MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Veteranen boos op Aboutaleb

26 juni 2009 | in Overheid | 4 Reacties

Diverse Rotterdamse oorlogsveteranen voelen zich tot in het diepst van hun wezen gekrenkt door Ahmed Aboutaleb. De Rotterdamse burgemeester zou aanwezig zijn bij de tweede Rotterdamse veteranendag, maar zegde af wegens een werkbezoek aan Marokko.

Veel van de 1000 voormalige strijders die bijeen kwamen in de Van Ghentkazerne hadden reikhalzend uitgekeken naar een ontmoeting met de burgemeester. ,,Hij heeft een blijk van minachting gegeven door een reisje naar zijn geboorteland te prefereren boven een toegezegd bezoek aan ons,’’ aldus een van de veteranen in het Algemeen Dagblad. ,,Dit is echt een blunder van jewelste.’’

Een woordvoerster van de burgemeester kan zich de teleurstelling onder de veteranen, van wie sommigen nog hebben gevochten in de Tweede Oorlog, goed voorstellen. ,,Het stond op de agenda, maar helaas bleek het niet te combineren met dat werkbezoek aan Marokko.’’ Aboutaleb is tot 28 juni in Marokko voor een beleefdheidsbezoek zonder concrete agenda.

De Rotterdamse veteranendag ging vooraf aan de Nationale Veteranendag die zaterdag wordt gehouden in Den Haag.

Er zijn 4 reacties

 1. MO
  26 juni 2009 om 05:34 uur.

  Ben teleurgesteld in de burgervader van Rotterdam, het lijkt of Marokko hem zal verlaten als hij niet op die tijdstip aankomt, hij kan zijn vakantie beter goed plannen als zijn agenda dat toe laat en nu heeft meneertje Wilders weer wat te klagen misschien een spoeddebat wel

 2. Toth
  26 juni 2009 om 09:52 uur.

  Vroeger kwamen veteranen bijeen voor het herdenken van iets dat nooit had moeten zijn. Nu komen ze bij elkaar om hun exclusiviteit te vieren. Van tragedie naar farce en juist doordat men dat probeert dat te compenseren met extra opschmuck wordt het allemaal extra goedkoop.

 3. Maghreb.NL » Blog Archive » Excuses Aboutaleb aan veteranen
  27 juni 2009 om 12:31 uur.

  […] Hij zei dit in een telefoongesprek met Jan Wiltjer, één van de oud-strijders die zich donderdag boos maakte over het feit dat de burgemeester een bezoek aan de veteranendag liet schieten voor een werkbezoek […]

 4. jeetje
  29 juni 2009 om 12:23 uur.

  wel minder hoor… van Aboutaleb.. Goh wat zullen de rechtse partijen hiervan smullen. Maar ja, heeft hij toch echt aan zich zelf te danken door beleefd te zijn naar Marokko toe. Wiens Burgem

Plaats je reactie