MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Loverboys actiever dan ooit in Slotervaart

23 mei 2009 | in Maatschappij | 8 Reacties

Het lijkt erop dat er in Slotervaart meer loverboys actief zijn. Jeugdwerkers en coaches melden vaker dat zij vermoeden dat een meisje in handen van een pooier is gevallen.

Jongerenorganisaties maken een melding bij de politie als zij vermoeden dat een meisje onder invloed van een loverboy is. In 2008 deden welzijnsorganisaties uit Slotervaart dertig meldingen, waarvan vijftien over meisjes uit het Amsterdamse stadsdeel. In het laatste halfjaar kreeg het stadsdeel hier steeds vaker berichten over vanuit de jeugdhulpverlening, schrijft dagblad Het Parool.

Exacte cijfers kunnen nog niet gegeven worden. De meeste meisjes over wie een melding werd gemaakt, waren van Marokkaanse afkomst.

De politie kan weinig ondernemen, omdat de slachtoffers meestal te bang zijn om aangifte te doen. Geen van de dertig meisjes over wie een melding was gemaakt, heeft aangifte gedaan.

De loverboys, of pooierboys, zoals ze beter genoemd kunnen worden, dwingen jonge meisjes in de prostitutie te werken. Vaak wordt daarbij geweld gebruikt.

Stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch heeft naar aanleiding van de toename in meldingen een bijeenkomst over pooierboys belegd. Het Amsterdams coördinatiepunt Mensenhandel en de zedenpolitie komen de jeugdwerkers en straatcoaches meer vertellen over loverboyproblematiek.

Op de bijeenkomst moeten de welzijnswerkers beter worden toegerust om slachtoffers te helpen. Slachtoffers van loverboys zijn vaak moeilijk te herkennen. Ook moeten ze worden geholpen om aangifte te doen, want alleen dan kan de pooierboy worden gestraft. Aldus het dagblad.

Er zijn 8 reacties

 1. mo
  23 mei 2009 om 01:47 uur.

  dit is waar ik bloedhekel aan heb, wat heeft meneer makrouschieu al die tijd bereikt, wat voor problemen heeft hij opgelost, ik wordt er kots misselijk van. En die PvdA praatjes en voor eigen belangen gaan en proberen burgemeester te worden of carrière te maken. In tussen worden de meisjes geronseld en geslachtofferd aan die apen. Viezeriken zijn dat.
  Maar goed ik mag het niet zeggen maar als Wilders niet tegen de islam was en geen onderscheid maakte tussen al die bevolkingsgroepen, had ik op hem gestemd. Dan had ik gehoopt dat hij de artikelen van wetboek van strafrecht ging veranderen met de termen ( als er bewezen wordt dat iemand als loverboy door het leven gaat, wordt eerst op zijn benen geschoten zodat hij levenslang niet meer kan lopen . Krijgt hij levenslange gevangenisstraf met dwangarbeid in zijn rolstoel).

 2. karim
  23 mei 2009 om 01:51 uur.

  al die smeerlappen de bak ingooien tfoe!!!!

 3. maroci
  24 mei 2009 om 10:47 uur.

  deze loverboys zijn mietjes en laagste in de rang van criminaliteit ze maken misbruik van meisjes die onzeker zijn en problemen hebben ik vindt deze jongens geen mannen zijn want n echte man verdient geen geld op de rug van het leed van n meisje ik pis op zulke jongens vast binden en tong erafsnijden van zulke klojos echte mannen weten hoe aan geld moeten komen fuck de pooiers respect voor de echte echte mannen zulke jongens zouden hun eigen zus nog voor geld verkopen …tfoe

 4. kano
  25 mei 2009 om 11:19 uur.

  Afmaken die handel.

 5. Mo
  25 mei 2009 om 12:25 uur.

  Deze jongeren zonder baan, opleiding e.d. moeten een passende straf krijgen voor het vernederen van de jonge meiden. De ouders van deze jonge misdadigers moeten gestimuleerd worden om hun onstpoorde zoons naar Marokko(als het om Marokkanen gaat) terug sturen voor een bepaalde periode of definitief. Desnoods met een financiele tegemoetkoming voor de ouders. Gaat het om andere nationaliteiten, dan geldt uiteraard hetzelfde. Gaat het om, van oorsprong Nederlanders; dan zeg ik: Stuur ze naar Zuid-Afrika. Dan worden ze wellicht zelf het slachtoffer van Loverboys(lovermen)

  Wie denken deze loverboys dat ze zijn om jonge zieltjes te verzieken. Laat ze hun eigen zussen en moeders voor ze werken!

 6. de
  25 mei 2009 om 10:25 uur.

  afslachten die handel en een grote stok in hun reet stoppen en laat ze weg rennen

 7. PB
  27 mei 2009 om 10:38 uur.

  al die smeerlappen de bak ingooien tfoe!!!!

 8. Slotervaart
  18 september 2009 om 08:44 uur.

  aa bledders niet haten willen jullie stoer doen kom dan naar Slotervaart anruwen tabondjemakoem

Plaats je reactie