MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

‘Tante in Marokko’ naar Marokko

15 juli 2009 | in TV | 4 Reacties

In de derde reeks van het succesvolle zomerprogramma ‘Tante in Marokko’ trekken presentatoren Maxim Hartman en Lamia Abbassi voor het eerst ook echt Marokko in. De parkeerplaats in het Spaanse Valdepeñas, in de vorige twee series nog het startpunt van het programma, laten ze definitief achter zich.

Vorig jaar was Tante in Marokko het op één na best bekeken RVU-programma (na Keuringsdienst van Waarde). Het programma over gewone Marokkaanse Nederlanders op weg naar hun vakantiebestemming in Marokko spreekt blijkbaar aan. De verhalen die loskwamen waren dan ook dikwijls bijzonder.

Speelde Tante in Marokko zich het eerste jaar volledig af op een Spaanse parkeerplaats, in het tweede jaar gingen presentatoren Maxim Hartman en Lamia Abbassi nog een stapje verder door mee te reizen op de ferry van Algeciras naar Tanger. Dit jaar gaan ze nóg een stap verder: ze reizen met sommige vakantiegangers mee naar hun vakantiebestemming in Marokko. In de steden Tanger en Tetouan, waar veel Marokkaanse Nederlanders in de zomer vertoeven, maken ze kennis met zowel modern als authentiek Marokko.

Vanaf 11 augustus
wekelijks op dinsdag (zes maal)
om 20.50 uur op Nederland 2

Er zijn 4 reacties

 1. ahmed
  16 juli 2009 om 12:21 uur.

  Geweldig programma waarbij er echt een kloof wordt gedicht tussen autochtonen en allochtonen. Als kaaskoppen zien wat voor een gastvrij land Marokko is, snappen ze beter waarom wij jaarlijke teruggaan en de terugkeer haast zien als een trip naar Mekka. We hebben het echt nodig om de traditionele culturele waarden weer te proeven en ff die losbandigheid in NL te vergeten.

 2. maroc
  17 juli 2009 om 10:09 uur.

  Ik geloof niet meer in fabeltjes zoals een maanlanding en 11 september! ik denk zelf dat de echte waarheid en dat weet alleen maar allah dat sommige gebeurtenissen gewoon ons in de schoenen geschoven worden en geasocieerd worden met de islam!! en hiermee bedoel ik dus dat zionisten theater kunnen spelen met ons en dat ze onwerkelijke dingen naar buiten brengen om de wereld toch te laten zien dat moslims niet deugen. Ik vind dat wij meer moeten laten zien over de islam dan alleen maar “Tante in Marokko”.

 3. ahmed b
  19 juli 2009 om 12:58 uur.

  hey aggie, je bent wel heel positief…. je bazelt man

 4. proleet mohammed
  20 juli 2009 om 09:48 uur.

  Tante is juist een leuk positief programma. Wat een paranoide naieve maroc is dat. Hij schuift de verantwoodelijkheid voor heel veel islam-ellende door naar de joden. Kijk naar 9/11 bali madrid londen jakarta taliban khomeini fatwa sharia eerwraak vrouwenbesnijdenis. En alle islamlanden, van marokko tot indonesie zijn arm, (behalve de oliestaten), tevens corrupt en onderontwikkeld. Alleen de marokkaanse koning is een lichtpuntje. Het is een ook feit dat de staat israel een agressief en onredelijk beleid voert met veel slachtoffers.

Plaats je reactie