MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Drie minuten stilte voor Gaza!’

16 januari 2009 | in Maatschappij | 31 Reacties

40 jaar bezettingEen groep organisaties, waaronder de Nederlandse Moslim Raad en Een Ander Joods Geluid, wil vrijdag in heel Nederland een herdenking houden voor de slachtoffers van het geweld in de Gazastrook. De groep roept op tot het houden van drie minuten stilte om klokslag 10.00 uur. De oproep is gericht aan scholen, gebedshuizen, openbaar vervoer en overheidsinstellingen. Zo meldt dagblad De Pers.

De groep van veertien maatschappelijke organisaties doet ook een ‘dringend beroep’ op premier Jan Peter Balkenende (CDA) om vrijdag op overheidsgebouwen de vlag halfstok te hangen. De organisaties roepen vooral scholen op om gevolg te geven aan de oproep ‘gezien de gevoelens van onbegrip en afschuw die onder veel leerlingen heersen’.

De initiatiefnemers van de oproep laten weten zeer teleurgesteld en geschokt te zijn door de houding van de Nederlandse regering, ‘die het buitensporige Israëlische geweld niet veroordeelt’.

Tot de sympathisanten van de oproep behoren verder voornamelijk Marokkaanse en moslimorganisaties, en de Internationale Socialisten.

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen steunt het voornemen. Hij heeft echter alleen steun toegezegd als het gaat om een herdenking van de slachtoffers aan beide zijden. Hij wil niet alleen de ruim duizend! Palestijnse slachtoffers herdenken maar ook de 13 Israëlische doden.

Er zijn 31 reacties

 1. S. Staneke
  16 januari 2009 om 12:06 uur.

  Ook dan 3 minuten stilte voor de bevolking van de Westelijke Sahara, die toch ook illegaal bezet wordt gehouden door Marokko. En ook voor de Koerden die door de Turken worden onderdrukt. En wat te denken van de illegale bezetting van Tibet?

 2. Henk el Makhloufi
  16 januari 2009 om 02:12 uur.

  Israel is bezig met de tactiek van de verschroeiden aarde en wil zo veel mogelijk leed toebrengen aan het Palestijnse volk.
  De verwoestingen zijn onmiskenbaar het werk van onbeschofte barbaren zonder enig moraal en normbesef.
  Dit is na Srebrenica de tweede grote moordpartij op de moslims.
  En de wereld kijkt toe!!!!!!!!!!

 3. mo
  16 januari 2009 om 05:10 uur.

  daar komt de aap uit de mouwen

 4. hassanhasson
  16 januari 2009 om 09:35 uur.

  De Amsterdamse burgemeester Job Cohen steunt het voornemen. Hij heeft echter alleen steun toegezegd als het gaat om een herdenking van de slachtoffers aan beide zijden.

  Ik wist niet dat Cohen zo´n hypocriet treuzelaar was. Dat hij samen met zijn hoerenloper Rob een schijnheiligen socialisten waren die stiekem toch Zionistische Entiteit ondersteunen, wist ik maar dit gaat me te ver! sommige joden zijn niet te ….
  Waarom worden er op 5 mei op de Dam de duitse slachtoffers niet herdacht?
  Waarom zijn op 11 september Atta en de zijnen niet herdacht?

  Ik kots op 11 september, ik kots op 5 mei, ik kots op alle eenzijdige herdenkingen van welke drama dan ook!

 5. peter = de naam
  17 januari 2009 om 03:44 uur.

  @hassanhasson.Met jouw achterlijke vergelijkingen betreffende o.a. de tweede wereldoorlog ben jij wat mij betreft uitgekotst door de maatschappij. Men kotst op jou.

