MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Citaten Gay Krant kloppen niet’

23 maart 2009 | in Maatschappij | Reageer

Zwitserse filosoof en theoloog Tariq RamadanDe islamitische wetenschapper Tariq Ramadan ontkent ooit homo- of vrouwonvriendelijke uitspraken te hebben gedaan. Zijn bewering is een reactie op een artikel in de verschenen Gay Krant, waarin vertaalde citaten van hem zijn gepubliceerd.

Volgens het blad zegt Ramadan daarin onder meer dat homoseksualiteit een stoornis is. Ramadan stelt evenwel dat de citaten niet kloppen en dat erin is geknipt. De gemeente Rotterdam, waarbij de wetenschapper als adviseur in dienst is, wil de opnamen zo snel mogelijk in handen krijgen om zijn uitlatingen te kunnen beluisteren, schrijft het Algemeen Dagblad.

In een verzonden persbericht zegt Ramadan: “Als islamdeskundige ben ik al meer dan twintig jaar betrokken bij de discussie en debatten over vrouwen en homo’s in de islam. Ik heb de rechten van vrouwen altijd verdedigd en ik heb homo’s nooit veroordeeld, ongeacht mijn publiek (moslims, niet-moslims) en ongeacht de taal (Engels, Frans, Arabisch) of de locatie. Het artikel bevat citaten waarin is geknipt, die zijn verwrongen of die simpelweg onjuist zijn. Dit is niet serieus te nemen en niet acceptabel.”

Ramadan raadt iedereen aan zijn standpunten na te lezen op de website www.tariqramadan.com en www.vert-islam.com.

Plaats je reactie