MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Helft moslims overweegt vertrek uit NL’

29 juni 2009 | in Maatschappij | 19 Reacties

Ruim een op de drie Turkse en Marokkaanse moslims wil weg uit Nederland. Meer dan de helft denkt steeds vaker over vertrek, maar driekwart voelt zich nog steeds thuis in Nederland. Dat blijkt, volgens dagblad De Pers, maandag uit onderzoek van Motivaction in opdracht van televisieprogramma Netwerk.

Door de toenemende populariteit van Geert Wilders voelt 57 procent van de Turkse en Marokkaanse moslims zich minder thuis dan in het verleden. Driekwart heeft het gevoel dat autochtonen hen negatiever beoordelen dan voorheen. Veertig procent zegt vaker te worden gediscrimineerd, een kwart zegt zelfs dat dit regelmatig gebeurt, zo blijkt uit de peiling.

Achttien procent ziet wel wat in sommige punten van de roerganger van de PVV, die de koran wil verbieden en moslims met meerdere paspoorten die de wet overtreden het land wil uitzetten. Vier procent denkt zelfs dat de PVV-politicus veel problemen kan oplossen als hij in de regering komt. Een fors deel van de ondervraagden geeft aan boos en teleurgesteld over zijn uitspraken. Ruim een op de vijf zegt ook haat te voelen.

Vier op de tien ondervraagden denken dat Wilders het best kan worden genegeerd, terwijl 35 procent er meer in ziet het gesprek aan te gaan met Wilders en zijn achterban. Een hard tegengeluid, het aanpakken van problemen in de moslimgemeenschap en de oprichting van een moslimpartij worden genoemd als andere manieren om op de opkomst van de PVV te reageren.

Van de ondervraagden ziet twee op de drie een toekomst voor zichzelf in Nederland. Dit geldt vooral voor jongeren, schrijft het dagblad. Van de moslims ouder dan 35 jaar ziet 43 procent geen heil in een langer verblijf. Onduidelijk is overigens hoeveel van de Turken en Marokkanen in Nederland islamitisch zijn.

De resultaten van het onderzoek komen overeen met uitspraken die de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus maandag doet in de Volkskrant. Hij zegt in het ochtendblad dat jonge moslims zich steeds vaker afvragen of hun toekomst wel in Nederland ligt. Ook hij noemt de opmars van de PVV als oorzaak.

Er zijn 19 reacties

 1. jeetje
  29 juni 2009 om 12:11 uur.

  Moet gek zijn om weg te laten pesten door de PPV en zijn aanhangers.. Ik blijf en mijn hoofddoek ook… En wie dat niet prettig vindt, dondert maar lekker zelf op!!

 2. Adil
  29 juni 2009 om 03:06 uur.

  Hoog en goed opgeleide moslims kunnen de economien van andere landen versterken……..dus volop kansen…………
  Nederland wordt ooit een keer een ontwikkelingsland…………hahahaha….

 3. Karim Khadiri
  29 juni 2009 om 11:20 uur.

  Het is maar goed dat onze ouders de nodige voorbereidingen hebben getroffen, nu nog mijn HBO opleiding afronden en incha allah zal ik een van hen zijn die Nederland verlaat. Vroeger kon je geld verdienen in Nederland maar het echte geld ligt nu in marokko. Geloof me, je hoeft maar 20.000 euro startkapitaal te hebben, goede locatie zoeken en je kan beginnen om je zakken te vullen.

 4. Henk el Makhloufi
  30 juni 2009 om 01:33 uur.

  Home Over ons Archief Laatste reacties Contact Huisregels Tips RSS GeenCommentaar
  22 Jun 2009
  207 reacties
  2341x gelezen

  Politiek
  Opinie
  Binnenland
  berekening excel jaartal moslims nederland percentage pvv wildersWanneer is Nederland 20 procent moslim?
  Auteur: Joost 11:05
  En nu we afgelopen week toch aan het fact-checken geslagen zijn leggen we meteen een andere claim van Geert Wilders onder de loep. In hetzelfde interview waarin hij zegt tientallen miljoenen moslims uit Europa te willen deporteren zegt hij ook dat samenlevingen veranderen als 20, 30 of 40 procent van de bevolking uit moslims bestaat.

