MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Homo kwelt PvdA-moslims

09 augustus 2009 | in Marokko | 1 Reactie

Ahmed MarcouchPvdA’ers Miloud Bouzrou en Hassan Kattouss in Slotervaart verzetten zich tegen het homobeleid van stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch. De twee hebben zich – als enigen in de deelraad – tegen de plannen gekeerd om homoseksualiteit bespreekbaar te maken in islamitische kring. Marcouch, de lokale PvdA-leider, verwacht ‘een scherp, corrigerend gesprek’ van de fractievoorzitter met het tweetal.

”Het onderwerp ligt gevoelig in religieuze kring,” zegt Marcouch in dagblad Het Parool.

”Het CDA in Slotervaart heeft er ook mee geworsteld, maar stemde uiteindelijk vóór. Het gesprek met de twee moet heel scherp en corrigerend zijn. Maar het is nog veel belangrijker dat ze overtuigd raken van het belang van het thema. Ze erkennen het belang van homorechten, maar vinden dat je het niet zo scherp moet aanzetten.”

Volgens Marcouch is de positie van homo’s een onderwerp waarbij ‘de etnische achterban’ van politici in Slotervaart zich sterk roert. ”Een politicus moet dan uitleggen waarom hij een keuze maakt die sommigen als pijnlijk ervaren, Daarin slaagt niet iedereen.”

Voor Marcouch staat vast dat zijn homobeleid wordt gedragen door de PvdA. ”De nota is geheel in lijn met de partijvisie. Wouter Bos is ook heel stellig over homo-emancipatie.”

Wat Marcouch betreft gaat hij nu voluit aan de slag met zijn plannen, aldus het dagblad.

Er is 1 reactie

  1. jeetje
    17 augustus 2009 om 08:49 uur.

    Ik heb niks tegen homo’s , dus wel een goede actie om het bespreekbaar te maken..
    Maar het lijkt weer zo’n slijm actie van Marcouch om weer een plusje achter zijn naam te krijgen.

Plaats je reactie