MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘800 doden op een stuk zo groot als Texel’

11 januari 2009 | in Maatschappij | Reageer

protestEen vreedzame demonstratie georganiseerd door Internationale Socialisten zaterdag aan het begin van de middag op de Stadshuisbrug in Utrecht is uitgelopen op een tocht door de binnenstad van leuzen roepende jongeren van met name Marokkaanse afkomst. Een jongen raakte licht gewond.

Volgens het Algemeen Dagblad kwam hij bij een charge in aanraking met een politiepaard. Omdat het lang duurde voor de ambulance kwam, werd hij met een politieauto afgevoerd. Hij is volgens een politiewoordvoerster zelf naar huis gegaan.

De actie was bedoeld om onder meer de Nederlandse regering op te roepen het geweld in Gaza te veroordelen, zegt Sinsia van Kalkeren van de Internationale Socialisten. ,,Er zijn zo’n 800 doden gevallen op een stuk zo groot als Texel.” De actie wordt gehouden vlak na een wake in de Domkerk, waar de Palestijnse en Israelische burgerslachtoffers in het conflict centraal stonden.

De zichzelf ‘lady’s in black’ noemende Marokkaanse meisjes doen ook mee op de Stadhuisbrug. Omdat we tegen Israel zijn, roept een van hen. ,,Wij zijn tegen de oorlog en tegen het geweld daar,” nuanceert ‘black lady’ Kaoutar, die niet met haar achternaam in de krant wil. De meisjes schreeuwen hard mee met leuzen als ‘vrij, vrij, vrij. Palestina vrij.’ Even later komen er ook Marokkaanse jongens naar de Stadshuisbrug. De demonstratie is dan vooral een aangelegenheid van Marokkaanse jongeren.

Als Internationale Socialisten de bijeenkomst beeindigen, lopen de jongeren leuzen roepend de binnenstad door. Af en toe blijven ze staan om koranteksten uit te spreken, gevolgd door een stilte. Om weer door de lopen terwijl ze ‘allah akbar’ en ‘Israel kindermoordenaar’ schreeuwen. Hoewel er veel politie in de stad is, richten de jongeren zich niet tegen de agenten. Wel worden twee aanhoudingen verricht. In Hoog Catharijne valt de groep rond half vier langzaam uit elkaar, schrijft het dagblad.

Plaats je reactie