  Teiltje graag voor hassaanhassondergekotst

 6. hassanhasson
  17 januari 2009 om 12:35 uur.

  luistert u naar geweldig nummer van de Amerikaanse zanger Michael Heart over GAZA;
  http://www.youtube.com/watch?v=wT5SMkDSViM

 7. Marieke
  17 januari 2009 om 02:49 uur.

  Misschien dat dit de reactie van Israel verklaart

  Belangrijkste aanslagen door Hamas

  * 1989: militante Hamas-leden schieten Israëliërs dood bij tientallen aanslagen. Israël verbiedt Hamas als een terreurorganisatie.
  * 16 april 1993: eerste zelfmoordaanslag op de parkeerplaats Mehola Junction, 2 doden, 20 gewonden.
  * 6 april 1994: 9 doden en 55 gewonden bij een aanslag met een autobom in de Israëlische stad Afula.
  * 13 april 1994: zelfmoordaanslag op een bus in Hadera, 6 doden en 30 gewonden.
  * 19 oktober 1994: 21 doden en 50 gewonden bij een zelfmoordaanslag van Hamas op een bus in Tel Aviv, niet door Hamas opgeëist. Hierbij komt een Nederlandse student om.
  * 9 april 1995: zelfmoordaanslag op Egged bus 36, 9 doden, 55 gewonden.
  * 24 juli 1995: zelfmoordaanslag op bus 20 in Ramat Gan, 5 doden, 30 gewonden.
  * 21 augustus 1995: zelfmoordaanslag op bus 26 te Jeruzalem, 5 doden, 100+ gewonden.
  * 25 februari en 3 maart 1996: twee zelfmoordaanslagen op bus 18 te Jeruzalem, 45 doden, 55 gewonden.
  * 4 maart 1996: aanslag op het Dizengoff Center in Tel Aviv, toegeschreven aan Hamas, 13 doden.
  * 21 maart 1997: aanslag op Café Appropo in Tel Aviv, 3 doden.
  * 30 juli 1997: zelfmoordaanslag op de Mahane Yehuda markt in Jeruzalem, 16 doden.
  * 4 september 1997: bomaanslag in de Ben Yehuda straat in Jeruzalem, 4 doden (plus 3 zelfmoordenaars).
  * 28 december 2000: een bomaanslag op een bus in Tel Aviv, waarbij dertien mensen gewond raken. Bronnen beweren dat Hamas hiervoor de verantwoordelijkheid heeft opgeëist.
  * 1 juni 2001: zelfmoordaanslag voor de deur van discotheek Dophinarium in Tel Aviv, 21 doden, 100+ gewonden.
  * 9 augustus 2001: een lid van Hamas blaast zichzelf op in een pizzarestaurant in Jeruzalem: vijftien doden, waaronder een naar Israël geëmigreerd Nederlands gezin.
  * 27 maart 2002: 30 mensen komen om bij een zelfmoordaanslag in het Park Hotel in Netanya.
  * 21 november 2002: Hamas eiste de aanslag op een volle Jeruzalemse stadsbus op, Egged bus 20, waarbij 11 doden vielen. In de bus, die tijdens de ochtendspits op weg was van de voorstad Kiryat Menachem naar het centrum van de stad, zaten ook schoolkinderen en studenten. Meer dan 50 mensen raakten gewond.
  * augustus-september 2003: 39 doden bij drie zelfmoordaanslagen door Hamas.
  * 14 januari 2004: 4 doden door een zelfmoordaanslag bij de grens tussen Israël en de Gazastrook. Het was de eerste keer dat in de Gazastrook een vrouw in naam van de Hamas een zelfmoordaanslag pleegde.
  * 29 januari 2004: Zeker tien doden door een zelfmoordaanslag op een bus in Jeruzalem.
  * 14 maart 2004: een zelfmoordaanslag van Hamas en Fatah’s Al-Aqsa Martelaren Brigade doodt 10 mensen in de haven van Ashdod.
  * 31 augustus 2004: 16 doden en ruim 100 gewonden bij twee zelfmoordaanslagen op stadsbuslijnen 6 en 12 in Beer Sheva.
  * 18 januari 2005: zelfmoordaanslag op Israëlische militairen bij een Israëlisch checkpoint bij Gush Katif in de Gazastrook, 4 doden.
  * 6 maart 2008: schietaanslag op de leerlingen van een jesjiva in Jeruzalem, 8 doden [16]. Hamas eiste de aanslag eerst op, en trok die opeising later deels weer in.

