MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vragen over wervingsactie politie

10 juni 2009 | in Maatschappij | Reageer

moskeeDe fracties van de VVD in de gemeenteraad Amsterdam en de PVV in de Tweede Kamer vinden het niet acceptabel dat de politie een wervingsactie heeft gehouden in de Al Oummamoskee in Slotervaart. Vorige week reikte hoofdcommissaris Bernard Welten de eerste exemplaren van een wervingskrant uit in de moskee.

Met de Unie van Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam en Omstreken organiseerde de politie daar ook een rondetafelgesprek. Daarbij ging het onder andere over vooroordelen over politiewerk.

De actie in de moskee was onderdeel van de pogingen van de politie om een zo divers mogelijk personeelsbestand te werven. Zo schrijft dagblad Het Parool.

De VVD en de PVV vinden de bijeenkomst in de moskee in strijd met de scheiding van kerk en staat. Volgens de PVV is er sprake van discriminatie van autochtonen en islamisering van de politie.

De VVD wil van burgemeester Job Cohen weten welke andere bijeenkomsten er de afgelopen jaren zijn belegd in religieuze gebouwen zoals moskeeën, kerken en synagogen en hoeveel subsidie daar aan besteed is.

Plaats je reactie