MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Khalid Boulahrouz leidt miljoenendans

31 januari 2009 | in Sport | Reageer

In de jaarlijkse Inkomens Top 100 van Sportweek leidt de 31-jarige Antilliaanse honkballer Andruw Jones (17.000.000) de miljoenendans als best verdienende Nederlandse sporter. Maar de Top 100 kreeg in de nieuwste editie ook een verdubbeling van de Leipe Mocro flavour, zoals rapper Ali B het noemt.

Hieronder de Marokkaanse Nederlanders of Nederlandse Marokkanen, in de Sportweek “>Sportweek Inkomens Top 100, die deze week is verschenen.

17 (15) Khalid Boulahrouz 2.800.000
Stond medio 2008 nog onder contract bij Chelsea. Ging er bij VfB Stuttgart in financieel opzicht niet eens zo op achteruit, afgezien van wat premies. Dat geld echter niet zaligmakend is, hoef je Boulah niet meer te vertellen.

30 (56) Ibrahim Afellay (voetbal) 1.700.000
Profiteerde in 2008 volop van zijn eind 2007 opgewaardeerde contract, tekende begin dit seizoen een vet nieuw contract als bepalende man bij PSV. Pakte zijn vierde kampioenspremie op rij, brak door in Oranje en heeft Puma als schoenensponsor.

36 (-) Mbark Boussoufa (voetbal) 1.500.000
De best betaalde speler in de Belgische Jupiler League. De oud-Ajacied komt uit voor Marokko.

54 (-) Otman Bakkal 800.000 (voetbal)
Brak in 2007 zijn contract open toen hij net van FC Twente kwam en een gewilde speler was. Dankzij drie ton aan premies (in 2008 onafgebroken bij de selectie) heeft Otje een lekker spaarpotje.

62 (81) Ismail Aissati (voetbal) 710.000
Verruilde medio 2008 PSV voor Ajax waar hij vanwege een knieblessure nog niet in actie kwam. Is weer fit, gaat waarschijnlijk op 9 februari debuteren in de nationale ploeg van Marokko in de oefenwedstrijd tegen Tsjechië.

63 (-) Mounir El Hamdaoui (voetbal) 700.000
Kwam op het moment dat het salarisplafond in Alkmaar wat werd losgelaten. Maakt zijn salaris waar.

( ) = plaats in editie over 2007.

De lijst is samengesteld door Sportweek.
De Nederlandse top tien staat hier.

Plaats je reactie