MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Moslima’s betogen opnieuw tegen school

30 juni 2009 | in Maatschappij | 2 Reacties

Voor de tweede dag op rij hebben moslima’s gisteren betoogd tegen het hoofddoekenverbod dat de Koninklijke Athenea van Antwerpen en Hoboken vanaf volgend schooljaar willen invoeren.

“Verdriet om het onbegrip”, “Waarom een verbod op mijn persoonlijkheid” en “Leugens om te discrimineren” waren slechts enkele boodschappen die de betogers op spandoeken in de lucht staken. Ze eisen dat het hoofddoekenverbod weer wordt ingetrokken. Sommige meisjes overwegen om anders van school te veranderen.

“We hebben recht op studie en op een hoofddoek. Het is niet het ene of het andere, we hebben recht op allebei”, zei een leerlinge in een toespraak, volgens Het Laaste Nieuws. Volgens de directies komt het verbod er enerzijds om de meisjes die geen hoofddoek dragen, te beschermen tegen sociale druk en anderzijds omdat beide athenea de laatste jaren concentratiescholen geworden zijn.

Directrice Chris Weyers kwam de betogers toespreken. “Ik heb begrip voor jullie protest, maar toen alle andere scholen hun deuren voor jullie sloten, hebben jullie niet geprotesteerd. Jullie kunnen nu beter een signaal aan de overheid geven, zodat jullie weer overal welkom zijn.”

De directrice vindt het ook verkeerd dat de meisjes hun studiekeuze laten afhangen van het feit of ze in een school al dan niet een hoofddoek mogen dragen.

+

Er zijn 2 reacties

 1. naf
  30 juni 2009 om 03:08 uur.

  Je ziet toch wel het verschil in een eigen keuze maken of je een hooftdoek wilt dragen of niet. En dit heeft niks met onderdrukking te maken die belgen zijn echt ziek en psychisch gestoord!!! Achtelijke volk zeg. Vrijheid betekent ook vrijheid in het dragen van wat men wilt dragen en gezien een hooftdoek met geloofsovertuigingen te maken heeft is dat niet meer als discriminatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wij islamieten zijn geen domme volk dus wie probeer je nou wat wijs te maken!!! Wat een domme directrice zeg!!

 2. Richard
  29 april 2016 om 03:49 uur.

  Beste NAF,
  Als je de suggestie wilt wekken dat moslims niet dom zijn, probeer dan eens een fatsoenlijke tekst voor elkaar te krijgen.

Plaats je reactie