MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Marcouch om afkomst geweigerd bij Politie’

23 december 2008 | in Overheid | 11 Reacties

Ahmed Marcouch zegt in 2002 te zijn geweigerd als persvoorlichter bij de Amsterdamse politie omdat hij van Marokkaanse afkomst is. Dat zegt de stadsdeelvoorzitter van Slotervaart in het programma de Donkere Dagen van de Amsterdamse omroep AT5, schrijft Elsevier.nl.

Marcouch werkte als brigadier in Amsterdam en wilde solliciteren bij voorlichting. De politie en hoofd-commissaris Jelle Kuiper zouden hem niet zien zitten, omdat het korps niet toe zou zijn aan een Marokkaanse voorlichter.

Er zijn 11 reacties

 1. samadie
  23 december 2008 om 12:56 uur.

  oud nieuws, heeft al eerder bij zembla over zitten janken. maar zegt hij niet altijd als je moet kiezen tussen je baard en je baan dan moet je voor je baan kiezen.
  ewa mar3ouesch Baard af. subsidieallochtoon

 2. racho
  23 december 2008 om 01:22 uur.

  hahahhaahahaha

  lekker voor je, en terecht snotneus

 3. marijnt
  23 december 2008 om 02:02 uur.

  Vreemd dat deze kontelikker toen zat te klagen over de discriminatie. En nu hij stadsdeelvoorzitter is marokanen die klagen over de discriminatie beschuldigt van slachtofferschap. Hoe hypocriet kun je wel niet zijn

 4. mAGHREBIE
  24 december 2008 om 02:20 uur.

  Lezen is ook een vak.
  Marcouch heeft zich niet als slachtoffer opgesteld en ook heeft hij niet een hoek gezocht om te gaan zitten uithuilen. Neem inderdaad een voorbeeld van hem aan, namelijk doorgaan en niet opgeven. Discrimintatie of geen discriminatie.

 5. samadie
  24 december 2008 om 08:19 uur.

  echt ik stelde mijzelf ooit de vraag; heb ik nou last van “kutmarokkanen“ of van de subsidie en beroeps allochtonen.
  jullie raden het antwoord al.

 6. MO
  24 december 2008 om 08:27 uur.

  HET LIGT ER AAN IN WELKE CONTEXT HIJ DIT PLAATST, DAT HIJ HIER OVER PRAAT IS ZIJN GOED RECHT EN BOVENDIEN IS DIT EEN FEIT EN VERTELD GEEN MOPJES.
  IK DENK NIET DAT HIJ ZICHT ZELF IN EEN SLACHTOFFER ROL WILDE PLAATSE . HET GAAT OM EEN MAATSCHAPPELIJKE PROBLEEM WAAR HEEL VEEL MENSEN MEE GECONFRONTEERD WORDEN EN HIJ IS TOEVALLIG IN ZIJN LOOPBAAN OOK MEE GECONRONTEERD.
  WAT IK ECHT HYPOCRIET ZAL VINDEN DAT HIJ IN ZIJN HUIDIGE POSITIE DAT GAAT VERBERGEN EN ONTEKEN.
  DUS BEN BEETJE TROTS OP HEM DAT HIJ LEF HEEFT HIER OVER TE PRATEN.

 7. hassanhasson
  24 december 2008 om 10:26 uur.

  Don´t worry! Marcouch jij als toekomstige burgemeester van amsterdam komt de politie chef zelf om je in te lichten.

 8. joop van laarhoven
  24 december 2008 om 11:50 uur.

  Samadie,
  Zet je bontkraagje op het wordt koud komende weken.
  Joop Essaouira

 9. samadie
  25 december 2008 om 09:22 uur.

  Joop
  mijn stropdas houd mij altijd warm. een bontkraagje staat niet zo goed bij mijn pak.

 10. mhamed
  26 december 2008 om 12:49 uur.

  hij moet niet janken want iemand van zijn kalibre moet het toch al weten, dat racisme in dit land hoog op de agenda staat,hij moet weten hoe anderen zich soms voelen in dit land,als hij een man is van hoowaardige klasse zal hij wat verandering in brengen.

 11. mocro
  31 december 2008 om 12:46 uur.

  Raar mannetje vind ik die Markouch. Nu zitten huilen o ik kreeg geen werk. Daarmee hebben alle Marokanen te maken. Die man eet van 2 walletjes, een keer zegt hij baarden moeten weg, en andere keer ik kreeg geen werk. Maar het is voor die man ook moeilijk om zijn weg te vinden in zijn werk en wat hij doet. Maar hij stelt ook goede dingen aan de kaak. Maar Nederland is een raar land. Ze zeggen Marokanen moeten integreren, maar zelf willen ze geen veranderingen. Ze willen dat nl blijft zoals het was(Trots Op Nederland). Dus het ouwe goede nl met hun kaas en klompen. Dus alleen nederlanders aan de macht en niet een marokaan. Want aan ons hebben ze het meeste hekel. Maar waar is dan de plaats voor Marokanen om te integreren als jullie ons zelf liever zien gaan dan komen en jullie ons niet zien in jullie totaalplaatje van Nederland. En integreren is de basisdingen overnemen van een land of gebied. Maar marokanen zijn al heel goed geintegreerd zonder dat iedereen dat eigelijk weet. We pakken ook de fiets, eten ook bij mc donalds, eten ook kaas, We doen dezelfde basisdingen als Nederlanders. Maar aan ons vragen te assimuleren dat gaat wel te ver.(assimuleren opgaan in je omgeving dus net als nederlanders leven) We zijn ook mensen en hebben ook onze eigen waarden en normen. En die hebben we ook een beetje laten varen om te kunnen integreren. Er zijn problemen met Marokanen tuurlijk bv. Marokanen zijn criminelen. Zorg voor werkgelegenheid en de kwart van de criminelen van Marokaanse komaf gaat weer werken die geen strafblad hebben. Maar als jullie willen dat alles blijft bij het oude dan zal er niks van de problematiek met Marokanen veranderen.

Plaats je reactie