 8. Toth
  18 januari 2009 om 10:23 uur.

  Da’s mooi gecopy-paste Marieke. Ben jij ook degene die het zelf bij elkaar hebt gezocht uit de Wikipedia lijst http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_terroristische_aanslagen of heb je het direct uit Fok of een ander forum of reactiesetje van een internetkrantje geknipt? Het lijstje schijnt nogal populair te zijn bij forumtrollen.

  Maar het lijstje impliceert een argumentatie die veel verder gaat dan de officiele zionazi propaganda momenteel die graag de geschiedenis recenter wil laten beginnen: met de militair insignificante en ineffectieve qassam raketten. Waarbij de legitieme verkiezingsuitslag, de moorddadige, volgens de Geneefse Conventies illegale blokkade en de correcte chronologie waarbij Israel het bestand heeft verbroken en niet Hamas buiten de discussie dienen te blijven worden gehouden.

  En dat is niet voor niets.

  Want de Israelische hasbara-machine kiest natuurlijk een tactiek die het minste kans op onomstreden feitelijke weerleggingen kan rekenen. En ze willen echt geen tegenlijst van de Palestijnse doden door Israelisch staatsterreur tegen Israelische doden door Palestijnse weerstand in de media terugzien. Die lijsten zijn namelijk niet omstreden. In het tijdvak van jouw wikipedialijst bijvoorbeeld meldde B’Tselem 3650 Palestijnen tegen 1142 Israeli van 1988 tot 2003. Da’s een kill-rate van 3,2 Palestijnen tegen 1 Israeli. Daarvan zijn er in de 1e Intifada volgens de organisatie 1409 Palestijnen tegen 271 Israeli omgekomen. Dat is een kill-rate van 5,2 Palestijnen tegen 1 Israeli. We hebben het nog niet over gewonden die jij wel noemt, die in het Palestijnse kamp absurd veel hoger liggen dan bij de Israeli. En dan laten we de verschillen in geestelijke trauma in jouw voordeel maar even helemaal buiten beschouwing.

  De huidige kill-rate ligt op ongeveer 86 Palestijnen tegen 1 Israeli. Puur in burgerdoden uitgedrukt ligt het op 1 op 266 en het uitdrukken in vermoorde kinderen is wiskundig niet mogelijk, anders dan de limiet 1/oneindig. Reden genoeg dus voor Marieke om de botten van alle Israelische doden die sinds de Likud Hamas als tegenwicht voor PLO ging financieren aan Hamas worden toegeschreven (of misschien ook wel niet, maar dan volstaat simpelweg suggereren, omdat van Hasbaraklanten toch nooit geen bewijs wordt gevraagd voor hun beweringen) uit te graven en bij elkaar te vegen.

  En weet je zelf hoeveel je er in 20 jaar met behulp van wikipedia of forumtrollen bij elkaar hebt geveegd? Ik heb ze voor je geteld, het zijn er 308 in 20 jaar! Als we alle Palestijnen die in die tijd door de Israeli zijn gedood compleet vergeten, zoals je kennelijk graag bereid bent te doen, dan is het aantal Israel in 20 jaar door (al dan niet) Hamas zijn gedood al minder dan alleen al het aantal Palestijnse kinderen in Gaza alleen dat in ruim een week door de Israeli zijn vermoord:

  http://www.unicef.org/media/media_47247.html

  Het is een schier onbedwingbare reflex van Zionisme-apologeten om de schijn van balans te willen creeren waar die er niet is. Zo wil Cohen, bang voor de zionistische lobby in Nederland niet stil wezen voor 1000 Palestijnen als er niet ook voor de 13 Israeli, waarvan 10 soldaten, waarvan het merendeel ook nog door eigen vuur is omgekomen plechtig worden herdacht.

  Absurd is het woord niet.

