MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Halal cosmetica is populair

30 mei 2009 | in Maatschappij | Reageer

De vraag naar halal cosmetica neemt werelwijd toe. Dat is niet enkel te verklaren door de toenemende koopkracht van moslimvrouwen, maar ook doordat mensen steeds meer op zoek zijn naar veilige producten. Dat meldt cosmeticsbusiness.com.

Eigenlijk is make-up voor diepgelovige moslims haram. Maar moslimvrouwen die zich toch willen opmaken, vinden het een prettig idee dat de producten geen varkensvet of alcohol bevatten. En ze hebben op die manier het gevoel een stuk eigen identiteit te behouden, luidt het bij producenten van halalcosmetica.

In Maleisië bestaat halalcosmetica al dertig jaar. Maar vooral de jongste jaren kende de sector een sterke groei en intussen maakt halal er 10 à 20 procent van de markt uit. Niet alleen kleine bedrijfjes, maar zelfs grote spelers als Colgate-Palmolive en Johnson brachten er al halalproducten uit.

Ook in westerse landen doet halal-cosmetica zijn intrede. Frankrijk kent Candea en Mah Hussain-Gambles richtte in Groot-Brittannië Saaf Pure Skincare op, dat enkel halal produceert. “Wat je op je huid smeert, wordt ook geabsorbeerd. En halal heeft vooral daarmee te maken: met veilige en ethische ingrediënten,” zo zegt hij volgens Knack.be. Hij voegt eraan toe dat zijn halal-producten dan ook vaak verkocht worden aan niet-moslims.

Plaats je reactie