MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tot vijftien jaar voor aanslagen Casablanca

28 februari 2009 | in Marokko | Reageer

aanslagen CasablancaEen rechtbank in Sale in Marokko heeft achttien verdachten veroordeeld in verband met de terreuraanslagen van 2003 in Casablanca. Saad El Housseini, de scheikundige die de explosieven zou hebben samengesteld, kreeg vijftien jaar gevangenisstraf, vijf jaar minder dan geëist. Zeventien anderen kregen volgens Het Laatste Nieuws straffen van drie tot vijftien jaar opgelegd.

Bij de zes bomaanslagen die bijna tegelijkertijd werden gepleegd kwamen 45 mensen om het leven, onder wie twaalf zelfmoordterroristen. Naar aanleiding van de aanslagen werden in Marokko strenge anti-terrorismewetten aangenomen, op grond waarvan honderden mensen werden opgepakt.

Volgens de Marokkaanse autoriteiten stond El Housseini aan het hoofd van de militaire vleugel van de Marokkaanse Islamitische Strijdgroep, die bekend is onder de Franse afkorting GICM. De groep zou banden hebben met al-Qaida en ook in verband staan met de treinaanslagen van maart 2004 in de Spaanse hoofdstad Madrid. El Housseini was voorheen woonachtig in Spanje. Volgens de autoriteiten verbleef hij in 2002 in Afghanistan. Hij werd in 2007 in Casablanca gearresteerd.

Plaats je reactie