  De conclusie die hij daaraan verbindt is dat dat slecht nieuws voor Nederland is. Dat kan hij zo vinden, maar hoe realistisch is zijn aanname dat 20 tot 40 procent van de Nederlandse bevolking bij ongewijzigd beleid binnenkort uit moslims bestaat?

  Laten we daar kort over zijn: het is onwaarschijnlijk dat Wilders zelfs maar die 20% moslims in Nederland zal meemaken. En waar baseren we dat op? We hebben het berekend. Hieronder zet ik mijn al aannames en berekeningen uiteen. Doe gerust mee, vul aan en pas aan.

  Huidig percentage moslims in Nederland
  Allereerst pakken we het huidige aantal moslims in Nederland.

  Aantal moslims in Nederland (2006): 850.000 (Bron: CBS)
  Totaal aantal inwoners Nederland: 16.518.289 (Bron: CBS)

  Huidig percentage moslims: 5,15%

  Daar hebben we ons uitgangspunt. Nu gaan we eens kijken over hoeveel jaar het realistisch is dat het laagste percentage moslims dat Wilders als ‘ontwrichtend’ bestempelt, 20 procent, in Nederland bij de huidige groei bereikt zal zijn. Dat betekent een ruime verviervoudiging van het huidige aantal moslims in Nederland. Uiteraard zal ik bij de volgende berekeningen simplificaties moeten gebruiken. Ik zal echter proberen deze zo veel mogelijk in het voordeel van Wilders uit te laten vallen.

  Allereerst kijken we waar de te verwachten extra moslims vandaan zullen komen. Nieuwe moslims in Nederland komen hoofdzakelijk van de volgende ‘bronnen’:

  immigratie
  gezinshereniging
  asielzoekers
  gezinsuitbreiding

  Hieronder zal ik uiteenzetten welke gegevens ik gebruik en waarom. Daarnaast zal ik eventuele simplificaties toelichten.

  Immigratie en gezinshereniging
  Jaarlijks migreren vele mensen naar Nederland, of worden herenigd met hun partner of ouder. In 2008 waren dat er 142.737, waarvan 48.317 niet westers. Hier zullen we onze eerste grove versimpeling toepassen. We beschouwen alle niet westerse allochtonen als zijnde moslim. Het werkelijke aantal is uiteraard (flink) lager. Het lijkt me duidelijk dat deze simplificatie Wilders in de kaart speelt, want het aantal moslims zal sneller toenemen dan in een realistischer scenario.

  En waar er mensen immigreren, emigreren er ook mensen. En ook daar bevonden zich niet-westerse allochtonen onder, om precies te zijn 28.592.

  Dat brengt het totaal van de moslim immi- en emigratie op:

  Moslim-immigratie(2008): 48.317
  Moslim-emigratie (2008): 28.592

  Saldo Moslim-immigratie: 19.725 (Bron: CBS)

  Ook anderen emigreerden en immigreerden lustig Nederland uit en in. Het saldo van deze migratie bedroeg 6915 mensen netto erbij per jaar. Om het eenvoudig te houden zal ik deze personen niet meetellen, hoewel het hier waarschijnlijk gaat om mensen uit landen die Wilders’ ‘joods-christelijke traditie’ hooghouden. Deze simplificatie is dus wederom in het voordeel van Wilders.

  Asielzoekers
  Asielzoekers worden niet meegenomen in de immigratie-statistieken, omdat zij geen permanente status hebben. Hoewel de cijfers van het aantal asielzoekers officieel niet meer worden gepubliceerd, gaf het CBS recentelijk toch een update over 2008. In 2008 deden 13.400 mensen een eerste asielaanvraag.

  Aantal asielaanvragen (2008): 13.400 (Bron: Juridisch Dagblad/CBS)

  We gaan er hier voor het gemak vanuit dat deze mensen allemaal moslim zijn en allemaal in Nederland mogen blijven, en negeren het feit dat asielzoekers die in Nederland blijven vroeger of later in de immigratiestatistieken terecht komen. In realiteit zal dit alle drie de gevallen niet zo zijn, waardoor het aantal moslims in Nederland sneller zal toenemen dan in realiteit.

