MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

PvdA op de bres voor zieke vrouw

08 maart 2009 | in Politiek | 1 Reactie

De partij van de arbeid in Gouda heeft zich het lot aangetrokken van de Marokkaanse A. el Haddaoui. De Goudse vrouw moet van de IND het land uit, omdat haar verblijfsvergunning niet tijdig is verlengd.

De PvdA-raadsleden Mohandis en Engbers hebben contact opgenomen met Kamerlid en partijgenoot Spekman, die justitie in zijn portefeuille heeft. ,,Hij gaat zich persoonlijk met deze zaak bezighouden,” zegt Mohandis in het Algemeen Dagblad. ,,Maandag gaat het hele dossier naar hem op de post.” Engbers en Mohandis vonden dat er iets moest gebeuren voor El Haddaoui. ,,Natuurlijk hebben we de handtekeningenlijst ingevuld, maar dat vonden we niet genoeg.”

El Haddaoui (41) belandde een paar jaar geleden ernstig ziek in het ziekenhuis. Haar man had toen wel wat anders aan zijn hoofd dan post van de IND. De brief van die instantie bleek wel heel belangrijk. Er zat het formulier en een oproep de kosten te betalen voor de verlenging van de verblijfsvergunning van de vrouw. De vrouw heeft nu te horen gekregen dat ze Nederland moet verlaten. En dat betekent dat ze haar man die hier een baan heeft en haar kinderen die hier naar school gaan, zou moeten achterlaten. Zover willen buurtbewoners van de Raam het niet laten komen. Afgelopen week is een handtekeningenactie begonnen. Het resultaat wordt meegenomen naar Den Haag in juni, als daar de rechtzaak tegen de uitzetting van de vrouw dient.

Er is 1 reactie

  1. naf
    09 maart 2009 om 02:10 uur.

    Belachelijk dat mevrouw hiervoor het land moet verlaten en dat Hirsi Ali wel met een verblijfsvergunning kreeg door haar aan te melden onder een valse naam. Ben benieuwd naar de nederlandse beleid wat ze gaan doen. Aangezien hier in nederland toch alles zo krom wordt geregeld..Zou me niet verbazen als ze zeggen dat ze toch het land uit moet…echt wreed hoe mensen zijn..alles is zo krom tegenwoordig. je gezicht moet de juiste maar aanstaan anders heb je het slecht zo gaat het tegenwoordig toch!!

Plaats je reactie