  Tevens vind ik dat onze vertegenwoordigers die aangesteld zijn door de Koning om op te komen voor de Marokkanen in het buitenland ( Nadia Bouras) dit duidelijk moet maken in Marokko en zich hiervoor moet inzetten, want dit willen wij ook in Europa ( democratie)

  mvg

  Abdars.

 14. Joop
  11 december 2008 om 12:15 uur.

  Abdars,gelukkig geld die onkuisheid niet voor de mannen en jongens,wel eens op de wallen in Amsterdam geweest.Zeer hoog Magreb gehalte.
  Joop Essaouira

 15. Abdel
  11 december 2008 om 12:43 uur.

  Ik vind het vooral jammer dat mannen (het sterke geslacht….) misbruik maken van deze vrouwen die zich mentaal en financieel in een zwakke positie bevinden.

  Indien alle mannen zich nu eens aan de regels van ons geloof, de Islam, zouden houden (geen seks buiten het huwelijk), dan zou het probleem toch zo opgelost zijn.
  Immers, zodra de vraag verdwijnt, zal ook het aanbod verdwijnen!

  Dus mannen van het sterke geslacht, laat je niet verleiden door die zwakke vrouwen, en los dit probleem op!!
  Eenvoudiger kan het toch niet!!!

 16. Mo
  11 december 2008 om 01:20 uur.

  Dit is echt oud nieuws gewoon! wie is er weles weze stappen in Marokko. In de grote steden dan..

  Als je de club verlaat, zie je 9 van de 10 keer chiks voor de deur staan. En zodra je de auto instapt hoor je altijd het zelfde “Ewa zine, wil je dat ik met je mee ga vanavond”

  Ik spuug letterlijk in hun gezicht, en geef ze 1 dirham en rij zo weer weg. Vuile lopenende aids bommen dat het zijn.

 17. ali
  11 december 2008 om 06:51 uur.

  Ik mis de opvatiingen van de marokkaanse vrouwen in deze discusie. hoewel zij hiermee niks mee te maken hebben, worden ze wel hierop aangesproken. maar wat vinden zij hiervan?

 18. Henk el Makhloufi
  12 december 2008 om 11:32 uur.

  Joop
  Hoe kan jij dat dan weten?
  Ook een vaste klant daar?
  Geef niet hoor ,hele generaties gaan daarheen en vermaken zich prima daar!
  Het is tevens een touristische “t’rek”pleister.

 19. Boy
  12 december 2008 om 08:30 uur.

  Ik mis nog meer info omtrent de dames die dat doen.
  Zijn het gesluierde of ongesluierde vrouwen?
  Wat voor werk doen hun vaders?
  Zijn het meisjes die zijn opgegroeid in probleemgezinnen?
  Wat voor islamitische opvoeding hebben ze gehad?
  En wat is hun kijk op de islam?
  Maar ook hoe willen ze later de huwelijk ingaan?

  Want zo krijg je nog een betere beeld over zulke vrouwen. Niet allemaal zijn zo want er zijn zat meisjes en of vrouwen die bedelen op straat ipv van prostitutie want zij vinden dat hun eer en kuisheid belangrijk is.

 20. Joop
  14 december 2008 om 03:17 uur.

  Henk El,
  De ene keer zeg je dat ik een vrouw ben,,nu weer een vaste klant van de wallen.Neen voor ik in Maroc ging wonen heb ik in die wijk in de psych.gewerkt.
  Joop Essaouira

 21. peter = de naam
  15 december 2008 om 12:29 uur.

  Henk is omgebouwd. Haha. Heet eigenlijk Hendrika el Rotterdame.. Ziekenfonds betaalde de operatie. Vandaar dat ie bij zijn eh bedoel haar reacties nog wel eens wat verward. Kwestie van hormonen wellicht??.

  PS operatie is niet in Israel gebeurd. Hendrika wilde alleen door een rondreizende tante uit Marokko geholpen worden. Haha

 22. peter = de naam
  15 december 2008 om 12:50 uur.

  Hier valt nog om te lachen

  Ook voor jou, Henk. Ouwe zuurpruim.

  http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/popup/?rn=3906861&cl=11096193&ch=4226716&src=news

 23. mhamed
  16 december 2008 om 11:09 uur.

  BOY,
  Ik mis nog meer info omtrent de dames die dat doen.
  Zijn het vrouwen die misbruikt werden?
  Wat voor werk doen hun ouders?
  Zijn het meisjes die zijn opgegroeid in gelukkig en rijke gezinnen?
  Wat voor cristelijke opvoeding hebben ze gehad?
  En wat is hun kijk op het cristelijke geloof?
  Maar ook hoe willen ze later de relatie’s ingaan?

  Want zo krijg je nog een betere beeld over zulke vrouwen!!!!!!!

 24. Henk el Makhloufi
  16 december 2008 om 12:10 uur.

  Joop
  Ik heb gevraagd of je was omgebouwd dus heb ik niet gezegdd dat dit zo was.
  En die schijnen er genoeg op de wallen te lopen zoals P de Z.
  Trouwens in de psych gewerkt of behandeld?

 25. peter = de naam
  16 december 2008 om 11:05 uur.

  @henk. Dus ik schijn op de wallen te lopen volgens jou?? Haha. Als dat zo was, wat deed jij daar dan? Een frietje kopen of het evangelie brengen of toch je zak tegen betaling leegkloppen?? Was het nou ouwezijds of nieuwezijdsvoorburgwal?? Whhahaaaaa

 26. Boy
  19 december 2008 om 04:51 uur.

  Juist Mhamed,

  Maar jah die journalisten hebben geen verstand van vragen stellen.

Plaats je reactie