  Gezingsuitbreiding
  Ook moslims krijgen kinderen, en meer dan autochtone Nederlanders. Volgens het CBS krijgen Marokkaanse vrouwen gemiddeld 3,2 en Turkse 2,5 kinderen. Laten we het gemiddeld op 3 stellen. Gezien de verwachting van het CBS dat het aantal kinderen per vrouw ook in deze groepen de komende jaren zal afnemen is dit getal over de lange termijn aan de hoge kant. Wederom een simplificatie in Wilders’ voordeel dus.

  Kinderen per vrouw (allochtoon): 3

  Daarnaast gaan we er vanuit dat alle kinderen van moslims ook moslim zullen worden. Ontmoskeeïng zal dus niet plaatsvinden. Ook dit is geen realistische voorstelling van zaken.

  Overige zaken
  De gemiddelde vrouw in Nederland krijgt 1,72 kind, wat niet voldoende is om het aantal autochtone Nederlanders ‘op peil’ te houden. Dat betekent dat terwijl het aantal allochtonen toeneemt, de autochtone bevolking zal afnemen. Hier houden we ook rekening mee.

  Kinderen per vrouw (autochtoon): 1,72

  Echter, in dit getal van 1,72 zit het aantal kinderen van allochtone vrouwen meegerekend. Autochtone vrouwen zullen in de praktijk dus nog iets minder kinderen krijgen. Maar aangezien het aantal allochtone vrouwen slechts ongeveer 5% is zal dit niet heel veel uitmaken. Deze simplificatie zal dus zorgen voor een klein effect in het ‘nadeel’ van Wilders.

  Als laatste belangrijke simplificatie waardoor het aantal moslims langzamer zal toenemen is dat in onze berekeningen de gemiddelde vrouw gemiddeld rond haar 37,5e levensjaar al haar kinderen heeft. Dit is uiteraard onrealistisch, want moslimvrouwen krijgen eerder hun kinderen dan autochtone Nederlanders.

  Volgens de statistieken krijgen Marokkaanse en Turkse vrouwen (naar beneden afgerond) gemiddeld op hun 26e hun eerste kind. Als we de aanname doen dat er twee jaar zit tussen hun kinderen, dan kunnen we aannemen dat deze vrouwen hun drie kinderen gemiddeld op hun 28e krijgen.

  ((3*2)-2)/2 = 2 + 26 = 28

  Nederlandse vrouwen krijgen hun eerste kind gemiddeld iets eerder dan hun 30e levensjaar. De 1,72 kinderen zullen er dus gemiddeld (met wederom twee jaar ertussen) zo rond hun 31e jaar zijn.

  ((1,72*2)-2)/2 = 0.72 + 30 = 30.72

  We kunnen eigenlijk niet heel veel doen met dit gegeven, want dan moet je ook rekening gaan houden met bevolkingspiramides en dergelijke. Om het simpel en overzichtelijk te houden negeren we deze statistiek dus.

  Ik neem aan dat deze omissie tot gevolg zal hebben dat het aantal moslims in ons model minder snel stijgt dan in een realistischer situatie. De wiskunde erachter is me echter wat onduidelijk, dus mocht iemand hier zijn licht op kunnen laten schijnen, graag.

  Resultaten
  Als we deze getallen in een excel-sheet gooien krijgen we de volgende uitslagen:

  Nederland voor 20% moslim: 2064
  Nederland voor 30% moslim: 2098
  Nederland voor 40% moslim: 2131
  Nederland voor 50% moslim: 2167

  Het lijkt dus duidelijk dat Wilders (en met hem het grootste deel van Nederland) in zelfs het meest pessimistische geval de 20% moslims in Nederland niet meer zal meemaken, laat staan de 30 en 40%.

