MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

800 miljoen euro voor landbouwproject

30 januari 2009 | in Economie | Reageer

exportDe landbouwers uit de Marokkaanse provincie Souss hebben hoge verwachtingen van het plan Marokko Groen. Souss zorgt voor 80% van de primeurexport, 60% van de citrus en 50% van de nationale productie van de dadel, schrijft AGF.nl.

Aan het plan is een budget van 850 miljoen euro toegekend, waarvan 400 miljoen wordt gefinancierd door de staat. Het plan is opgedeeld in twee delen, waarvan het ene 24 projecten bedraagt en 390 miljoen euro nodig heeft voor de ontwikkeling van sectoren met hoge toegevoegde waarde. Het tweede deel bevat 55 projecten die worden gerealiseerd voor de ontwikkeling van een solidaire landbouw gezien de verbetering van inkomsten van landbouwers en de strijd tegen armoede. Hier verwacht men 130 miljoen euro nodig voor te hebben. Daarnaast zal nog 340 miljoen bestemd zijn voor transversale projecten en acties.

Het doel van het project is de productietoename van de sectoren. Voor de citrus verwacht men een toename van 37%, voor de groententeelt 47%, voor de olijf 200% en voor de dadel 27%. Men verwacht een exporttoename van 45% voor de primeurs en 44% voor de citrus. In de werkgelegenheid zullen 12 miljoen werkdagen gecreëerd worden.

De bijdrage van Souss aan het project is 19% , waarvan 3% aan het eerste deel en 16% aan het tweede deel. Ook vertegenwoordigd Souss 13% van het totaal van de investeringen van het project. Het aantal landbouwers in de regio dat bij het plan betrokken zal zijn is 94.300. Zo schrijft AGF.nl.

Plaats je reactie