MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Rotterdam bouwt wijk in Marokkaanse stijl’

16 december 2008 | in Maatschappij | 4 Reacties

Marokkaanse architectuurLangs het spoor in Rotterdam-West zijn er plannen voor een nieuwe woonwijk in Marokkaans-arabeske stijl. De zogeheten Riad-woningen kenmerken zich door een bouwstijl met kleuren, mozaieken, zuilen en patio’s. Dat meldt RTV Rijnmond.

Het idee van een Casablanca aan de Maas vloeit voort uit de onlangs opgeleverde Mediterrane woonwijk Le Medi in Rotterdam-Delfshaven. Het is niet de bedoeling een buurt te maken voor Marokkaanse Rotterdammers, maar juist elke Rotterdammer kennis te laten maken met de Marokkaanse architectuur.

Het plan voor Le Riad komt van Hassani Idrissi en Abdel Salhi. Hun nieuwe project moet ongeveer ongeveer honderd woningen gaan beslaan. Hier is gekozen voor ‘riads’: Marokkaanse woningen met een patio met zuilen, arcades en op het dak tuinen en terrassen. ‘De buitenkant wordt sober, de binnenkant decoratief,’ aldus Idrissi.

Leefbaar Rotterdam heeft de nodige scepsis bij het plan, dat pas over tien jaar gerealiseerd zou moeten zijn, aldus de omroep.

Er zijn 4 reacties

 1. Henk el Makhloufi
  17 december 2008 om 02:48 uur.

  Dit is nu het schoolvoorbeeld van een prachtwijk van de gesneuvelde Vogelaar

 2. mhamed
  21 december 2008 om 06:46 uur.

  juist want in antillen ,aruba,india,indonesia,enz enz zijn talloze gebouwen met hollandse stijl!!!!!!!!

 3. Henk el Makhloufi
  22 december 2008 om 02:14 uur.

  Ik kan iedereen aanraden deze buurt in Delfshaven eens te bezoeken,
  Grandioos!!!!!
  Echt waar

 4. joop van laarhoven
  24 december 2008 om 11:59 uur.

  Mhamed,
  In INDIA zijn de Hollanders nooit de baas geweest,Ik hoop dat er de nodige muurtjes gebouwd worden daar liggen ze dan de belangrijke zaken van de wereld te bespreken.
  Joop Essaouira

Plaats je reactie