  Bovenstaand scenario is alles behalve realistisch. Moslims zullen, net als vele autochtone Nederlanders, minder kinderen gaan krijgen, er zal wat secularisatie optreden, en niet al de niet-westerse immigranten zijn moslims. Het meest waarschijnlijk is dan ook dat zelfs het “20%-scenario” nog jaren, zoniet tientallen jaren, later zal optreden.

  Als we in ons model bijvoorbeeld instellen dat het aantal kinderen per moslima over de komende honderd(en) jaren gemiddeld 2,5 zal zijn (nog steeds een overschatting, volgens het CBS), dat hun kinderen in 90% van de gevallen ook moslim worden en 75% van de binnenkomende migranten en asielzoekers moslim is dan krijgen we de volgende uitslag:

  Nederland voor 20% moslim: 2095
  Nederland voor 30% moslim: 2153
  Nederland voor 40% moslim: 2210
  Nederland voor 50% moslim: > 2250 (paste niet meer in excel)

  Conclusie
  Wilders overdrijft echt schromelijk met de islamificatie van Nederland. In een belachelijk positief scenario zal het laagste percentage moslims waarop hij denkt dat de Nederlandse samenleving zal gaan veranderen (20%) pas over zo’n 55 jaar bereikt zijn. In een realistischer scenario, waarbij we de getallen nog steeds zeer conservatief hebben gekozen, zal deze situatie zich pas over meer dan 85 jaar voordoen.

  Een moslimmeerderheid zal naar verwachting nog minimaal een eeuw op zich laten wachten, mocht deze er ooit komen.

  Want uiteraard gaan moslims seculariseren, zal hun religie worden beïnvloed door de westerse cultuur, en zal het aantal kinderen van moslimvrouwen waarschijnlijk gelijk gaan lopen met dat van autochtone vrouwen.

  Mocht je zelf willen spelen met deze getallen, of het model willen verfijnen dan kan je de excel hier downloaden. Nieuwere versies kunnen, met uitleg, in de comments hieronder geplaatst worden. Email je versie naar tips – apendinges – geencommentaar.nl, dan zetten wij hem erbij!

  Overgenomen uit http://www.geencommentaar.nl.

  Dus gewoon hier blijven en je niet laten opjutten door die volksverlakker

 5. jamal
  01 juli 2009 om 10:07 uur.

  Wat is er mis met weggaan?

  Ik persoonlijk vind ik het niet erg. Ik ben hier gekomen puur om economische redenen…Ik kan zo van land switchen…

 6. adil
  01 juli 2009 om 11:43 uur.

  weggaan om geertje wildertje nee hoor ik blijf hier hij moet opdonderen vuilkop
  ons ouders hebben hard gewerkt voor dezec land waarom zouden wij weglopen hier lekker blijven als hij wil emigeren mag het doen.

 7. kano
  01 juli 2009 om 11:46 uur.

  Hoogopgeleide en mensen met een beetje geld en een goede verstand kunnen beter beter hun investeringen in Marokko doen want ondanks de wereld economische crises economisch gaat het daar beter, de economische groei is stabiel gebleven en de buitenlandse investeringen zijn toegenomen, bijvoorbeel in autobrache vliegtuigbouw, elektronica en toerisme doen het goed alleen onroerengoed gaat wat achteruit,
  Het wordt somper voor Nederland zonder hoogopgeleide moslims, we weten dat de vergrijzing toeneemt en de groei van de nederlandse bevolking zal in de toekomst misschien ook afnemen want man trouwt met een man en vrouw met een vrouw en er worden weinig kinderen geboren, het wordt zeker een allende.

 8. The Light
  01 juli 2009 om 03:45 uur.

  MR. Wilders wil weten waarom de Islam groeit?

  Quran (61:9)

  It is He Who has sent His Messenger withe Guidance and Religion of Truth, thath he may proclaim it over all religion, even though the Pagans may detest (it).

  This is why.

