MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Opgepakte man eerder ‘op jihad’

31 juli 2009 | in Marokko | Reageer

KeniaDe vier mannen met een Nederlandse identiteitskaart die woensdagavond Kenia zijn uitgezet, zijn aangehouden bij hun aankomst op de luchthaven van Zaventem. Dat liet een woordvoerster van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie in Nederland donderdag weten, schrijft de website Knack.be. De vier worden ervan verdacht de militante moslimbeweging al-Shabaab in Somalië te ondersteunen.

Maandag pakte de Keniaanse politie het viertal op bij de grens met Somalië. Ze zouden onderweg zijn geweest naar een jihaddistisch trainingskamp in Somalië. De vier 21-jarige mannen zijn drie Nederlanders en een Marokkaan met een Nederlandse verblijfsvergunning.

Eén van de vier mannen werd in 2005 al eens opgepakt in Azerbeidzjan, nadat hij samen met twee anderen op weg was om te gaan vechten voor de jihad. De Nederlandse politie heeft donderdagochtend alvast huiszoekingen verricht op twee adressen van de betrokken mannen. Daarbij is een grote hoeveelheid documenten in beslag genomen.

Het Brusselse parket kon enkel bevestigen dat er op de luchthaven werd opgetreden in het kader van een Nederlands internationaal arrestatiebevel. Het is nu aan België om te beslissen of de vier ook aan Nederland worden uitgeleverd.

Plaats je reactie