MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Bouw haven Tanger Med 2 gestart

19 juni 2009 | in Economie | 2 Reacties

De koning van Marokko, Mohammed VI, heeft woensdag de start gegeven voor de bouw van de haven Tanger Med 2. Dat is een uitbreiding van het havencomplex met dezelfde naam, dat in juli 2002 gelanceerd werd en sinds 2007 al gedeeltelijk in gebruik is. Het Belgische bedrijf Besix is betrokken bij de constructie. Zo meldt Het Laatste Nieuws.

Het bouwcontract voor de nieuwe infrastructuur, die opgetrokken wordt op de kust van de Middellandse Zee, op enkele kilometers ten westen van Tanger Med 1, werd toegekend aan een consortium dat bestaat uit Besix (België), Bouygues Travaux Publics (Frankrijk), Bymaro (Marokko), Saipem (Italië) en Somagec (Marokko). Het gaat om een bedrag van 9,25 miljard dirhams, of ongeveer 825 miljoen euro.

Met de bouw van Tanger Med II zal het havencomplex op termijn een capaciteit van ruim 8 miljoen containers hebben, en daarmee een van de grootste havens van de Middellandse Zee en Afrika zijn, zo benadrukten de Marokkaanse minister van Economie en Financiën en de directeur van het Agence spéciale Tanger Méditerranée.

Er zijn 2 reacties

  1. kano
    19 juni 2009 om 01:30 uur.

    niet een van de grootste maar de grooste van de middellandse zee en afrika

  2. widlers
    22 juni 2009 om 08:54 uur.

    leuk voor de hash handel.

Plaats je reactie