 9. ingrid
  05 juli 2009 om 03:20 uur.

  ik vind dit leuk hoe moslims hoge dunk van zich hebben
  inderdaad ik denk we sterven en worden geboren in en uit het niets ………we eten en drinken langs de zelfde kant ……….onze wc behoeftes gaat ook langs de zelfde kant ………ziektes zijn de zelfde ……….. we hebben gewoon andere gewoontes …………
  veel ouders hebben hun bijdrage mee gebracht aangroot brengen van onze nederland belgie frankrijk duitse maatschappy maar vele zijn ocmw en stempel en ziekte terecht gekomen niet vergeten in begin en nog die hier 25 jaar zijn en niet willen werken
  wees blij dat we gast vrij waren………..en onze sociale woningen terbeschikking stelden ………(klein voorbeeld voetbal alochtonen 60 euro inschrijving belgen 250 inschrijving 😉 ) niet wat jou (alochtonen)ouders hebben maar onze groot ouders en bet over groot ouders toen er nog geen sprake was van zoveel islam or alochtonen bezoekers en inderdaad jullie doel is gewoon de westerse landen leeg zuigen en dan terug trekken naar jullie eigen land zo dat wij wat onze groot family heeft opgebouwd inderdaad als arme schooiers aan de grond moeten leven en inderdaad kinderen kweken als konijnen …..bij jullie hoeveel bedragt kinder bijslag ??? tis dermee dat je jullie never en nichten tenlaste nemen
  wees blij dat we zo gast vrij geweest zijn maar natuurlijk komen er problem de geld kraan is bijna leeg
  vriendelijke groetjes
  habibi

 10. The Light
  06 juli 2009 om 04:04 uur.

  @Ingrid

  You’re just another angry racist.

  Wees blij dat die moslim landen zo aardig zijn om de olie kraan niet dicht draaien voor jou soort.

 11. Noureddine
  06 juli 2009 om 08:42 uur.

  Nederland was gastvrij omdat ze geen andere keus hadden. De gast arbeiders hebben samen met de Nederlanders de economie opgebouwd. Dus wie zou er eigenlijk blij moeten zijn, de Nederlanders of de buitenlanders?
  Als de Nederlanders na een tal van jaren wakker worden en zien dat Nederland een multiculturele maatschappij gworden iz moeten ze de verantwoordelijkheid nemen en een oplossing vinden. Niet haatzaaien of mensen in een hoekje duwen. Vooroordelen en angst daar is Meneer Wilders opgebaseerd. na mijn zin een gefrustreerde homo’tje die te vaak is gepest.
  Vele problemen, toekomst gaat nog erger worden. Lekker in een coffeeshopje toekijken wat er gebeurd daarna even naar de casino, je weet toch geluk testen, daarna vat ik beetje paddos en ga ik lekker trippen in de nederlandse maatschappij.. eerlijk waar het is allemaal om de hoek te verkrijgen. erg goede stimulans voor dwalende van Nederlandse en buitenlandse afkomst.
  lekker snel terug naar Marokko ja byebye

 12. Toth
  08 juli 2009 om 07:04 uur.

  Gastvrij is een woord dat je gebruikt als je mensen in je huis opneemt zonder ze daarvoor te laten betalen, niet als je als directeur onderbetaalde arbeiders in je fabriek toelaat.

  Nederland als land is nooit “gastvrij” geweest, hoogstens o.i.v. van de jaren zestig, zeventig een tijdje ongebruikelijk “tolerant,” maar altijd wel erg hongerig naar goedkope arbeid. Terwijl vroeger meer, naar gelang de vraag, goedkope arbeiders werden geïmporteerd is de laatste tijd meer de nadruk komen te liggen op het exporteren van het werk zelf. In de hoop misschien dat als je maar genoeg werk uit de weg ruimt er dan vanzelf een “kennis-economie” zou ontstaan, omdat productiewerkers dan toch niks beters te doen hadden dan universitaire opleidingen te volgen.

 13. florent
  08 juli 2009 om 06:27 uur.

  Naar ik heb begrepen, Toth, is het met die universitaire opleiding nooit iets geworden. Hindert niet hoor; onderofficieren moeten er ook zijn.

 14. eelco
  15 juli 2009 om 08:32 uur.

