MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vaticaan telt meer moslims dan katholieken

18 augustus 2009 | in Maatschappij | 1 Reactie

Het aantal moslims in de wereld is groter dan het aantal katholieken. Dit zegt het hoofd van het Bureau voor de Statistiek van het Vaticaan, Vittorio Formenti, maandag in een interview met de Italiaanse krant ‘Il Tempo’.

Op dit moment zijn er volgens het Vaticaan 1,165 miljard katholieken en 1,280 miljard moslims in de wereld. De Vaticaanse statisticus baseert zijn uitspraken op de meest recente cijfers uit 2008. Zo schrijft RKnieuws.net.

Formenti wijst er op dat het aantal moslims in de wereld een schatting van het Vaticaan is. De onderzoekers gaan er van uit dat iemand, die in een islamitisch land geboren wordt ook automatisch moslim is.

Ondanks eventuele onnauwkeurigheden is het Vaticaanse Bureau voor de Statistiek er van overtuigd dat er in de wereld nu meer moslims dan katholieken leven. Het cijfer over het aantal katholieken in de wereld is volgens Formoni nauwkeuriger.

Het Vaticaan vraagt ieder jaar bij alle bisdommen in de wereld de gegevens over het aantal gedoopten op. Het Vaticaan ontvangt 97% van de enquêteformulieren ingevuld retour. Zo meldt de website.

Er is 1 reactie

  1. Bilal
    26 augustus 2009 om 02:25 uur.

    Respect voor het Vaticaan voor dit . Mooie foto hier boven Moslims en Christenen hand in hand .Hopelijk ooit werkelijkheid. Peace and love voor iedereen over heel de wereld want jullie verdienen het .

Plaats je reactie