  Heeft Marieke wellicht niet door dat dit niet langer van haar wordt verwacht, maar dat ze in dienst van haar gedienstigheid aan de hasbara met gepaste enthousiasme het tegendeel, de “Dahiya Doctrine” de doctrine van disproportionele destructie geacht wordt te verdedigen? Ze had het in ieder geval wel kunnen weten:

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1026539.html

  5 oktober 2008, Eisenkot:
  “We will wield disproportionate power against every village from which shots are fired on Israel, and cause immense damage and destruction. From our perspective, these are military bases,” he said. “This isn’t a suggestion. This is a plan that has already been authorized.”

  In Israel zelf heeft men de doctrine daarentegen wèl goed geinternaliseerd. Alhoewel het de hele Israelische samenleving al lang volkomen heeft gecorrumpeerd is de reaktie van een gedreven zioniste op een Palestijnse dokter en vredesactivist die net drie van zijn dochters had verloren er een mooie, of liever gezegd kotslelijke demonstratie van. Toen hij het waagde zich hardop af te vragen waarom zijn dochters dood moesten, hield de zioniste het niet meer. Waar hij wel niet het lef vandaan haalde om “tegen Israel te spreken,” en of hij wel besefte dat zij het ook niet gemakkelijk had, zo ongerust als ze was over het wel en wee van haar zoon bij de moordpartijen.

  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3657587,00.html

  Wil je ook nog andere statistieken Marieke? Bijvoorbeeld de hoeveelheid illegale Palestijnse nederzettingen op Israelisch gebied tegen illegale Israelische nederzettingen op Palestijns gebied? De hoeveelheid Israelische huizen die door Palestijnse bulldozers zijn platgereden tegen de hoeveelheid Palestijnse huizen door Israelische bulldozers? De statistieken van gevangenen?

  Nogmaals het wordt allemaal bijgehouden: http://www.btselem.org/english/statistics/Index.asp

 9. Henk el Makhloufi
  18 januari 2009 om 11:23 uur.

  Hassanhasson,
  Neem eens kontakt met me op als je wilt.:
  opperbob2@live.nl

 10. Henk el Makhloufi
  18 januari 2009 om 11:51 uur.

  Ik zal tegenover Mariekes verhaal maar slecht 1 oorlogsmisdaad tegenover stellen

  16 to 18 september 1982.
  Falangisten onder leiding van Elie Hobeika en met toestemming ven Sharon en voorzien van wapens in en door het Israëlische leger rukken de vluchtelingenkampen Sabra en Shatill binnen en doden +/- 3500 mensen ,vrouwen kinderen,een van de nooit serieus onderzochte gepleegde oorlogsmisdaden die van de VN zelfs het predikaat Genocide kreeg .
  Er kwam een onderzoek maar een van deonderzoekers was zelf “opdrachtgevers” en zelf belast met de verhoren van “getuigen”,de falangisten met hun Instructeurs.
  Aan de Palestijnse overlevende is nooit iets gevraagd
  In de periode van 1989 tot 2008 zijn er 284 mensen in Israel omgekomen bij verzetdaden van de Palstijnse inwoners.
  Hoeveel Palstijnen zijn er in die periode vermoord ,uitgeroeid,verkracht,in verbanning gedaan,verdreven van huis en haard ,medische hulp onthouden, het recht op leven ontnomen,het recht van de vrije doorgang ontnomen,in smerige gevangenissen vast gezet,gemarteld .spoorloos verdwenen.
  Zullen we alle gepleegde misdaden een fijntjes pubiceren ?

 11. naf
  19 januari 2009 om 01:33 uur.

  He Marieke,

  Het zou jou eens moeten overkomen kijken of je anders gaat piepen..Levend verbranden door mensen die niks in je eigen land te zoeken hebben. Die kanke joden moeten gewoon oprotten van palestina. Het land krijgen ze niet dat is wat ze willen het land innen..maar dat gaat niet lukken. Zelfs een schepje zand van dat land afpakken gaat niet lukken. En dan geen genade volk de joden dus. Kinderen vermoorden hoe kinderachtig ben je dan als leider van israel. Dat is een kind daar die het land regeerd geen mensen dat zijn vampieren..levende lijken zonder gevoel..