  De gang van zaken is betreuringwaardig, echter kan ik niet zeggen dat er niets gedaan wordt voor de gemiddelde allochtoon. Wilders wint stemmen omdat er geen tegengeluid is, moslims(om het maar samen te vatten) komen nog steeds zelden positief in het nieuws. En dat ligt niet aan de media, die is links georienteerd. Het is de tolerantie die verdwijnt, vooral in tijden van economisch mindere tijden. Plus dat er genoeg voorbeelden zijn dat het niet goed gaat met de allochtone bevolking(gevangenissamenstelling, werkeloosheid en sociale deelname). Nu gooi het een niet op discriminatie en doe gewoon een schepje bovenop de inzet. Voor iedereen in Nederland zijn er kansen, benut ze, misschien met extra moeite maar dat zou ik ook moeten doen als ik in Marokko ging wonen.
  En dan nog het belangrijkste: noem jezelf Nederlander (met buitenlandse roots) in plaats van buitenlander (met een Nederlands paspoort)

  Suc6

 15. johan1966
  07 februari 2010 om 08:44 uur.

  zoveel geloofs stromingen waar er zoveel vredig naast elkaar leven . behalve
  de islam . deze geloofs overtuiging hoort hier niet in het westen .
  je hoort het je ziet het de haat groeit aan bijde kanten . en ik denk niet dat de nederlanders wachten met optreden totdat de moslims in de meerderheid gaan vormen in dit mooie nederland . nee ik denk dat binnen 1 decenia er een grote kans aan wezig is dat er hier in west europa er een burger oorlog kan uitbreken cq militair optreden kwa geloofs gerelateerd zijnde.
  ik zelf denk dat dit niet snel genoeg kan gebeuren ik woon in denhaag en schaam me echt als je zo naar het verlepte straat beeld kijkt hoe kan de huidige regering dit toe laten . in schilders wijk staan allemaal nieuw bouw woningen nog geen jaar oud waar alleen maar allochtonen wonen , alles onder het zwerf vuil , alles onder de kouwgum , alles onder de graffitii , tot savond,s laat kleine jonge kut marrokaantjes op straat enz enz echt die nieuwbouw wijken binnen 1 a 2 jaar totaal uitgewoont . ik zeg niet dat de mensen er iets aan kan doen want als je de dingen niet bij je opvoeding mee krijgt kan je je ook niet aan passen . maar dat betekend niet dat we dit primitieve gedrag maar moeten blijven accepteren . wat mij betreft kan het mij niet snel genoeg zijn dat de moslims het liefst zelfstandig vertrekken . maar de grote groep uitnemers die van onze voorzieningen profiteren . die moeten we zodra dit wettelijk geregeld is maar even een handje helpen .
  dit houd ook in dat als meer dan eenderde daad werkelijk vertrekt dat we ook van de zeer hoge sociale kosten af zijn en natuurlijk ook geen woning nood meer is .dan zal je ook zien de de orrigine hollanders weer beetje bij beetje weer terug komen in ons stads beeld . zoals het ook hoort een hollands nieuw aan zien zal krijgen .
  maar we moet wel heel snel als nederlander optreden waarom omdat nederlanders ongeveer 2 kinderen per gezin hebben en die allochtonen , zich voortplanten als muizen krijgen gemiddeld per gezin 5 a 7 van die inteelt kinderen .dus als we nog even 2 a 3 decenia wachten hebben ze de meerder heid . en dat moeten we niet toe laten .

 16. naf
  08 februari 2010 om 06:44 uur.

