MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zaken



UITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Geen goede tijden voor tomatenexport

26 februari 2009 | in Economie | Reageer

exportDe verkoop van de Marokkaanse tomaat stagneerde in de maand januari op de Europese markten. De prijzen daalden en de tomaat werd verkocht voor 0,45 à 0,70 € per kg. Daarnaast was ook de vraag naar tomaten afgenomen, waardoor exporteurs het exportvolume verminderden van 2.500 naar 1.500 ton per dag.

Ondanks deze slechte tijd voor de Marokkaanse tomaat is niet alles verloren. Door gebrek aan andere tomaten op de markt lag de Marokkaanse tomaat voorin de Europese marktkramen, schrijft AGF.nl. Bovendien hebben de exporteurs afgelopen december goede zaken gedaan, toen de prijs van de tomaat op de buitenlandse markten nog 0.8 à 1€ per kg was.

In januari werd bekendgemaakt dat er in totaal meer dan 167.838 ton was geëxporteerd, een stijging van 150.084 ton in vergelijking met het voorgaande seizoen.

Plaats je reactie