MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marcouch wil bloeiend moslim-stadsdeel

13 januari 2009 | in Marokko | 12 Reacties

Ahmed MarcouchWarm pleitbezorger van het plan om het aantal stadsdelen in Amsterdam te halveren is PvdA-prominent Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter in Slotervaart. Hij droomt van de vorming van het door Mertens voorgestelde superstadsdeel Nieuw West, met een eigen centrum en hoogbouw, waarvan hij de nieuwe ‘burgemeester’ wil worden.

Hij beschrijft zijn ideeën daarover aan in een brief aan ‘collega’s’, meldt Het Parool. Marcouch ziet ook grote mogelijkheden via het superstadsdeel de sociale en stedelijke vernieuwing te versterken. ”Er kan een bloeiende moslimgemeenschap ontstaan met voldoende sociaal kapitaal. De moslimminderheid wordt dan een pluspunt.”

De brieft heeft tot vragen geleid in Den Haag. De Tweede Kamerfractie van PVV, de partij van Geert Wilders, vraagt het kabinet of het zo’n ontwikkeling niet ‘levensgevaarlijk’ is.

De stadsdeelkwestie splijt de PvdA. Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg van De Baarsjes is het naar verluidt niet eens met het voorstel het aantal stadsdelen te halveren. Hij vertegenwoordigt in de Commissie-Mertens de stem van vele PvdA-politici in kleine stadsdelen. Die kunnen nog wel instemmen met een inkrimping van veertien naar tien stadsdelen, maar niet naar zeven.

In de PvdA-gemeenteraadsfractie worden de plannen van de Commissie-Mertens gesteund, maar in veel stadsdelen niet. GroenLinks steunt het plan ook, vooral in de gemeenteraad, en heeft al steun gezocht bij VVD en SP om het rapport-Mertens eventueel door te kunnen drukken ook als de PvdA dwars zou liggen. Naar verluidt zouden CDA en D66 bereid zijn hen hierbij te steunen.

De beoogde nieuwe stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik (Zeeburg) zegt in het blad Binnenlands Bestuur dat zij bij een herindeling er wel een stadsdeel bij kan hebben. Zo schrijft Het Parool.

Er zijn 12 reacties

 1. Willem
  13 januari 2009 om 02:58 uur.

  Marcouch mag zijn Marokkaanse stadsdeel.
  Maar niet in Nederland.
  Is dit integratie ? Nee, het lijkt me eerder een streven naar APARTHEID.
  Er moet kennelijk nog een hoop verbeteren aan het onderwijs en vooral in de wijk waar Marcouch is opgegroeid.

 2. CODE47
  13 januari 2009 om 03:59 uur.

  Nog zo’n marokkaan die burgermeester wil worden waar de andere marokkanen gebruikte wil deze het gaan proberen met moslims en dit allemaal in eigen belang.

 3. ravinder
  13 januari 2009 om 07:56 uur.

  deze man draagt absoluut niet bij aan de integratie. essentiele grondbeginselen erkent hij niet, eerst het gedoe met de scholen en nu dit…

 4. Said
  14 januari 2009 om 12:07 uur.

  Marcouch is bezig met zijn carriere, dan problemen oplossen.

 5. Henk el Makhloufi
  14 januari 2009 om 09:58 uur.

  Oke, een klein stukje dan?

 6. peter = de naam
  14 januari 2009 om 11:44 uur.

  Een wolf in schaapskleren is deze man. Eerst proberen een haatprediker hierheen te halen op kosten van de belastingbetaler. Vervolgens zijn plannen vvoor koranles op openbare scholen en nu dit weer.

 7. S. Staneke
  16 januari 2009 om 12:19 uur.

  Prima idee. En dan ook graag alle coffeeshops daarnaartoe laten verhuizen want al die Marokkaanse jongeren komen nu naar De Baarsjes om hun wiet te halen.

 8. naf
  19 januari 2009 om 01:38 uur.

  Die man heeft niks te doen..eerst een imaam beledigen als kontelikkers van nederland en nu wil hij een eigen stadsdeel..hahahaha laat ons niet lachen..je houdt toch van integreerde marokkanen voor wat heb je een stadsdeel nodig dan..Om de baas te zijn daar. Wat voor probleem moet jij oplossen je bent zelf een en al een probleem in deze maatschappij als landverader..

 9. Maxxaah
  22 januari 2009 om 02:07 uur.

  marcouch is een ***** die graga tot assimilatie overgaat,
  kijk naar aboutaleb dats pas een man die GOED zn werk doet.. deze marcouchi leidt alleen maar tot problemen , mashakill , én hoofdpijn!!
  ik zag m wahd 2 jaar terug zo jonge je wil niet wetn wat een motherfucker, tfooeee man ik moet er niet eens aan denken!! raaaaare mannetje dat

 10. mhamed
  22 januari 2009 om 03:21 uur.

  beter een wolf in schaapkleren dan een racist die peter heet!

 11. sanne van der dunk
  31 januari 2009 om 07:29 uur.

  Volgens mij iser niets mis met wat Marcouch Wil. West buiten de ring laten bloeien inclussief de mosilms die daar wonen. Vaak is dat reden voor peters en saids die het goed doen om west te verlaten naar almere en purmerend, nu wil hij daar werk van maken. Goed idee marcouch! iedereen die wat wil zeggenover de resultaten van marcouch moet naar de cijfers kijekn van slotervaart:
  criminaliteit gedaald met 50 procent
  citoscore boven amsterdams gemiddelde
  de huizenbouw stijgt
  overlast jongeren zijn gedaald
  criminele vreemdelingen het ladn uitgezet
  moslims voelen zich thuis en dus doen ze beter voor de stad
  Emancipatie van homos bespreekbaar gemaakt
  er worden moderne moskeeen gebouwd waar vrowen en mannen samen kunnen bidden

  k zou tegen al diegenen dielopen te schelden zeggen draag bij en kijk hoe je je stad kunt bouwen in plaats van troep uit je mond te laten komen, is geen visite kaartje voor je moeder en vader die je zogenaamd hebben opgevoed
  ik sta er helemaal achter

 12. StemNooitMeerPvda :: Vertrek Marcouch eerdaags? :: October :: 2009
  01 oktober 2009 om 06:32 uur.

  […] wilde Marchouch wel een eigen Islam stadsdeel:  http://www.maghrebmagazine.nl/2009/01/13/marcouch-wil-bloeiende-moslim-stadsdeel/ dus ach, scheiding van kerk en staat, was het er ooit uberhaupt? (SGP, ‘c’’d’A, […]

Plaats je reactie