  @JOHAN 1966

  Je lult maar onzin verhalen en ik zie het nut er niet van in. Jij bent echt zo een kaaskop uit een achterstallig haagse wijk zo een flodder hollander die denkt dat ie beter geintegreerd is dan een buitenlander. Ik ben zelf een marokkaanse vrouw maar ik schrijf al veel beter Nederlands dan dat jij doet. Dus als je commentaar wilt leveren over marokkanen moet je al zo slim zijn en je Nederlandse taal beter gaan beheersen voor je uberhaupt commentaar komt leveren over Marokkanen. Wij Marokkanen worden altijd negatief bekeken van een afstand door zulke domme mensen als jou Johan. Ontwetendheid is dat over de Marokkaanse cultuur. Tuurlijk zijn er Marokkanen die niet opgevoed zijn. Tuurlijk zijn er Marokkaanse hangjongeren waar wij als Marokkanen zelf voor schamen. De grote groep Marokkanen doen het hardstikke goed zelfs beter dan de Nederlanders zelf. Jij Johan jij praat alsof een Marokkaan aan je brood heeft gezeten. Wij betalen hier allemaal belasting in Nederland voor mensen die het niet breed hebben en dat gaat naar een uitkering. De overheid betaald ons het komt niet van jou portomonee vandaan dus waar maak jij je dan druk over dat je moet zeggen dat alle Marokkanen hier weg moeten. Luister dan PIK ik ben een geboren en getogen Nederlandse van Marokkaanse achtergrond. Ik ben hier op school geweest, spreek goed nederlands en heb een nette baan. ik zoek geen problemen. En wat jij doet is generaliseren en dat vind ik persoonlijk verkeerd. Je hoeft niet iedere Marokkaan over 1 kam te scheren. Iedereen is anders ongeacht of je nou groen, blauw wit of zwart ben. Dat is iets wat jij moet leren. Als je wilt dat mensen (Marokkanen het goed doen moet je vooral gaan wijzen naar Marokkanen met een volle mond. Wat betreft inteelt er zijn wat Marokkanen die met familie getrouwd zijn en daar is volgens het geloof ISLAM toegestaan dus die mensen weten niet beter dat ze trouwen met een neef of nicht en zien daar het probleem niet van in. En geloof me nou die inteelt mensen waar jij het over heb zijn nog slimmer dan jij die niet aan inteelt heb gedaan of doet. Als je het over inteelt wilt praten dan moet je praten over onderandere Nederlandse mannen die hun kinderen misbruiken dat kennen wij Marokkanen bijna niet. Als je wilt praten over insect moet je bij vaders zijn die hun dochters zwanger maken. Overigens is het wetenschappelijk bewezen dat de Marokkanen voor kleinere delicten worden gepakt zoals een fiets stelen, auto inbreken. Heb je naar de cijfers van de Nederlanders gekeken wat betreft delicten nee blijkbaar niet nou ik wel. Gezinsmoorden, verkrachters, pedofielen, zelfmoord!! Dat zijn delicten die wij Marokkanen bijna niet hanteren en onderandere vanwege het geloof ISLAM dus. Dus als je een marokkaan (kruimeldief wilt vergelijken met stelletje gestoorde Nederlanders die dit soort delicten normaal vinden en psychisch niet in orde zijn ja dan zal je het toch eerst over je eigen volk moeten praten voor je uberhaupt over Marokkanen begint. En van onze voorzieningen profiteren PARDON. Wie is onze het is de overheid die dat benut en betaald en de burgers die werken waar onder ook de Marokkanen Johan die belasting betalen. Elk land heeft buitenlanders. Jij praat alsof het uit jou zak komt of uit jou bankrekening betaalt wordt. Jullie klagen over integreren maar daar tegenover staat accepteren. En dat is iets wat je niet kan blijkbaar gezien je reacties. Jij lijkt mij iemand die dom is en niet weet waar je over praat. Waarschijnlijk een 2e Wilders (dom)!! Dat is in ieder geval wat ik uit jou tekst kan halen. En gezien je spelfouten zal ik je wijzen dat jij moet iINTEGREREN. Want ik zou me als TROTSE MAROKKAANSE schamen als ik nederlander was en zulke spelfouten zou maken en dat zijn nou net de mensen die op wilders stemmen. Ga eerst de Nederlandse taal/ SPELLING beter beheersen voor je met een buitenlander komt praten die beter Nederlands spreekt en schrijft dan jij doet Johan. En Johan ik proef een beetje jaloezie..Komt het omdat ik als Marokkaan beter de taal beheerst en schrijft dan dat jij doet!!! Ga toch eerst lessen nemen en commentaar leveren op mensen van jou lage niveau en dat voor een hollander ja ik zou me diep schamen als ik jou was Johan. Dus richt je meer op de spelling/ gramatica Nederlands voor je over Marokkanen moet beginnen praten die al veel verder zijn dan jou niveau!! Dus Johan voortaan niet naar andere wijzen met je vinger terwijl er nog altijd 3 andere vingers naar jezelf wijzen. Verbeter de Wereld BEGIN BIJ JEZELF!!!

