MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Ik ben vóór alles Amsterdamse’

09 januari 2009 | in Politiek | 3 Reacties

Fatima ElatikFatima Elatik is de eerste vrouwelijke stadsdeelvoorzitter van Marokkaanse afkomst, schreef Het Parool gisteren. Elatik ergert zich aan die kwalificatie. ”Ik ben boven alles Amsterdamse. Als ik van vakantie in Marokko terug rij, schreeuw ik het van vreugde uit als ik voorbij de Belgische grens Guus Meeuwis op de radio hoor.”

Begrijpt u dat media een verband leggen tussen uw benoeming en die van Ahmed Aboutaleb in Rotterdam?
Elatik: ”Nee. Het is grotesk omdat Rotterdam van een hele andere orde is. En ik wil niet neergezet worden als Marokkaanse. Ik was van de PvdA-fractie in de gemeenteraad en nu in het bestuur van Zeeburg nota bene de enige geboren en getogen Amsterdamse. De anderen zijn eigenlijk allochtoon. Maar de media zetten mij neer als allochtoon en daar neem ik aanstoot aan. In het geval van Aboutaleb zou het moeten gaan om zijn bestuurlijke kwaliteiten en niet om zijn etniciteit.”

”Als het dan toch gebeurt, moeten we iedereen gelijk behandelen. Dan melden we bij Maxime Verhagen: de Limburgse minister. Gelukkig zijn de bewoners van Zeeburg veel slimmer dan de opinieleiders en journalisten. Zij zien mij niet zo. Ik sprak net de burgemeester en die zei ook: ‘Er is niemand Amsterdamser dan jij’.”

Uw hoofddoek lokt misschien uit dat media signaleren dat u de eerste moslima bent die stadsdeelvoorzitter wordt.

Het gehele interview is hier verder te lezen.

Er zijn 3 reacties

 1. Henk el Makhloufi
  13 januari 2009 om 03:07 uur.

  En ik ben vóór alles Rotterdammer

 2. ravinder
  13 januari 2009 om 07:54 uur.

  ”Als ik van vakantie in Marokko terug rij, schreeuw ik het van vreugde uit als ik voorbij de Belgische grens Guus Meeuwis op de radio hoor”

  kan het nog meer overdreven? maakt des te meer duidelijk dat het hier vooral symboolpolitiek behelst…

 3. moena
  13 januari 2009 om 10:50 uur.

  now ravinder de alles weter praat niet over dingen waar je geen verstand van hebt,ik herken mezelf in wat ze zegt. ik voel me pas ontspannen als ik Antwerpen op het bord lees, laat staan als ik frans bauer hoor of ander Nederlandstalig liedje logisch als men 30 jaar in een land woont en de taal beheerst.maar als ze had gezegd dat ze heel diep gelovig was, dan had je weer iets anders van gemaakt, dus mensen als jij zie ik als zielig mensen met lege hoofd die hem vullen met negatief om beetje zuurstof te krijgen anders gaan ze dood.

Plaats je reactie