 12. kano
  19 januari 2009 om 08:09 uur.

  hoe durven die laffe zionisten zulke wapen inzetten tegen onschuldige burgers, en strijders die alleen over lichte wapens beschikken, zulke wapens hoort men te gebruikten tegen een machtige land niet tegen een onschuldige volk en in GAZA, die joden moeten zich schamen, de doel van de zionisten is niet bereikt want hammas en de raketten bestaan nog steeds.

 13. peter = de naam
  20 januari 2009 om 11:24 uur.

  @Henk de leugenaar el makloufi. Betreffende Sabra en Satilla Enige nuancesmet betrekking tot jouw beweringen. .

  Schatting aantal doden tussen 700 en 3.500. Dus geen circa 3.500 zoals jij beweert. Das je eerste leugen. Minister Sharon was niet direct betrokken bij de zaak. Dat was je tweede leugen dus.

  Voortaan wikipedia goed citeren!!!!!.

 14. RachiS
  20 januari 2009 om 11:33 uur.

  Peter niet boos worden en vooral niet uitschelden, want daarmee laat je zien dat de waarheid je raakt.

  verder laat je uit jouw reactie zien dat je alleen reageert om kritiek te leveren en niet omdat je ingaat op de inhoud. Want als je zou ingaan op de inhoud van wat Henk zegt, dan zou het onvermijdelijk zijn om het met hem eens te zijn dat israel een en al terreur pleegt tegen het Palestijnse volk.

 15. peter = de naam
  20 januari 2009 om 12:29 uur.

  Het jammere is dat Henk niks zegt. Dat doet het artikel. En als daaruit bewust verkeerd geciteerd word door Henk, reageer ik. Dat heet nou ingaan op de inhoud.

  Als Israel fouten maakt komt dat aan de orde zoals dat hoort in een democratie. Wacht maar af wat er allemaal aan wandaden van hamas nog naar boven komt. De ca 35 mensen die ze excecuteerden deze maand vanwege betrokkenheid bij fatah kunnen het niet meer navertellen.

 16. Henk el Makhloufi
  20 januari 2009 om 12:35 uur.

  Ik kan iedereen advisren even naar goole te gaan en inte tyopen

  sharon qibya
  sharon sabra en shatila
  Lees de waarheid over deze man die verantwoordelijk is in de afgelopen 60 jaar voor een groot deel van het aangedane leed tegen de Palestijnen,die alleen maar vrij willen zijn en hun land willen hebben.

  En zet die emmer stront nu eens naar buiten!!!!

 17. Henk el Makhloufi
  20 januari 2009 om 05:50 uur.

  Als Israel ” fouten” maakt komt dat aan de orde zoals dat hoort in een “democractie”
  1200 doden in enkele dagen,foutje van “Israelische democratie”.
  Dat deden de nazis ook de bevolking wijsmaken over hun “democratie”.
  Gewoon smerige leugens en huichelachtig gedrag zoals bij jou zelf .
  De waarheid wordt binnenkort nog harder want men wil een onderzoek vanuit de VN naar gepleegde oorlogsmisdaden door israelische militaren in de Gaza.
  Maar omdat het uiteraard niet waar is heeft de VS nu al aangekondigd zijn veto over een dergelijk onderzoek te zullen uitspreken.
  P de Z je bent een grote racistische leugenaar,niet meer dan een hoop stront.

 18. naf
  20 januari 2009 om 10:38 uur.

  Henk goed zo die emmer strond moet naar buiten en daar zorgen de arabieren wel voor let maar op bij de volgende ronde…ze zijn gewaarschuwd door saoudi arabie en die menen wel wat ze zeggen…dat was een hint wat koning abdullah zei…want met weet dat de joden verkeerd zijn geweest..hoeveel hamas leden waren dood en hoeveel onschuldige burgers!!! Dit is als een dolk in de rug gekomen voor de arabieren maar het voordeel ze hebben alles met hun ogen gezien en dat is nu duidelijk..

