MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Anti-Israël-demonstratie verloopt ordelijk

18 januari 2009 | in Maatschappij | 3 Reacties

protestDe demonstratie zaterdag in Lelystad voor de Palestijnen in de Gazastrook heeft ongeveer 450 mensen getrokken. De demonstratie verliep uiterst orderlijk. Er was veel politie op de been en de organisatie had een ordedienst van 32 mensen ingeschakeld.

Met de politie waren duidelijke afspraken gemaakt over wat wel en wat niet was toegestaan, bericht dagblad De Stentor. De demonstranten hielden zich daar. Zij scandeerden leuzen als ‘Vrij, vrij, vrij, Palestina vrij’ en ‘Israël, terroristen’. Lelystad bleef verschoond van een kreet als ‘Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas’.

Demonstratieleider Abdelhadi Nielsen toonde zich na afloop tevreden. Zowel wat betreft de opkomst als het verloop was de actie goed verlopen. Alleen jammer dat er vrijwel geen enkele Nederlander te zien was onder de demonstranten. Alleen Emmeloorder Hennie Kreeft van de Nederlandse Moslim Partij was aanwezig. De Lelystadse politiek liet verstek gaan en burgemeester Margreet Horselenberg, die was uitgenodigd, was absent. Zij was, zo luidde de verklaring, in het buitenland.

De demonstratie eindigde bij de Zuil van Lely, waar Nielsen iedereen uitnodigde een petitie aan de politiek in Den Haag te onderteken. Daarin werd opgeroepen alle diplomatieke betrekkingen met Israël te verbreken, goederen uit Israël te boycotten en de Israëlische regering vanwege misdaden tegen de menselijkheid voor het internationale gerechthof te berechten.

Er zijn 3 reacties

 1. M. KOEVOETS
  23 januari 2009 om 01:02 uur.

  Goed zo! Yes! Alle diplomatieke betrekkingen met de staat Israel verbreken, economisch boycotten en die terroristische rotstaat voor de rechter dagen. Israel denkt dat het alles kan en mag, zogenaamd ter bescherming van de eigen joodse burgers, maar is met het inpikken van palestijns grondgebied geen haar beter dan nazi-Duitsland. Ook Israel pleegt misdaden tegen de mens(elijk)heid en moet voor het internationale gerechtshof ter verantwoording worden geroepen. Doen!!!

 2. peter = de naam
  24 januari 2009 om 11:00 uur.

  Gewoon de goede Israelische producten blijven kopen!!! Gelukkig draait de economie van Israel goed en komen er veel toeristen naar het land. Houden zo.

 3. Henk el Makhloufi
  25 januari 2009 om 01:15 uur.

  Even kijken op de site;
  http://www.palestina-komitee.nl
  en volg de aanbevelingen voor de boycot!!!!

Plaats je reactie