MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marrakech heeft vrouwelijke burgemeester

23 juni 2009 | in Marokko | Reageer

Fatima Zahra MansouriEen van de grootste steden van Marokko heeft sinds maandag een vrouwelijke burgemeester. De 33-jarige in Frankrijk opgeleide juriste Fatima Zahra Mansouri werd door de gemeenteraad van Marrakech tot burgemeester gekozen. Zo bericht dagblad het Algemeen Dagblad.

Ze kreeg negentien stemmen meer dan de zittende eerste burger Omar Jazouli. Mansouri is pas de tweede vrouw die burgemeester in Marokko wordt. Zij is lid van de nieuwe Partij van Authenticiteit en Moderniteit (PAM), die de gemeenteraadsverkiezingen tien dagen geleden verrassend won.

De PAM wordt ook wel koningspartij genoemd, omdat ze recent werd opgericht door een goede vriend van koning Mohammed VI, Fouad Ali al-Himma. De PAM behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen bijna een vijfde van de stemmen.

Plaats je reactie