MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Groot islamevenement in Amsterdam

16 mei 2009 | in Geloof | 6 Reacties

Politici, geleerden en wetenschappers gaan zaterdag tijdens het eerste Nationaal Islam Congres met het publiek in discussie. In Amsterdam in de Apollohal doet de organisatie een oproep tot dialoog, begrip en samenleven. Het congres is het grootste islamevenement in Nederland. Het programma staat voor een groot deel in het teken van salafisme; een radicale, antiwesterse islamitische stroming, bericht de Amsterdamse TV-zender AT5.

Deze stroming kwam het afgelopen jaar in opspraak door een aantal radicale predikers. Tijdens het congres besteedt de organisatie aandacht aan de achtergronden en gevolgen van deze stroming op de moslimgemeenschap. Ook worden er fatwa’s, religieuze oordelen, uitgesproken.

Khalid Yassin, een prediker die begin dit jaar in opspraak raakte door een aan Wilders gerichte uitspraak, zal een workshop geven. Ook Tariq Ramadan zal spreken. Hij wordt gezien als een progressieve moslim die zich regelmatig afzet tegen de islam. De organisatie heeft ook Tweede Kamerleden en andere prominente politici uitgenodigd. Het Instituut voor Islam Studies hoopt vooral dat PVV-leider Geert Wilders naar het congres komt. Maar die liet weten “in geen 100 miljoen jaar” in te gaan op de uitnodiging.

Er zijn 6 reacties

 1. Mustapha
  16 mei 2009 om 01:10 uur.

  Is dit stukje gewoon ge-kopie-past. Het had wel in de telegraaf kunnen staan joh!. Kom op beste mensen. Wij weten wel beter hoe de dingen in elkaar steken. Dat moeten we goed bewoorden en er stevig achterstaan. En dit soort stukjes van schrijvers die niet verder zijn geweest dan een camping op de Veluwe, die aan de schrijver gaat uitleggen dat er fatwa’s worden gegeven(come on dude!) moeten we achter ons laten! (met alle respect voor de Veluwe overigens)

  Niet dat ik pro- een van deze islamitische sprekers ben. Nee het zijn de bewoordingen in deze artikelen die 1) niet kloppen 2) onlogisch zijn en daarnaast altij ultra-negatief.

 2. mo
  16 mei 2009 om 10:12 uur.

  ik zou een stinkdier ook in geen 1000 jaar willen uitnodigen voor een dialoog, wel zou ik iemand willen uitnodigen met een brede blikveld en realistisch in het leven staat. Die ook de nodigen kennis in huis heeft.
  Maar Wilders is wat mij betreft een populist met heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel weinig kennis dus uitnodigen is dood zonde voor de tijd en inspanning. Omdat hij het toch niet snapt.

 3. belal
  16 mei 2009 om 04:24 uur.

  Is Geert Wilders ooit wel eens een dialoog aangegaan met de Moslims dan?
  Het enige wat die vent durft te doen is haatzaaien en wegkruipen achter de beveiliging.
  Nodigen de Moslims hem voor de zoveelste keer uit en weer gaat Geert met de staart tussen de poten in d ehoek kri\uipen.
  Ik heb nog nooit een politicus gezien van een dergelijk kailber als Geert W.
  Walgelijk.

 4. achmed
  17 mei 2009 om 02:05 uur.

  het blijven allemaal fundamentalisten . en ze werken samen met wilders. hun doel is de moslims achterlijk houden, en de westerlingen slimmer en welvarender maken.

 5. hassanhasson
  17 mei 2009 om 04:46 uur.

  Gekke Geert gaat en wil alleen een discussie aangaan met zijn achterbaan: zij zijn over het algemeen nog gekker en gevaarlijker. zij zijn de offspring van de steunpilaren van De Schutzstaffel.
  de mislukte Japans/ Indo gecombineerd vreemdeling (kortom:Gekke Geert) heeft alleen maar zichzelf verziekt: heerlijk!!!!
  Ik geeft geen cent om deze terrorist.

 6. Jurist
  24 mei 2009 om 01:04 uur.

  ”Hij wordt gezien als een progressieve moslim die zich regelmatig afzet tegen de islam”???????

Plaats je reactie