MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

2009: het jaar van de Mondige Marokkaan?

22 januari 2009 | in Maatschappij | 1 Reactie

Farid Azarkan, directeur SMNOnzichtbaar in het publieke debat, en geneigd tot passiviteit en slachtofferschap. Dát was lange tijd het beeld in de media van de Marokkaanse gemeenschap en Marokkaanse organisaties in Nederland. Maar daarin lijkt in 2008 verandering te zijn gekomen. Wordt 2009 het jaar van de Mondige Marokkaan?

Persberichten over Palestina, ingezonden brieven over Slotervaart, gastoptredens in actualiteitenprogramma’s: de Marokkaanse gemeenschap lijkt de media steeds beter te vinden.

Klopt, zeggen NMO-programmaleider Abderrahman Farsi en Farid Azarkan, directeur van het Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland (SMN). En ook Ibrahim Wijbenga, die al jaren met succes kranten bestookt met ingezonden brieven, ziet de Marokkaanse gemeenschap steeds mondiger worden.

“Het heeft mij altijd verbaasd dat het vóór 2008 vaak zo stil bleef, dat die mondigheid afwezig was,” zegt Azarkan. “Het werd tijd dat Marokkanen voor zichzelf gingen spreken, en niet langer worden vertegenwoordigd door zogenaamde Marokkanenkenners.”

Volgens Abderrahman Farsi is die nieuwe mondigheid te danken aan mensen als Ahmed Aboutaleb en Ahmed Marcouch. “Zij hebben het makkelijker gemaakt voor anderen. Ik ben het lang niet altijd voor de volle honderd procent met hen eens. Maar ik vind het wel goed dat die mensen naar buiten treden. Dat ze wat durven zeggen, en dat ze problemen durven benoemen.”

Zelf gooide Farsi afgelopen jaar de knuppel in het hoenderhok door in een interview te stellen dat Marokkanen ‘vaak zeuren’ en door Marokkaanse ouders op hun opvoedkundige taken te wijzen.

Het SMN koos er eveneens voor om ook problemen in de eigen gemeenschap niet uit de weg te gaan

Het gehele artikel is hier verder te lezen.

Er is 1 reactie

  1. joop van laarhoven
    25 januari 2009 om 07:46 uur.

    GOED ZO FASI,ALS ZE ER NU OOK IETS VAN OPSTEKEN EN HOPEN DAT DIE KLEINE ( verpestende groep) DAAR OOK IETS MEE GAAT DOEN.
    Joop Essaouira

Plaats je reactie