MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Chabab promotie, Sporting Maroc in opspraak

07 april 2009 | in Sport | 6 Reacties

De tegenstelling kon haast niet groter. De ene voetbalclub van Marokkaanse origine, FC Chabab, vierde zondag promotie naar de hoofdklasse, een unicum. De andere club, Sporting Maroc, kwam voor de zoveelste keer in opspraak wegens geweld en intimidatie.

De wedstrijd van Sporting Maroc tegen Zeeburgia werd gestaakt. Mogelijk treedt hierdoor een schorsing van één jaar in werking voor Maroc, vanwege een voorwaardelijke straf die al loopt.

Die straf was opgelegd na een incident in november, waarbij de toenmalige trainer van Maroc een kopstoot uitdeelde aan de scheidsrechter. De voetbalbond spreekt zich mogelijk deze week al uit over de strafmaat.

“We zijn deze club al heel lang zat,” aldus districtsmanager Hans Schelling van de KNVB. “Maar Maroc moet wel eerst op basis van de feiten schuldig verklaard worden, dus laten we nou geen heksenjacht ontketenen op voorhand.”

Chabab en Maroc afficheren zich sinds hun oprichting als toonbeeld van integratie. De vraag was welke van de twee clubs zich eerste in de hoogste amateurklasse zou spelen

Meer is hier verder te lezen.

Er zijn 6 reacties

 1. Henk el Makhloufi
  07 april 2009 om 12:24 uur.

  Die straf was opgelegd na een incident in november, waarbij de toenmalige trainer van Maroc een kopstoot uitdeelde aan de scheidsrechter. De voetbalbond spreekt zich mogelijk deze week al uit over de strafmaat
  We zijn deze club al heel lang zat,” aldus districtsmanager Hans Schelling van de KNVB. “Maar Maroc moet wel eerst op basis van de feiten schuldig verklaard worden, dus laten we nou geen heksenjacht ontketenen op voorhand.”.

  Geen heksenjacht ontketeten?
  Maar dat doe je toch als bij bij nieuwe feiten er weer oude feiten bij haalt ?
  Nou,dat wordt weer lachen met de reacties!!!
  Oja ,voor de azijnzeikers, voorwaardelijke HOEF je niet om te zetten in onvoorwaardelijk

 2. zva
  08 april 2009 om 01:50 uur.

  tzz. weg met die rommel.
  VIVA CHABAB

 3. mhamed
  08 april 2009 om 05:57 uur.

  eerlijk gezegd verwacht ik niet veel van,want de organisatie is vaak niet aanweizig helaas.

 4. reyes aith mazga
  11 april 2009 om 05:52 uur.

  dat is weer tipysche marokkaanse, dit bewijst weer hoe slecht wij dingen voor elkaar kunnen krijgen……we zijn nergens goed voor……….niet zo gek als je van een land is marokko komt identiteitsloos……!!!!!!!!!

 5. moena
  13 april 2009 om 12:36 uur.

  egg tfoe 3la mgharba overal verpesten ze het, heeft iemand zwarte magie bij jullie gebruikt of zo,of is er een vloek op jullie neer gedaalt sinds jullie ,jullie ouders niet respecteren en gehoorzamen, van 172 verschillende nationaliteiten zijn jullie het top punt.wanneer houdt dit op jullie horen in wereld record boek egg tfoe.

 6. moena
  13 april 2009 om 12:41 uur.

  Hé reyes aith amazga doe wat aan je volk, je bent toch reyes (haahahah grapje).

Plaats je reactie