MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Immigranten verdrinken bij Lanzarote

17 februari 2009 | in Maatschappij | 1 Reactie

bootvluchtelingenZeker 24 illegale immigranten zijn omgekomen in de kustwateren bij het Canarische eiland Lanzarote. Dat meldden Spaanse media maandag op gezag van de autoriteiten. In de boot zaten vluchtelingen uit Noord–Afrika.

De boot met migranten sloeg zondagavond om in de buurt van de plaats Teguise, slechts circa 20 meter voor de kust, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Reddingwerkers troffen ’s nachts en maandag overdag 21 lichamen aan in het zeewater voor de noordkust. Later werden nog eens drie lijken opgepikt in een baai, die wegens haar rotsachtige kust moeilijk toegankelijk is. Onder de doden zijn een zwangere vrouw en zeker vijftien kinderen en pubers tot 17 jaar oud.

Zes migranten zijn levend uit het water gehaald door eilandbewoners die te hulp schoten. De opvarenden zouden in Marokko aan boord zijn gegaan.

De Canarische eilanden hebben al jarenlang een grote aantrekkingskracht op Afrikaanse migranten die proberen naar Europa te komen. Om de immigranten tegen te houden, heeft Spanje de patrouilles bij de eilanden de afgelopen jaren fors opgevoerd.

Er is 1 reactie

  1. joop van laarhoven
    23 februari 2009 om 01:33 uur.

    Omdat hierop niemand reageerd zal ik dat maar doen,groot drama voor de achterblijvers mijn medeleven.
    Schrijvers bij Magrebmagazine vinden hoofddoekjes en homo’s blijkbaar belangrijker.
    Joop Essaouira

Plaats je reactie