MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokko wil landbouwakkoord met Spanje

13 mei 2009 | in Economie | 1 Reactie

De Marokkaanse regering heeft besloten om een wederzijds bindende ontmoeting met Spanje te houden, om tot een landbouwakkoord, met betrekking op de tomaat, te komen.

De belangrijkste autonome regio’s voor de tomatenteelt in Spanje, Andalusië, de Canarische Eilanden en Valencia, zijn afgelopen maart al benaderd om hieraan deel te nemen. Enkele dagen hiervoor hadden de landbouwbesturen echter een pact ondertekend waarin zij zich verdedigen tegen een dergelijk landbouwakkoord tussen Marokko en de Europese Unie, schrijft AGF.nl.

Marokko is begonnen om een politieke dialoog te openen met zijn buren om met hen te kunnen samenwerken en heeft een technisch plan opgesteld, wat voor beide landen geschikt zal zijn. De producenten in Spanje, de grootste producent en exporteur van de tomaat binnen de Europese Unie met een jaarlijkse productie van 2.374.000 ton, vrezen echter dat het akkoord over de export van Marokkaanse tomaten naar de Europese Unie de ondergang van hun omzet zal zijn.

Er is 1 reactie

  1. adil
    13 mei 2009 om 05:24 uur.

    agadir komt er aan of spanje het nu wel wil of niet!!!!

Plaats je reactie