 19. Charif
  22 januari 2009 om 01:44 uur.

  peter is marieke niet de ideale vrouw voor jou, volgens mij hebben jullie wel erg veel raakvlakken.

  Want jullie vertellen namelijk de zelfde bullshit.

  Hamas schiet 200 raketten af waarvan er 198 de grond raken en niets of niemand schaden. 2 raketten raken een dak van een gebouw. Lichte schade zou je het kunnen noemen.

  Geen paniek bij de joden want nee hoor die zitten als laffe honde opgesloten in schuilkelders. EVEN VOOR DE DUIDELIJKHEID PALESTIJNEN HEBBEN GEEN SCHUILKELDERS DUS DIE ZIJN HUN EIGEN SCHILD, een schild die de joden maar al te graag als een genot zien om op te schieten.

  Die grafjoden reageren op deze raketaanvallen door honderden onschuldige mensen van de aardbodem weg te vagen.

  Vinden jullie beiden dit een goede vergelijking.

  Dus als jullie overbuurman vanuit zijn tuin 200 zelfgemaakte huis tuin en keuken raketten (want dat zijn het) afvuurt op jullie naastliggende gemeente vinden jullie het ook rechtvaardig en niet meer dan normaal dat die zelfde gemeente met arrogant machtsvertoon duizenden bommen afvuurt met Apache`s en straaljagers waarbij de hele wijk wordt weggevaagd en honderden buren en jullie zelf omkomen.

  Wat is hierop jullie antwoord?

  Want zo een vergelijking moet je maken en dan pas weet je hoe het voelt voor het Palestijnse volk.

  Weet je wij allen kunnen hier lang over lullen maar praat eens een keer met ONPARTIJDIGEN PARTIJEN DIE AANWEZIG ZIJN GEWEEST ZOALS DE VN, MENSENRECHTENORGANISATIES, HULPORGANISATIES EN JOURNALISTEN.

  Die kotsen letterlijk op de joden en hun manier van oorlogvoeren.
  Je zult raar opkijken als je hun verhalen horen.

  Maar nee dat doen jullie niet, net als het joodse kabinet negeren jullie deze berichten omdat jullie nu nog amerika achter hebben staan. Ooit incha Allah zal deze onvoorwaardelijke steun van amerika er niet meer zijn. Let maar op mijn woorden….

  En dan zullen we zien wie er een sterk leger heeft!! Meteen een Iraanse bom erop ALLAH OE AKBAR………………………………….

  Hammas heeft namelijk nog geen VN medewerkers vermoord, ambulances beschoten en hulpkonvooien beschoten!!

  Charif

 20. mhamed
  22 januari 2009 om 03:00 uur.

  3 minuten stilte!!!!!!!!!!
  joden moeten oprotten uit bezet land dan hoeven we ook niet 3 minuten niks te doen!

 21. naf
  22 januari 2009 om 05:41 uur.

  He Peter je ben wel vaak op je pikkie getrapt he..over de joden weet je jij leeft in een leugen zoals de joden dat doen dus hou je lekker bezig met eigen shit zaakjes en kom ons hier niet lastigvallen met je gare inhoud..Wat voor inhoud heb jij het over je praat alsof je alles beter weet en ziet ondertussen wat die fucking joden met de palestijnen hebben gedaan wat voor poep praat je. Jullie hebben het constact over democratie en dat betekend in de ogen van de joden heel wat anders dus opgerot met die democratie van jullie is een en al een leugen wat nou democratie..vanaf het begin hoor ik steeds dat fucking woord maar ondertussen een land binnenvallen en onschuldige burgers vermoorden is democratie ja toch dat hoort erbij..Weet je wat jij moet gaan doen je hooft in die emmer met strond douwen die naar buiten gegooid moet worden want blijkbaar heb je echt strond in je oren niet te geloven zeg. Mensen zien wat er gebeurt met hun ogen en jij komt vertellen wat jij gezien heb. Ik zal je 1 ding duidelijk maken jij en of geen ander hoeft iets duidelijk te maken. Al jazeera heeft alles duidelijk verklaart en laten zien ok en de arabieren hebben alles netjes genoteerd voor de volgende ronde..dus we weten nu waarom hitler de joden heeft vermoord het is duidelijk en daar kan jij en geen 1 ander een verandering aan brengen.Die beelden staan gescreend in ons koppen en die gaan er ook nooit meer uit. En wat heeft israel gewonnen Hamas bestaat nog dus verloren hebben ze zeer zeker en ze zullen nooit winnen maar altijd onschuldige burgers blijven vermoorden..dat is het verschil. Je heb fucking oogkleppen op idioot jij en die joden..dus ga nou maar een leven zoeken en je bezig houden misschien hebben ze in israel nog een baan voor je. IK KRIJG ECHT JNOEN VAN JODEN EN LEUGENAARS !!!