  GR >>> INTELECTUELE TROTSE MAROKAANSE!!!

 17. Erik
  09 februari 2010 om 05:14 uur.

  grappig hoe jullie schelden, maar niet eens Nederlands kunnen schrijven zonder fouten.. waar liep het fout??

 18. Naf
  10 februari 2010 om 02:09 uur.

  @ERIK

  Bij je moeder liep het fout toen ze je eruit gepoept had en niet had opgevoed!! Bij jou en bij JOHAN de Kaaskop liep het idd fout ja! Begin bij je eigen volk te corrigeren op Nederlandse spelfouten. Kom dan vervolgens een buitenlander uitmaken. Ik schrijf tenminste beter nederlands dan Johan en dat voor een Marokaanse. Ik zou me schamen als ik volbloed Nederlander was en spelfouten maakte. Maari k ben een trotse allochtoon die het nog beter doet dan jou en die JOHAN!! PIK en nu oprotten!

 19. moena
  11 februari 2010 om 06:53 uur.

  Ingrit vind jij 9 maanden in je moeders buik uit het niets, zo dom ben jij dus 9 maanden lang was God bezig om jouw te maken en dat noem je uit het niets alles erop en er aan zelfs hersenen en jij hoef ze alleen te laten werken en uit je verhaal kost het je moeite anders zou je niet zo iets doms schrijven. Gastvrij welk gastvrij, uitbuiten bedoel je, werk laten doen die jouw blanke soort niet willen doen slavernij zou je bedoelen, gastvrij ik heb nog nooit een gast gezien die belasting moet betalen,huur,eneco en alle kosten die Nederlanders gewoon ook betalen gast vrij laat me niet lachen, je moet niet over zaken praten waar je geen verstand van hebt, mijn vader, broer,ooms en hun kinderen, kinderen die op hun 15de werkten en deden aller zwaarste werk, ze werkten voor één baas en werkten in de bouw, ik heb mijn broer verloren met dit werk hij was van 7 hoog gevallen opslag dood op zijn 25ste heel mijn ooms en neven zagen het gebeuren.Neven die hernie hebben en niks meer kunnen op hun 55ste hoe durf jullie zo te praten, dit land is iets geworden door onze ouders die zich kapot hebben gewerkt. Ik heb famillie leden met zware hernies, Ooms die vingers hebben verloren met machinesen kanker door asbest hebben en nu willen jullie ons laten verdwijnen, snap je waarom er marokannen zijn die schijt aan jullie hebben en herrieschoppen omdat mensen als jij Ingrit hun geen kans geven omdat jij je menning al klaar hebt en daarom zijn ze zo geworden en dat is de manier van hun protest tegen jullie houding omdat wij in eens weg moeten en niet meer nodig zijn dus dan ook niet deugen. Oorzaak heeft een gevolg dus wat jullie veroorzaken maken jullie de gevolgen mee, het gevolg is het gedrag van een marokaan nu dank zij mensen als jij Ingrid. Erik we zijn toch ook geen Nederlanders dus wat zeur jij dan ik schrijf fout en zinsbouw klopt niet ik schrijf zonder punt komma vraagteken enz LEKKER BELANGRIJK jouw probleem kijk waar je omzeikt helemaal niks te melden en dan zannik je om spel fouten lekker belangrijk we zijn hier niet bij tien voor taal ik vraag me af hoe je Engels is en dat is veel belangrijker dan Nederlands, je hebt Nederland binnen twee uur uitgereden en niemand die je verstaat zo belangrijk is je Nederlands niet Erik zelfs Belgen willen het niet spreken en praten liever franstaal.

Plaats je reactie