MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Kamervragen over Marokkanen-stop

01 juli 2009 | in Maatschappij | Reageer

ROCBij de gemeente Amsterdam is een ‘signaal’ binnengekomen over mogelijk terugdringen van het aantal Marokkanen door en voor het regionaal opleidingencentrum (roc). De gemeente onderzoekt wat ervan waar is, zei staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) dinsdag op vragen van Tweede-Kamerlid Staf Depla (PvdA), meldt dagblad Het Parool.

Naar aanleiding van een krantenartikel heeft zij ook haar licht opgestoken bij het roc, bij de inspectie en bij de Commissie Gelijke Behandeling. Daar zijn echter geen klachten binnengekomen. Het roc heeft de bewindsvrouw bezworen geen enkele selectie toe te passen. De school registreert alleen op allochtoon en autochtoon, maar niet op nationaliteit.

Van Bijsterveldt wil daarom de Amsterdamse bevindingen afwachten.

Plaats je reactie