 22. kano
  22 januari 2009 om 06:37 uur.

  WIKIPEDIA is made by zionisme daamee willen ze de geschiedenis vervalsen om hun belangen veilig te stellen natuurlijk

 23. Charif
  23 januari 2009 om 11:06 uur.

  Een democratie voert geen holocaust uit, een democratie voert geen etnische zuiveringen uit. Een democratie schiet niet op VN gebouwen, een democratie schiet niet ambulances met gewonden mensen. EEN DEMOCRATIE SCHAKELD DE HULP IN VAN DE VN EN ZONODIG EEN VN MACHT.
  israel IS ABSOLUUT GEEN DEMOCRATIE, ZE KUNNEN HIERVAN BLIJVEN DROMEN. HET ZIJN ZIONISTEN EN MOORDENAARS.

  en peter als je het zo een democratisch land vind waarom rot je dan niet op naar dat tering land. Heb je ook geen last van zoals jij denkt “ die Marokkanen“.

  KANSLOOSFIGUUR BEN JE!!

  Charif

 24. Henk el Makhloufi
  24 januari 2009 om 12:55 uur.

  Naf ,
  Je kan hem niet op pikkie trappen,dat heeft hij niet.
  Is een compleet aangekleedde L..L in het kwadraat

 25. Charif
  25 januari 2009 om 12:30 uur.

  Nee Henk & NAF het is veel ergen dan je denkt!

  Hij was een israelisch medisch mislukt project. In de hersenen van peter bevinden zich stoffen die zijn vervangen door menselijke hersencellen van het type downsyndroom.

  De piemel is daarnaast vervangen door de vagina.

  Genetische manipulatie van joden en mongooltjes dus. Alleen is dit mislukt!

  Je spreekt hier dan van ‘mongoloïde idiotie’

  En dat zie je weer terug in zijn tekst en uitleg op deze website!

  Best triest eigenlijk.

  Ik dacht er eigenlijk aan om geld bij elkaar te zamelen voor hem om hem een ticket terug te geven naar het land die hem dit aangedaan heeft?

  Bij zijn eigen soort zal hij toch wel een beter leven hebben!

  Wat vinden jullie?

  Charif

 26. Henk el Makhloufi
  25 januari 2009 om 05:02 uur.

  Charif, gozer,
  Je bent een kanjer!!!!
  Hij kan naar zijn vrienden toe maar wel onder de voorwaarde dat hij in een enclave komt,omsingeld door Palestijnse eenheden ,en hij niet op de lijst van beschermde diersoorten wordt geplaats

 27. Henk el Makhloufi
  26 januari 2009 om 10:25 uur.

  Bron AD zondag 25 januari 2009
  Herdenking slachtoffers: ‘Gaza is erger dan Rotterdam’
  Door THALOEN VERWEIJ

  ROTTERDAM – ‘Gaza is erger dan Rotterdam.’ Met een ronkende toespraak kreeg dominee Snoek zaterdagmiddag de handen van de bezoekers van de bijeenkomst ‘Rotterdam voor Gaza’ op elkaar.
  De gepensioneerde Rotterdamse dominee doelde met zijn stelling op het feit dat het geweld van Israël in Gaza de afgelopen tijd met 1300 doden anderhalf keer zo veel slachtoffers maakte als het bombardement op Rotterdam in mei 1940.

