MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Tomaatoverleg Marokko en EU tot juli

26 mei 2009 | in Economie | Reageer

Marokkaanse tomatenHet handelsoverleg tussen Marokko en de Europese Unie komt in een beslissende fase. Volgens de Europese handelskoepel Freshfel hebben Frankrijk en Spanje gevraagd tomaten een speciale status te geven in het overleg over de handelsliberalisering tussen de EU en Marokko. Freshfel verwacht in juli een uitkomst.

De EU wil de invoertarieven voor producten uit Marokko afbouwen, maar Frankrijk en Spanje pleiten ervoor dat niet voor tomaten te doen vanwege prijsdruk op de tomatenmarkt.

De Europese Commissie maakte eerder bekend bij prijsdruk eerder heffingen aan tomatenimport op te leggen. In de praktijk is dat instrument nooit gebruikt. Zo schrijft het Agrarisch Dagblad.

Plaats je reactie