  De Citykerk in het centrum van Rotterdam zat bij de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers in de Gaza-oorlog ongeveer halfvol met ruim tweehonderd atheïsten, moslims, joden en christenen. ‘Gewone Rotterdammers’, beroepsactivisten, hulporganisaties en lokale politici van SP, PvdA, GroenLinks en D66. Ze luisterden naar toespraken en muziek, hielden een minuut stilte en staken kaarsjes aan ter nagedachtenis aan de slachtoffers die de invasie door Israël heeft geëist.

  De gewone Rotterdammers deelden hun gevoelens over de oorlog ‘op slechts vier uur vliegen’. Zo vertelde een Rotterdamse schooljuf van Turkse komaf, Semra Sevin, dat ze in de klas merkt dat het onderwerp erg leeft bij haar Turkse en Marokkaanse leerlingen. “Ik vind het moeilijk om voor de klas onpartijdig te blijven.” Net als de meeste aanwezigen ergert ze zich aan de Nederlandse opstelling. “Er is hier sprake van etnische zuivering. Het is een schande dat veel Rotterdammers dat niet zien.”

  Op de bijeenkomst werd een slotverklaring opgesteld. Deelnemers roepen de Nederlandse regering op om alles in het werk te stellen om te voorkomen dat de oorlog in Gaza wordt hervat, om ervoor te zorgen dat Israël zich aan het internationaal recht houdt en om er op aan te dringen dat de grenzen van Gaza weer open gaan, zodat de wederopbouw daar serieus op gang kan komen.

 28. Henk el Makhloufi
  27 januari 2009 om 02:40 uur.

  HALLO HALLO
  MODERATOR,
  WAAR IS P = DE NAAM GEBLEVEN?

 29. peter = de naam
  28 januari 2009 om 12:45 uur.

  Gut. Henk kan niet zonder mij!! Whaahaa.

  De paniek sloeg toe.

  Hellup moderators met hoofdletters schreef ie. Henkie kon niet terecht bij de crisishulp van het RIAGG, noch bij de nazorg van het pastoraat. Bij zijn echtgenote al helemaal niet. Henkie heeft enkele dagen gezworven door de stad. Wanhopig van verdriet. Levend op soep en broodjes uit de vuilnisbak bij de MAC gehaald. Arme ziel.

  Nou troost je ik ben er weer. Niet meer huilen hoor henkie. Ga nu maar weer even op het potje hoor een grote bah doen.

 30. Henk el Makhloufi
  01 februari 2009 om 11:32 uur.

  Nee,dat was niet de bedoeling,maar we willen weten waar je zat om de reiniging langs te sturen en de hoop stront zoals jij op te ruimen.
  Zelfs de lucht die je uitblaast is een milieudelict.
  Nu weer gauw naar het fietsenhok en even je eigen weer flink laten nemen,vergeet hem niet af te drogen ander loop je straks krom net als je ander familieleden,die zo hun vreten bij elkaar zogen.
  Heb je trouwens al uit gezocht hoe het nu zat met je valse beschuldiging over de deelname Van de Marokkanen aan SS divisies in de 2e WO,want het is bijna weer 5 mei en dan kan je weer iop je zielge manier beginnen maar wees nu eens en “vent”( kan niet ) en geef bewijzen!!!!!
  Je kan niet zomaar beschuldigen en dan het later ontkennen.
  P.S Pas op voor kleine Marocjes die tegenwoordig ook gevechtsporten beheersen.
  Nemen ze jou in de houdgreep!!!
  Of vraag je eerst naar de leeftijd voor je ze pakt?

 31. Charif
  03 februari 2009 om 12:06 uur.

  Ha ha ha Henk jij bent me er een hoor!!!

  Charif

Plaats je reactie